Pankreas, problémy s bruchom, grganie

Príspevok v téme: Pankreas, problémy s bruchom, grganie
robo31

Dobrý deň. Poprosím o radu. Vek 31. Váha 72, výška 180. Doteraz žiadne vážnejšie zdrav.problémy.
Môj problém začal pred dvoma týždňami. Po ťažkej večeri ( fašírky ) som začal pociťovať, že mi to nepadlo dobre. Neskôr ma začalo dosť bolieť brucho, stúpla mi horúčka, mal som obrovskú triašku. Pripisoval som to pokazenému žalúdku. Okolo 22,00 som zvracal. Brucho však naďalej bolelo, nevedel som ležať ani na boku. Nad ránom som znova vyskúšal zvracať, no už ma len veľa a veľmi napínalo. Vyšlo mi trocha krvi so slinami, tak som sa zľakol, že som radšej išiel na pohotovosť. Hospitalizovali ma a pozorovali, či mi nepraskol nejaký vred. Po štyroch dňoch diagnóza, že to nebol vred ale pokazený žalúdok a tá krv bola z toho napínania. Dávali mi infúzie a mal som diéty tie najsilnešie.Stále ma však pobolievalo trocha brucho a veľa sa mi grgalo a pálilo ma v krku ( musím podotknúť že problémy s nadmerným grganím ale bez pálenia mám už dávnejšie 4 - 5 rokov. Na gastroenterologii mi po vyšetrení ( postláčal mi brucho ) povedali, že mám podráždení pankreas. Beriem Helicid a probiotiká, a na obed si dávam ešte pancreolan. Pálenie už nemám, brucho ma pobolieva, presne v oblasti pupka - mierne nad ním vľavo, a pociťujem ako keby pocit tlaku, že neviem moc ani ležať na boku. A grgám stále. Dokopy mi spravili vyšetrenia: odbery krvi, moču, a postláčali brucho a to je všetko. Žiadne sono. Dočítal som sa na nete o rôznych dôvodoch ohľadne grgania, či pankreasu a preto píšem sem, či niekto z vás nemám podobné problémy a či nevie dať nejaké rady. Čítal som aj o helikobak.pylori a už mi vŕta v hlave všetko. dík za rady

Herkules255

Žalúdok treba očistiť od nežiadúcich infekcií. Najlepšie je ísť na to prírodne a vyhnúť sa tak vedľajším účinkom popri antibiotickej, či inej farmaceutickej liečbe. Mne sa v tomto už dlhé roky osvedčuje prírodný produkt s antibakteriálnym pôsobením - masticha. Užívam ho takmer pri každej tráviacej ťažkosti a raz ročne dokonca aj preventívne, aby som si prirodzene prečistil žalúdok od patogénov nahromadených zo stravy.

dvorica

Miffka,neodkladajte návštevu lekára nech Vám urobí sono žlčníka a tiež krvné testy.Ono Vás to určite dobehne,hovorím z vlastnej skúsenosti.Vždy som zjedla pankreolan,veď to prejde.A jedného dňa som v ukrutných bolestiach išla na vyšetrenie,kde zistili akútny zápal žlčníka a to až taký,že mi hrozila otrava.Hneď na druhý ráno som išla ako prvá na operáciu.
Inak ak jedávate špekačku s opraženou cibuľkou častejšie,no zbohom pečeň,pankreas.O žlčníku ani nehovorím.

mam56

Jeden z mojich kamarátov má problém s pankreásom. Bol už párkrát kvôli tomu v nemocnici. Preto ho prezývame Pankreás. Keď je sviatok Pankrás, Servas a Bonifác, tak vtedy oslavujeme tri dni v kuse a potom zvyčajne skončí v špitáli:-) Nie, vôbec to nie je smiešne. Ale, keď sa on mohol zo mňa vysmievať, že umriem, lebo som mal problémy kardiovaskulárneho charakteru, tak sa budem teraz smiať ja z neho.

mishka

Dobry den

Mam asi 6 den problem. Mam vyoperany zlcnik uz asi 2roky. Ked som nieco zjedla tak to bolo v pohode. A od minuleho tyzdna ked nieco zjem tak to zo mna vyleti. Co to moze sposobovat. Moze to sposobovat pankreas. Dakujem

Mifka

Skúsim to,tieto problémy s trávením,nafukovaním,záhou trvajú asi 5 r.približne v čase,ked mi umrtvila zubárka 2 zuby a urobila mostík,pod kt.ma dasno bolelo. Následne mi začali problémy s kolenami,kt.vyústili do artrosk.operácie a tlak krvi je v priemere 170/95. Kedže všetko so všetkým súvisí,mám názor,že tieto neriešené ťažkosti s trávením mi prispeli k strate chrupavky a nedostat.ju vyživovali.K tým zubom,vedľa mostíka je aj v kosti uložený priečne posl.zub múdrosti a neviem,či ho dať chirurg.vybrať von. Mám aj zmeny na hrudnej a krčnej chrbtici po havárii. Možno to zdanlivo nemá nič s trávením,ale ked kolená vypovedajú službu a vraj mám artrozu,to má nejakú príčinu. Aj ja sa snažím zistiť,kde bola aje chyba.

RNG

Doplnim o novy antibakterialny/protiplesnovy/antiviralny doplnok, monolaurin. Je to vyrobene z kokosoveho oleja. Davka je 3 x 1 lyzicka denne. Samozrejme treba zacat pre istotu s ovela mensou a stupnovat podla tolerancie tela. Moze totiz pri prilisnom uhyne vyvolat miernu otravu toxinami uhynutych bakterii a inych mikrobov, zvanu Herxheimerova. Vtedy treba zmensit davky antimikrobialnych, pit hodne vody aby sa to z tela co najskor vymylo, pripadne brat silne cistiace enzymi.
Je to vyborne ucinne aj na helikobakter aj mnohe virusy(rozne herpesy, HIV)

RNG

podrazdeny zaludok a creva znamenaju infekciu v nich, ktora sa da znicit roznymi antimikrobialnymi.
Nebezpecne druhy salmonel a inych potravinovych nakaz sa daju zachytit este v zaludku pri prvycyh pocitoch tazoby, ja vtedy vypijem poldeci koloidnej striebornej vody a je vsetko vyriesene. Ked ale clovek pocka, ze sa mu to dostane do criev, tak tam je ucinne brat hodne roztoku citricidalu, pripadne aj kapsule na vacsie davky.
Aj je to norovirus(a dnes je vyse 50% potravinovych nakaz prave sposobene norovirusom)tak treba pouzivat rozne antiviralne, ako som to naznacil aj tu, aj inde(vyhladavac alebo Google.sk)v roznych temach na virusy, viralnu imunitu a podobne, napr viackrat v teme herpes.

Jozko1

Dnes som bol už aj u gastrologičky, robila mi hneď sondu, keďže som bol ako súrny prípad, pretože kŕče neustupjú...vždy sú len ráno...
zaujímavé je, že po sonde mi hneď vyskočili vyrážky na rukách - žihľava, vo veľkom množstve, asi to bude podraždeným žalúdkom....helicobakter dala na rozbor, vredy nemám, a že vrchnú časť žalúdka mám začervenanú, ale krv tam nie je....
dala mi niečo proti zvracaniu, nech sa to ukľudní a nolpaza...
pečeň mám zväčšenú, ale len trošku, tak mi odobrala krv a poslala na úplný rozbor...
aj žltačku atd....3 odbery krvi, tak uvidíme....ak už teraz nič neukáže, môžem sa rovno odstreliť a budem mať pokoj...
vravela, že taký prípad ešte nevidela, to isté aj alergička...

Mifka

Asi to bude problém s mikrobmi,lebo dnes hnačky pokračujú a ide zo mňa žltá voda vo veľkom množstve. Už ledva sedím pri počítači. Pijem harmanč.čaj s citronom.Spomenula som si,že v sobotu som okrem fazuľov.prívarku so špekačkou a opeč.cibuľkou zjedla aj syrové korbáčiky na návšteve. Obávam sa,že je to salmonela...Prejde to samé,al.musím brať lieky? Cítala som Vaše rady ohľ.hnačky.