Predpíše mi liek od kožnej prakticka lekarka?surne!

janab

Asi si môj lekár myslí, že mi môže povedať hocičo..bohužiaľ, väčšina si o nás nelekároch myslia, že ničomu nerozumieme...takže určite ho vymením, už som si raz pýtala kartu, že idem inde, ale ma ukvával..a áno..majú badget na lieky a ten ked vyčerpá, tak potom nedostane ten čo potrebuje lieky ani Ň..aj tak lekár o ničom..preventívku sám nespraví, iba ak sama si to vybavím, v živote mi neodmeral krvný tlak, do hrdla pozrie z metra a potom ma pošle za dvere, nech počkám na recept, aby som ho nenakazila...!!!proste volajú ho "stoličkový doktor". Doteraz s ním neboli problémy s predpisovaním liekov a odrazu problém je..takže čo s takým hlúpym lekárom...na hony preč..!!!!!!!

rsav

Antikoncepciu ti obvodak nepredpise, pretoze gynekologia patri medzi primarnu zdravotnu starostlivost rovnako ako vseobecne lekarstvo. A odborny liek ti moze predpisat prakticky lekar VYLUCNE po naordinovani odbornym lekarom a aj to len po dobu 6 mesiacov, potom musis ist znova na kontrolu k odbornemu lekarovi. Ved citaj a az potom pis kraviny.

sob rudolf

Hmm, fíha? Takže obvodný mi v podstate môže predpísať všetko? Antikoncepciu a pod? Načo sa potom tí lekári vlastne špecializujú??

rsav

janab, tak ten tvoj doktor je magor, vazne. Keby to skusal na mne aplikovat, tak nanho podam staznost, pretoze na liek mas pravo, ak je naordinovany.

jajkafr

janab
určite môže každý obvodný lekár predpísať lieky od špecialistu ak máš správu od špecialistu kde to je napísané ... tvoj obvodný lekár napíše liek na recept a na zadnú stranu napíše odporúčanie... čiže napíše meno lekára, ktorý ti ho predpísal, jeho kód a špecializáciu a v lekárni ti to bez problémov vydajú... keby som mala chodiť kvôli každému lieku k špecialistovi nič iné by som nerobila a tak prídem jednorázovo k obvodáčke a predpíše mi lieky od všetkých lekárov od ktorých potrebujem...

janab

Tak pardon..potom ja mám debila lekára!!určite ho vymením, on mi tvrdil to, čo som napísala...žeby to na východe fungovalo inak ako v iných krajoch Slovenska?..alebo je lekár blbý, alebo ho nejako stopli, čo sa týka predpisovania liekov...neviem..

jajkafr

obvodný môže predpísať liek, ktorý predpisuje špecialista ak ho máš napísaný v správe od špecialistu v tvojom prípade od kožnej... správa nesmie byť však staršia ako pol roka... navyše niektoré lieky, ktoré predpisuje špecialista môže predpisovať aj obvodný lekár bez problémov

rsav

janab, pises hluposti. Prakticky lekar moze predpisovat lieky naordinovane odbornym lekarom pol roka bez akychkolvek problemov. A uz vobec nesmie byt kriteriom ich cena.

Jana C

mne obvodná bez problémov predpisuje lieky od alergologičky a poisťovňa mi to prepláca. Ale musím mať v karte založenú správu od nej, kvôli názvu lieku a hlavne kódu alergologičky. Môže mi lieky predpisovať pol roka od dátumu uvedeného na správe a v poisťovni s tým nie sú žiadne problémy...

janab

určite ti nepredpíše. Lekári majú sprísnené predpísavanie liekov, takže ak je to liek od odborného lekára, napr. na alergiu, chceš drahší liek, tak ti ho nepredpíše. Môže ti predpísať, ale platíš plnú hodnotu. Rieš to zatiaľ nejakým lacnejším liekom v lekárni (náhrada lieku s účinnou zložkou) a potom zájdi ku kožnej a daj si predpísať väčšie balenie.