Ako prebieha vyšetrenie u gynekologa?

luckalula

Ahojte, o necelé 2 týždne budem mať 18 a neviem, či v tomto veku už náhodou by som nemala ísť ku gynekológovi na prehliadku? V poslednej dobe mám riadne kŕče - raz sú silné a niekedy zas zoslabnú. Potom sa mi z toho aj krúti hlava a je mi zle, až na vracanie. A ako som si čítala, čo tá prehliadka obsahuje, mám z toho celkom aj zimomriavky... >_<

ewelin28

tak a už to mám aj ja za sebou....a bolo to veľmi rýchle...trošku štípalo, ale dalo sa to vydržať...trošku blbý pocit, keď mi tam čumel cudzí chlap....ale ako sa vraví, zdravie nadovšetko!!!
takže baby, nie je sa čoho báť :)

velkovajciak

veď si trošku porozťahujte nožičky, nech vás trochu prevetrá, prefú(c)kne, hlavne v týchto hicoch! ;-)

J111

Co je na tom neprijemne, vopcha ti prst do vaginy, tak to treba brat:D Este stastie, ze muzom do riti nikto nic nepcha. Berte to tak, ze on to robi ako na beziacom pase. V podstate je gynekolog taky palcovac zien kazdeho veku a vzhladu.

Mia122

Ja zase neznašam vyšetrenie u gynekologa, radšej hocikde inde, zubar, krčny, operácia.. len ked mam isť ku gynekologovi idem tam s hroznym pocitom a hamblivosťou, že zase mi bude pozerať tam dole... bože

Nela41

Ja by som povedala, že gynekologické vyšetrenie je jedno z tých lepších. Naozaj je veeeľka kopa doktorov, ktorých sa bojím viac.
Ak nemáš nijaké vážnejšie problémy tak vyšetrenie či si panna alebo nie bude trvať chvíľu. Väčšina času teda aspoň v mojom prípade je o rozprávaní sa s doktorkou potom len vyhupneš rýchlo sa pozrie a zase rozprávanie. Inak cytológiu mne nerobili ešte nikdy a to som tam dosť často kvôli problémom. Mám 19 tak neviem no. A čo sa týka antikoncepcie nepotrebuješ podpis ak ti ju sama navrhne, mne predpísala HAK v 15tich (za to sa do teraz na ňu hnevám) a nepotrebovala som nič. Takže asi tak. Ale ak máš menej ako 18 bude treba podpísať niečo do zdravotnej poistovne zákonným zástupcom, ja som to zbehla domov dať podpísať a vrátila som sa s tým naspäť..

wurva

nie ewelin, neboj sa... vobec to neboli, ziadnej bolesti sa bat nemusis.... iba to stipne trosku pri tej cytologii.. pozri si na nete ako to vyzera, je to taka kefka... tak to je trosicku neprijemne, ale naozaj, len ako keby ta stipol nejaky hmyz a o sekundu ani nevies ze to zastipalo.. naozaj sa nemusis bat... nie je to sice prijemne... este k tomu moja gynekologicka ma to lezadlo alebo ako to nazvat... oproti oknu.... odostretemu do ulice :D ale stali tam aj doktorka, aj sestricka... tak to nebolo vidiet... a trva to len zopar minut... nebudes tam hodinu... :) naozaj sa neboj, uvidis potom, ze to nic nebolo :)