Skupinove sedenia, depresia, uzkosti

Digsby

Ahojte!
Nevie mi niekto napísať, či bývajú v TN alebo ZA kraji nejaké skupinové posedenia alebo stretnutia?
Zaujímajú ma hlavne také, kde sa zaujímajú o červenanie, strach z väčšieho množstva ľudí a problémy s komunikáciou (druhé pohlavie, oslovovanie cudzích ľudí...)...
Bolo mi povedané že bývajú, no nemám žiadne informácie v akom meste...
Ďakujem za všetky tipy.

rena23

No, aspon orientacne, jedna z veci, ktora sa u mna sa zistila, ze potlacam hnev na niektorych ludi a nepripustam si to - prejavovalo sa to somatizaciami - trpnutie, mravcenie, znecitlivenie koncatin (hnev ochromuje)... Ked som na to prisla a hnev si "dovolila" prezit, somatizacie aj uzkosti zmizli... Samozrejme, tych potlacenych emocii je viac, preto je to dlhodoba zalezitost, ale oplati sa vydrzat...

rena23

Je to vpodstate moderna forma psychoanalyzy - pracuje s podvedomim - pomaha odhalit potlacene emocie a traumy - casto este z detstva, naucit sa ich prezivat a tym odstranit rozne psychicke (a niekedy aj fyzicke - somatizacne)problemy, ktore sposobuju.

rena23

Asi nie, len ja, ked som hladala terapeuta, som najskor hovorila s tromi psychologmi, ktori mi povedali, ze dynamicka terapia je zalezitost psychiatrie. Preto som si myslela, ze psychologovia sa dynamickej terapii nevenuju. ;-)

rena23

Kalia, pre uzkostne poruchy je typicke, ze zacinaju uz v detstve, aj ked casto velmi nenapadne. Uzkosti vyvolavaju potlacane emocie a tie treba v terapii odhalit, prezit a "poslat prec", na to je potrebna terapia - treba psychiatra, nie psychologa, ti riesia "povrchovejsie" veci, toto je velmi hlboko v podvedomi, na co sa zase zameriavaju psychiatri. Pozri si aj temu UZKOST tam najdes vela o tom, ako sa ludom prejavuje a co s nou robia... :-)