akciové spoločnosti v nemocniciach

Príspevok v téme: akciové spoločnosti v nemocniciach
žán

Tak to tu už bolo že sa transformovali polikliniky na a.s., a ako to dopadlo? áno fungujú, ale za akú cenu? Zamestnancom plošne znížili platy (vtedy z 12000 na 9000) že vraj dočasne, ale už je možno 10 rokov po transformácii, a tie platy su stále rovnaké. Na odborných pracoviskách ako je napr. chirurgia sa robia vedľajšie zárobkové úkony, ako plastika, dermatológia a podobné úkony len aby bol zisk, a na naozaj chirurgického pacienta nie je čas, odbijú ho ako na bežiacom páse. Tak keď takto si predstavuje ministerstvo zdravotníctva fungovanie zdravotníctva, tak pacient, maj sa na pozore lebo tu sa hazarduje s tvojim zdravím, alebo sa naňho úplne kašle a v prvom rade ide o peniaze a nie o zdravie.
Mám priatelku ktorá robí v nemocnici na chirurgicko-septickom oddelení zdravotnú sestru, a tá má obavy že aj keď má pomerne malý plat, po transformácii ho bude máť ešte menší, sú na to reálne obavy po skúsenostiach s poliklinikami.
Naše zdravotníctvo je naozaj v totálnom rozklade a marazme keď štát nie je schopný zabezpečiť adekvátnu zdravotnú starostlivosť ktorú deklaruje zákonom, a uberá sa formou kapitalizácie.