Vysoká škola-Anglický jazyk

Príspevok v téme: Vysoká škola-Anglický jazyk
JustMajka

Ahojte :) som v poslednom ročníku na gymnáziu a už pomaly nastáva čas vybrať si vysokú školu. Tak by ma zaujímalo, nemáte skúsenosť so štúdiom odboru: Anglický jazyk-Dejepis na filozofickej fakulte napr. v Prešove alebo v Nitre? Musím ovládať anglický jazyk perfektne? totiž nebola som na žiadnom anglickom kurze, ani len v anglicky hovoricej krajine. učím sa ju na strednej a pred tým ešte na základnej. Anglina ma baví a mám ju rada, no neovládam ju úplne skvele asi tak na 60%, myslíte, že to stačí ak ju chcem študovať na výške? Snáď ste pochopili, čo myslim :) Ďakujem za všetky rady. :o)

ana_bella

ahojte prosim nevie mi niekto z vlastnej skusenosti poradit kvalitnu zahranicnu skolu? Hlavne americke univerzity v Europe nejake..Hladam kvalitnu skolu v ktorej by som mala neskor perspektivu, hlavne oblast medzinarodnych vztahov a diplomacie. Zatial zvazujem University of New York v Prahe, International University vo Viedni, len nemam ziadne referencie o nich. Nechcem studovat na skole kde zoberu kazdeho kto je ochotny platit tuition, takze iba rozmaznane decka bohatych rodicov. Zila som v statoch takze s AJ nemam problem..nejake nazory prosim?:)

nestifa

Mala som tu cest s anglictinou v Presove. Panie docentky v zivote neboli v anglicky hovoriacej krajine. Prizvuky maju priam hrozostrasne a ucia sa tam strasne koniny. Vyjdes zo skoly a perspektiva ziadna. Studovat cudzi jazyk treba v zahranici, nie doma... Tolko moja skusenost.

lioness_01

pochopili... neviem aká úroveň je v Prešove, ale v Bratislave na Pedagogickej fakulte UK je sakra ťažké dostať sa na angličtinu. Vyžadujú úroveň B2, takže bude lepšie ak sa prihlásiš na maturitu B2, ale obávam sa, že i tak sa budeš musieť strašne veľa učiť... apson teda v BA to tak bolo... ja som makala a aj tak ma neprijali, z čoho síce už teraz nie som smutná :D , ale vtedy ma to trápilo... ten test na prijímačkách bol skutočne riadne ťažký a myslím si, že poradili sa hlavne tí, ktorý boli niekedy v zahraničí na pobyte...

60%ná znalosť jazyka je slabá, pouvažuj či to stihneš vôbec do prijímačok sa zlepšiť a prípadne sa poobzeraj aj po nejakej alternatíve čo sa týka výberu VŠ