Strata pozornosti, koordinacie

Príspevok v téme: Strata pozornosti, koordinacie
TIT

Zdravim, cca pred 6. rokmi som zacal mavat znicoho nic pocity nevolnosti ako keby som mal odpadnut (strata vedomia), z coho nasledne prave sa mi bud zvysil tlak alebo len tep asi od strachu z odpadnutia. Tento problem som najprv spajal s vysokym tlakom tak som siel na vysetrenie. Bolo mi zistene ze mam vyzsi tlak ale nic hrozne tak mi dali tabletky. Lenze kratkodobe pocity nevolnosti(ak by som to mal spravne popisat tak obcas mavam ratke vypadky pozornosti, rovnovahy) neustali a este sa prejavilo aj obcas trasenie. Skusim popisat kedy sa mi to najcastejsie stava:
1; Nedokazem v klude bez pohnutia sediet na mieste bez toho aby na mna tato nevolnost neprisla, tocenie hlavy, pocit na odpadnutie a nasledne asi zo strachu aj busenie srdca( mozno nieco z chrbticou).
2; Pri praci s PC ked po dlhsej sustredenosti sa mi zacne tocit hlava, nasledne pocit na odpadnutie a busenie srdca.
3; Ked sa najem tak pride na mna utlm prave v podani na odpadnutie a problemu sustredenosti.
3; Nie som alkoholik ani nepijem casto ale ked si vypijem hoc len 4 piva na oslave tak na druhy den mavam pocity na odpadnutie taktiez este k tomu znasobene.
4; 1x - 3x v mesiaci sa mi stava ze sa v noci zobudim s busenim srdca a niekedy aj naslednym trasenim.
5; Dost casto citim tlak v zadnej casti hlavy. (Raz som na CT hlavy bol a aj na EEG vraj sa nic nenaslo)

V minulosti ma asi 8x seklo(skor ako keby len nieco cvaklo na sekundu) v krcnej chrbtici s naslednym palenim polovice hlavy na cca 15-30sekund. Ako keby sa pricvikne nerv.

Niesu to nahodou priznaky prave seknutej chrbtice? Bol som na vystreni u neurologa tan len 2x pokyval hlavou, dal mi spravit lastovicku atd... a nakoniec predpisal antidepresiva. Samozrejme po uziti tychto antidepresiv mi to nepreslo. Bol som aj druhy krat u toho isteho neurologa ale vraj mi nic nie je a ci chcem antidepresiva, tak som mu povedal ze to nezabera.

Na depresiu sa necitim ani niesom pod tlakom v praci, stres nemam, skor by som povedal ze som uplne spokojny ale tieto stavy ktore sa po 6. rokoch stupnuju ma zacinaju trapit v beznom zivote.

kafe

So seknutou chrbticou skús rehabilitáciu - doktor ťa tam vyšetrí, predpíše procedúry, ukážu ti cviky (dúfam, že ti ich ukážu, lebo cviky na chrbát sú veľmi fajn), spomeň doktorovi aj poruchu pozornosti a rovnováhy.. či takéto niečo môže spôsobovať zablokovaná krč. chrbtica, to ja NEVIEM, ale ten doktor by to vedieť mohol.

mariaj

Ahoj,v septembrovom casopise ZDRAVIE je clanok:NEZNASAM JEDLO,ALE CHUTI MI.Je to o neznasanlivosti potravin.Ja som mala mnoho priznakov aj mam,ale prave vylucenim potravin,ktore mi robili zle sa mi upravili alebo zmiernili niektore z nich.Zadaj do GOOGlu potravinova intolerancia a citaj priznaky.Pozriem sem niekedy o tyzden,lebo nemam internet doma.

kukikuk

bol si uz u psychiatra? Neurolog to myslel dobre, pravdepodobne je to psychickeho povodu. Lenze kedze je neurolog, nie psychiater, netrafil sa do spravnych liekov (to sa bezne stava, lebo viacero neurologov sa hra na psychiatrov). Takze sa nechaj vysetrit u toho, kto tomu rozumie - psychiater, ev. psycholog. Cudoval by si sa, kolko ludi ma podobne tazkosti ako ty, avsak ako malo z nich ma spravnu liecbu. Trpia roky, kym sa odhodlaju za psychiatrom