Zle spracovanie enzymov

Príspevok v téme: Zle spracovanie enzymov
Nerinko

ahojte, som tu novy ,ale bol by som rad ak by mi niekto vedel pomoct/poradit

Moj problem je v tom ze som obcas opuchal z jedla(da sa povedat z akehokolvek). Opuchal mi vacsinou chrbat a nohy, velke vyrazky siroke takmer ako past a vysoke cca 0,5 cm(podobne ako prhlavka)
Pred 5 mesiacmi som opuchol aj na tvari, vtedy mi dali inekcie a poslali ma ku koznej, ta mi preliecila prhlavku, a nasadila docasne antialergeny. Na chvilu bol pokoj, avsak potom zacal zas chrbat, snazil som sa to ignorovat.
Pred mesiacom mi vsak zas opuchla tvar, tak som bezal do nemocnice pre inekciu, lenze ma hospitalizovali na tyzden. Na vysetreniach mi nasli polip (6mm) na zlcniku, a dali mi robit nieake nove testy na enzimi, ktore vysli pozitivne, za tyzden mam ist kvoli tomu k doktorke.
Ta mi do telefonu povedala ze su na to vraj lieky, ale daju sa zohnat v rakusku.
Neviete nahodou viac o tomto ochoreni, vraj ide o zle spracovanie enzymov, a to sposobuje aj opuchanie...

Vopred dakujem za kazdu odpoved, a 2x za odpoved ktora pomoze :)

janka666

Antihistaminiká zaberajú, aby sme neopúchali alebo nezomreli, avšak určite treba si kúpiť enzýmy a tie by mali pomôcť. Veľa potravín sa nesmie jesť, takže ten život bude ochudobnený, pozerala som na googli na histamine a v našich lekárnach sú Jamieson enzýmy (dovoz Canada), tak asi ja vyskúšam zatiaľ toto..Ty musíš skúšať brať enzýmy a všimať si čo ti zaberie, to je na dlhé trate, ale za pokus to stojí.

Nerinko

Moj problem je ale v tom ze nemam enzym xy(neviem presne aky nazov mi to hovorila) a potom sa mi z jedla neodburava jedna latka, a pri jej nahromadeni zacnem opuchat, skratka sa to prejavuje ako alergicka reakcia... preto ten aerius

janka666

Ja sa trápim s alergiou už vyše 2 rokov. Brala som zodac, fixit, aerius a všetky tie lieky ma neskutočne uspávali..spávala som na nohách a teraz beriem xyzal a ako tak to ide, avšak pátram aj sama čo by mi upravovalo stav. Ale branie liekov nie je riešenie, tak ako píše RNG. Pravá príčina je niekde v imunite a to treba riešiť. Je nás veľa alergikov a lekári bud nechcú, alebo nevedia pomôcť okrem liekov.

RNG

aerius je chemikalia, ktora potlaca histaminovu reakciu. Kratkodobe testy ukazuju, ze len 1% ludi mas s nimi problem, ale ked to ma clovek brat cely zivot, iste to nie je az tak nevinne, lebo mnohe skodlive efekty sa ukazu az pri dostatocne velkom zamorenie a to moze trvat dlhy cas, kym sa v tele ta hladina vytvori.
chealth.canoe.ca

Ako sa hovori, "do polovice plny pohar nepretecie, ale staci len naviac kvapka pri plnom"
to plati na zamorenia vseobecne.

Nerinko

Zatial to skusim podla odporucani lekara,
Dieta+1x denne aerius(proti alergii)

Zatial mi pomahal aj ten aerius, ked som aj pred 6 mesiacmi uzival aerius, opuchy neboli ziadne, teraz ho uzivam tiez a som v pohode, takze uvidim ako sa to bude dalej vyvyjat.

RNG

Na trhu su aj ine enzymi potlacajuce histaminy v jewdlach. Takz dieta, aku ti navrhli by ti seriozne ohrozila spravnu vyzivu.
Doplnok priti histaminom v jedle(tj bezpecny potravinovy doplnok, nie chemicky liek, je to diamin oxidase)) predavaju napr pod menom Histame,nielen Daosin najdes ho v roznych e-net distribucnych sietach, ma ho aj Swansonvitamins.com aj Iherb aj mnohi ini. Zadaj si do Google.com slovo Histame a vyber si z hromady zdrojov.
Histame obsahuje vytazok z prasacich ladvin s ucinnostou 10 000 HDU na kapsulu, berie sa tesne pred jedlami, ktore ti sposobuju histaminovu reakciu.
Zatial je to pomerne drahe, 80 centov(US) za kapsulu.

janka666

Myslela som na to, že asi budeš mať hist.intoleranciu. Čítala som tu niekde aj o lieku DAOSIN, ale je vraj drahý - je to enzým, kotrý odstranuje prebytočný histamín. Možno sa niekto ozve, kto pozná uvedený liek a nejako sa k nemu dostaneš.

Nerinko

Ahojte
takze diagnoza znie: Histaminova intolerancia L50.8

Jedna sa o znizene hodnoty diaminooxidazy (72,2HDU/ml)
Lekarka mi odporucila camucinom (dostupny v Rakusku).
Nariadena dieta, cize zakazene potraviny:
cervene a sumive vino
ryby
syry
pivo
salamy
kysla kapusta
spenat
paradajky
ketchup
orechy

janka666

chod za lekárkou a opýtaj sa jej na názov lieku a možno ak názov sem napíšeš, tak sa ti niekto ozve.
S enzýmami má veľmi veľa ľudí problém, vždy odporúčajú len WOBENZYM, pretože nič iné na našom trhu nie je. Takže zožen názov, veľa ľudom aj tým pomôžeš.