Syndrom chronickej unavy

helka333

od roku 2007 aj ja mávam denne zvýšenú teplotu..od 37-do 37,2°C na večer zmizne..v noci neviem spávať,ráno sa zobúdzam unavená,dolámaná ,je mi na vracanie,hlava mi ide prasknúť,stále sa cítim unavená,keď nemám pohyb a nachvílu si sadnem tak zaspím ...strašne ma to už všetko vyčerpáva .chodila som 2roky aj imunologičke ale tá ma poriadne ani neliečila..užívala som zodac,isoprinosine..ale to mi vôbec nepomohlo,tak som tam prestala chodiť..mám 36 rokov,ale niekedy sa cítim ako keby som mala 80.. :(poradte niekto kto má podobné problémy,ako to rieši...ďakujem

Saajliqo

Urba:

myslel som to skôr že sa naši lekáry boja túto diagnozu zapísať do karty. Aspoň podľa mojej skúsenosti.

A teda poradí niekto?

Imunolog mi povedal aby som bral dlhodobo zinok a selen.. Moc nepomohlo.
Ale tie teploty ma už zabíjajú, sakra v 26 rokoch takto neaktívne žiť... Chuť aj človek má ale ono to nejde..

U mňa to prepuklo po nedoliečenej angíne, zväčšená uzlina atď.
Denne mávam teploty okolo 37,2 ktoré ale záhadne okolo 22:00 klesnú na normál..
Unava je skoro každý deň. Občas mávam aj také brnenie v nohách ako keby mi lad bezal po nohe celkom neprijemne ale po par minutach to prejde.

Imunitne som na tom ok, tak isto aj iné vysetrenia su negatívne. Vážne neviem čo mám už robiť..

Má niekto podobné problemy?

RNG

Syndrom chronickej unavy je velmi siroky pojem, kde telo je alebo zamorene, alebo napadnute roznymi mikrobami a parazitmi, takze nevie vykonavat normalne svoje funkcie.
Samozrejme adresovat to treba podla toho, co tento syndrom zapricinilo, definitivne pri tom treba cistit telo(enzymi, absorbenty) a pouzivat rozne metody na zvysenie imunity alebo priamo antimikrobialne a protiparaziticke latky podla potreby.

urba

Smaliqo
chronicka unava je normalna diagnoza,aj moja lekarka mi povedala ze ma vlastne cislo ako kazda choroba ktora sa dava do PN,cize aj na tuto "chorobu" mozes dostat pn....nedavno som uplnou nahodou prepla na program magazin alebo ako sa to vola na jednotke kde si pozyvaju lekarov a riesia rozne problemy choroby,nahodou som natrafila na syndrom chr.unavy a hovorili ze moze vzniknut z nejakeho nedolieceneho zapalu alebo nejakej chripky ktora sa neliecila...alebo nejakej prace ktora cloveka ubija,prepracovanost...bolo tu spomenute syndrom chronickej unavy=depresia,ma to urcite spolocne aj so psychikou cloveka,viem z vlasntej skusenosti ze mozno aj koli tomu som casto bez nalady a niekedy mam male depresie,ved clovek ktory sa citi unaveny,s teplotami a ma pocit ze nevladze zit nemoze mat bohvie aku naladu...urcenie tejto diagnozy je velmi zdlhavy proces ale netreba to nechavat tak pretoze zivot chceme zit a nie prezivat...tak dufam ze pride nejaka rada bud od lekara alebo do niekoho a konecne nieco zabarie:)

mjanik

telo ti špatne pracuje s energiami,vyhľadaj akupunktúru a daj si napichať energiu (jang),alebo možno stačí posilniť pľúca-oni rozdeľujú energiu do celého tela a možno by stačilo upraviť trávenie ,aby telo lepšie využívalo potravu

M74

Ja som mal niečo také po prekonaní borelózy. Nakoniec mi pomohli veľké dávky vitamínu E ( tuším 2x400 ) a užívanie Q1O. To mi poradila internistka.

Smaliqo

Tento syndóm je u nás na slovensku podľa mňa nediagnostikovateľný.

Keďže väčšina lekárov to neakceptuje.
Myslím si že ho mám aj ja, keďže všetky
príznaky mám a vyšetrenia su negatívne.

K lekárke chodím ako na klavír a myslia si už o mne že som asi hypochodner :(...

Ak by niekto vedel poradiť ako s tym bojovať bol by som vďačný...

bleee

chronicky unavovy syndrom = depresia.
tetania = panicka porucha atd., atd.... niekedy rozlicne diagnozy pomenuvavaju to iste