Fokusy

Diaana

Vyšetrenie na fokusy-je zubné vyšetrenie-v prvom rade sa urobí Rtg snímok celej zubnej dutiny.čo bezbolestivé vyšetrenie-obyčajny rtg zubov,podla snimku sa dá zistit,či su v ustach pritomne fokusy.takže zuby musia byt zdrave bez kazov,bez hnisavych nalezov na korenoch,bez zubneho kamena a ustna dutina bez zapalu,keď je všetko ok,lekar Ti napíše spravu a tam bude napísane fokusy dentalneho pôvodu nepritomne,to znamena že nemáš žiadne ložiska bakteríí v ustach .ktoré by sa mohli širit krvnou cestou do tela.takže mat zuby v uplnom poriadku je velmi dôležite,,pretože to vplyva na zdravie celeho tela,obličky ,klby ,srdce.atď..preventívna prehliadka u zubára je velmi dôležitá..nepodceňovala by som ju,papa

dilmah

V skratke, zubný lekár ti vyšetrí citlivosť zubov a pošle ťa na RTG, kde ti urobia panoramatický snímok hornej a dolnej čeľuste, aby videl korene zubov. Gynekológ ti urobí kultiváciu a pravdepodobne by mal urobiť aj sono a na ORL ti urobí výter z mandlí.

Tina28

Obnovujem tému. Tiež ma zaujíma, ako prebieha to vyšetrenie na gynde, som panna takže neviem, nebude to problém?

vanok

dobry den aj ja mam tie fokusy bola som na vsetkych vysetreniach ktore ste pisali a vobec mi nic nezistili, uz to mam druhy rok po sebe a neviem co mam stym robit, mam po sebe same cervene velke flaky, koli tomu som nemohla chodit do prace, som doma uz druhy mesiac.

delphia

v ramci fokusov ide o cielene vyhladavanie mozneho zapaloveho infekcneho loziska v organizme. podstupuje sa vysetrenie gynekologicke, zubne a krcne. v ramci vysetrenia ide o klasicke gynekologicke vysetrenie, na zubnom ako v ramci preventivky, event. ta moze poslat aj na rontgen zubnych korenov a na krcnom vysetrenie hrtana, nosa a usi, mozno aj rontgen prinosovych dutin.