Rakovina prsníka a estrogeny

Príspevok v téme: Rakovina prsníka a estrogeny
dobele

Prosím o info ohľadom pokračovania liečby po chemoterapii a radioterapii v dôsledku karcinómu prsníka. Nakoľko mi okrem iného bola zistená pozitivita, čo sa týka estrogénov (ER 60%, cerb-b2: skore 1+, bc12 20%), lekár navrhuje doplnkovú liečbu tamoxifenom niekoľko rokov, ktorý má toľko vedľajších účinkov až až (okrem iného i to, že rakovina sa môže objaviť v druhom prsníku resp. na maternici). Je možné uvedený problém, čo sa týka estrogénov riešiť podávaním iných preparátov, ako som sa dočítala- DIM, I3C alebo yamu? Ako je to v prípade ľanového oleja- je veľmi preferovaný v liečbe a prevencii rakoviny, avšak podľa info na internete obsahuje fytoestrogény ,takže asi tiež nie je vhodný pre všetky typy rakoviny. Momentálne som po chemoterapii a po jej 3.dávke sa menštruačný cyklus prerušil a je možné , že aj skončil. Ťažko povedať. Ďakujem za odpoveď.

citygirl

Ak chces skusit potravinovy zdroj anti-setrogenov, skus Kurkumu (Turmeric)- kupis v oddeleni korenin. 1 cajova lyzicka do velkej salky plus na spicku noza mlete cierne korenie, zaliat horucou vodou a popijaj pomaly. Po case to sadne na spodok, tak len dolej horucej vody. Nie je to prilis chutne, ja si do toho davam himalajsku sol ( alebo morsku), aby sami to lepsie pilo. Predstieram ze pijem kurkumovu polievku
Vyhybaj sa pivu, to je pro- estrogenove. Ori Hofmekler tvrdi, ze prebytocny estrogen tiez sposobuje priberanie v oblasti brucha, ktoreho sa velmi tazko zbavit. Vsimni si, ze pivari maju velke brucha (pretoze chmel je pro-estrogenovy). Ja som tuto "cocncoction" zacala brat na zredukovanie brucha a na predchadzanie rakoviny prsnika. Vsimla som si, ze ked na dlhsie prestanem, zase mi brucho zacne vytrcat.

dobele

Na podporu imunity počas liečby - máte skúsenosti s aloe vera gel a colostrom? Na rakovinu to určite nie je liek.

RNG

Zialbohu dnesne potraviny su casto zamorene a nedostatky enzymov a s tym suvisiace postupne zamorovanie tela mozu mat aj deti, hoci u dospelych a starsich je to casom pravdepodobnejsie.
Preto tu tak casto zdoraznujem doplnovanie enzymov, lebo malokto sa da na tradicnu surovu stravu a aj to njiekedy nepomoze, lebo slachtenim na chut, vynos a trvanlivost sme casto odstranili aj rozne enzymy, ktore maju na jazyku casto palivu chut.

Je velmi dolezite doplnit o co sme sa "civilizaciou" pripravili, najma zdoraznujem selen, jod, a zinok, probiotika, vlakniny a enzymi.

olte

Ahojko,ja som tiež mala karcinom prsníka,po jeho odstránení som už absolvovala chemo aj radioterapiu a teraz mám pokračovať s herceptínom a hormonál.liečbu.Ako podpornu liečbu užívam preparáty z TIENS,čo je prírodná čínska medicína.Krvný obraz počas liečby som mala stále v norme.

dobele

Privítala by som osobnú skúsenosť.
Potravinových doplnkov je toľko, že sa začínam strácať. Väčšina z nich tu citovaných nie je ani na našom trhu. Som zástancom prírodných preparátov, dávam im prednosť pred chémiou.
Ja som pred operáciou vybrala 2 krabice Biobranu, potom Ovosan, betaglukany počas chemoterapie Podkovičník s acerolou, pyridoxin, vitamín C, E, selen, zinok, výťažok z mandľových kôstok (B17) a biele krvinky sú stále pod limit, krvné farbivo tiež. Ani imunor nezaberá, beriem ho už 2.mesiac.Avšak účinok potravinových doplnkov sa neprejaví zo dňa na deň, je to pomalá cesta, to sa nedá urýchliť.Takže ak má niekto skúsenosť po rakovine s podporou imunity je to ok, môže sa podeliť, taktiež s preparátmi s účinkom proti estrogénom (tak táto časť je ešte predo mnou a hľadám odpoveď na otázku aké sú plusy a mínusy použitia chemických preparátov a plusy a mínusy prírodných preparátov).
"Mrvím" sa na internete už dosť a napr. k navrhovanému I3C som našla porovnanie s DIM a tam sa vyslovene prikláňajú k DIM. Odkaz na stránku je dole už priložený. Neviem si ale vysvetliť, ak je rakovina dôsledkom zamorenia organizmu škodlivými látkami, ako je to u detí. VeĎ sa im snaží každý rodič dať to najlepšie.

RNG

dobele, ja vobec uz davno neponukam ziadne prirodne preparaty, len sem chodim obcas informovat o nich, kedze lekari ich zialbohu az na zriedkave vynimky nepoznaju. Ja im to nevycitam, ved sa to na skole neuci.

Potravinove doplnky nemozu mat ziadne skodlive postranne ucinky, inac by neboli schvalene na trh v tej istej kategorii, ako potraviny.
Na znizenie estrogenickej cinnosti v tele je nielen I3C a DIM, ale aj chrysin(zvysuje metabolizaciu estrogenov) a aj resveratrol, ktory blokuje estrogenove receptory.
Podobne posobia aj ine doplnky, ktore sice neznizia estrogen ale zvysia ine hormony, najma androgenne, cim sa estrogenicky vplyv ciastocne znizi.

Na zvysenie poctu a aktivity bielych krviniek ma priroda najma rozne betaglukany, AHCC a ine hubove preparaty, samozrejme v dostatocnych davkach a rozne adaptogeny pomozu telu sa spamatat z chemoterapie.
Najma Astragalus, ale aj ine.
Tak isto odmorovanie tela(enzymy, chelacia, absorbcia, cistenie pecene, zelene doplnky)

dobele

Na podporu imunity je to asi zatiaľ po imodine (ktorý nie je dostupný v lekárňach z dôvodu rekonštrukcie výroby, ale bude) prvý liek v rade, nakoľko podľa vlastných skúseností podávanie imunoru ani po dvoch mesiacoch užívania (3x za týždeň)nezlepšilo stav bielych krviniek v krvi. Ale to je spôsobené chemoterapiou, z ktorej sa telo musí spamätať a bude to teda i dlhšie trvať, keď sa dostane do pôvodného stavu. Vďaka za tip, ale s hormonálnou resp. antihormonálnou liečbou to nemá nič spoločné.