platíte za vyšetrenie

Príspevok v téme: platíte za vyšetrenie
lydkaaa

dobrý večer chcem sa spýtat chcela som sa objednat na vyšetrenie ku gynekologovi codila som pravidelne každého pol roka na vyš.lebo som užívala hormonálne lieky,teraz už druhý rok neberiem lieky ešte minulý rok som bola na vyš.zadarmo teraz som chcela& ístna preventívnu prehliadku ale sestrička mi povedala že iba za peniaze hoci doteraz som chodila zadarmo.teraz bola sestra na vyš.a zadarmo tak neviem prečo mám platit ked sa ja neobjednávam ani na den ani na hodinu ako je to u vás ?

levanderka

no ja som platila za sono. ale asi to robil dodatocne a nie je to vramci preventivnej. dobre som pochopila, ze preco teda platim ? kedze mam sukromneho :)

soffa

podla zakona mas na preventivnu prehliadku u gynekologa raz rocne zadarmo....teda plati ti za nu tvoja zdrav.poistovna.iba ze by si prisla skor ako o rok a chcela by si tu preventivu zase.napr.ked si bola min rok ku 1.10.2009 tak teraz musis prist az po 1.10.2010...

Inner

tiez mam sukromneho gynekologa, no nikdy som za vysetrenie neplatila, dokonca ani za odbery a laboratorne vysetrenia, platim len za USG mimo preventivky. Preventivku raz rocne by mala v plnom rozsahu hradit zdravotna poistovna. Skus tam zavolat a spytaj sa, preco u svojho gynekologa platis. Ak s nim maju zmluvu, urcite ti povedia, ci tu preventivku plne hradia alebo nie, pripadne ake su cenniky sukromnych gynekologov a co sa uz povazuje za nadstandard. pokial vsak viem, cenniky vsetkych ukonov a administrativnych poplatkov MUSIA byt vyvesene v ambulanciach.