Norethisteron na oddialenie menštruacie ?

Príspevok v téme: Norethisteron na oddialenie menštruacie ?
Christine

Dobrý deň. O pár týždňov odchádzam na dovolenku k moru a ako naschvál mi presne na ten týždeň vychádzajú "červené dni" :( Minulé roky sa mi stalo to isté, ale vtedy som to nechala tak a nejako som to vydržala, no na tejto dovolenke mi mimoriadne záleží a nechcem si ju pokaziť takýmito problémami. Dnes som bola u gynekológa a on mi predpísal tzv. Norethisteron.. mám ho vziať 3 dni pred menštruáciou a užívať po celú dovolenku, dva dni po vysadení lieku by sa mala dostaviť opäť menštruácia. Bola som s tým spokojná až kým som si neprečítala rôzne recenzie o tom lieku, aké môže mať vedľajšie účinky. Veľa žien píše že malo po ňom migrény, kŕče a po dobratí lieku veľmi silnú menštruáciu, taktiež zvýšenie telesnej hmotnosti a pod. Nie je to až také nereálne, keďže je to hormonálny liek :-/ Čo si o tom myslíte ? Máte niekto skúsenosť s týmto liekom ?
Menštruácia mi trvá väčšinou 5-6 dní a nie je veľmi silná, ak mám kŕče tak len málo .. väčšinou si dávam pred menštruáciou liek Ascorutin, ktorý ju zoslabuje. Myslíte si žeby som mohla vziať ten Norethisteron bez toho aby sa mi prejavili nejaké vedľajšie účinky ?
Ďakujem vopred za odpoveď :)

pauli 73

Norethisteron na krátkodobé užívanie je v poriadku..ja ho užívam keď mi menzes vychádza na dovolenku..práve z tých dôvodov, že menzes mám dlho, silný a s bolesťami :(
Ja som mala vedľajšie účinky akurát, že som mala nafúknuté bruško a pocity ako pred menzesom ale to je asi normálne...
a na každého vplýva inak, takže buď to riskneš alebo si dovolenku odkrútiš s menzesom...najlepšie je poradiť sa s lekárom aj tak ti ho môže predpísať len on. A moja svokra-lekárka povedala, že najhoršie je ked si pacienti čítajú pred užívaním lieku nežiadúce učinky lebo potom každé bolenie hlavy či pichnutie pripisujú lieku :)