Rakovina....

Príspevok v téme: Rakovina....
ZuZulla

Ahojte mam 20 rokou .... mam hrčku pod sankou na pravej strane aj na krku. tieto hrcky sa postupne zvacsuju ... bola stym u zubara povedala som mu ze mavam strasne sucho v ustach , on mi tu hrcku no skor hrcu pod sankou nenahmatal ja si to citim jazykom mam nad nou zub trochu ma bolel mala som tam kaz tak mi ho spravil a poslal ma na sono ci nemam kamienky .... na sone mi povedala ze mam obrovske lymfaticke uzliny a hentam mi nasla pri sanke len nejake dve malicke telieska a obrovsku uzlinu ( asi to co si ja citim ako velku hrcu) .. doktorka na tom sone bola celkom dost zhrozena ze tie uzliny mam take velke a poslala ma na krv k obvodnej .. bola som ale ten pristup som nepochopila ... doniesla som vysledok zo sona k obvodnej a povedala som ze ma poslali na krv mala v tom papieri napisane jake velke tie uzliny mam spytala sa ma kde a ja kukam na nu ze sak po celom krku a ona ma chytila a hovori ze ja nic necitim ze ci uz som v poriadku a ja ze nie ...ved to tam stale mam ... a ona ze a kam akoze stym mas potom ist zasa k tomu zubarovi ?? a ja ze aano ... a bola som tam s tou hrcou na krku (lebo aj tam mam hrcu ) este davnejsie predtym tiez mi brala krv a nic sa nepotvrdilo ale vtedy ma neposlala na sono len sa spytala ci mame psa ... telefonicky som volala o vysledky a povedla mi ze ak ma to bude boliet mam prist znova ..klenze mna ta hrca nebolii a to je praveze zlee.. mam aj anemiu co je dalsi zly priznak , krvacaju mi dolne dsna . strasne sucho v ustach a zapach , posledny mesiac ma zacali boliet pluca a som strasne unavena prespala by som aj cely den ... ako mam pokracovat ?:.zubar nic nezistil obvodna ma nikam neposle ..

ok55

ahoj zuzka, ako si dopadla? ja mám ten istý problém čo ty. Akurát, ta hrčka je asi pol centimetrová, tvrdá a je hned tesne pod kožou. nahmatať sa dá len ked urobím záklon hlavy. je asi centimeter pod sánkou

adikar

ahojte. ja som si pred nejakým časom tiež nahmatal niekde v priestore pravej krčnej mandle zo spodnej časti sánky hrčku. teda ani sa nedá povedať, že bz to bola hrčka. je to skôr ako nejaký výrastok, ako mala asi centimetrová kostička. je to tvrdé, nebolestivé. len má to dosť dráždi. asi pred rokom som začal stále odkasliavať. bol som vtedy aj u lekára krčneho ale nič mi nenašiel. vtedy som si toto ale nenahmatal. teraz nejako nemám snahu k nemu ísť aj keď mám strach a obavu. v rodine (svokor) si cítil v krku nejakú hrčku a ako mu to vzoperovali tak do roka zomrel(mal rakovinu a tiež metastazy). tak len dúfam že to nič vážne nebude lebo mam len 35 rokov.

llek

ZuZulla, kde mas tie zvacsene uzliny? z toho co si napisala, mi to nie je az take jasne. Ak su na krku zvacsene lymfaticke uzliny, tak sa daju nahmatat. Ak ich je vidno len ultrazvukom, tak su velkosti asi 5-8mm, co je normalna velkost (do 1cm), Krk,nadkluckove jamky aj pazuchy su take lokality, kde u vasciny ludi vieme uzliny nahmatat, ak su naozaj zvacsene (u velmi tucnych alebo takych, co skoro nemaju krk, tam je to trochu problem).

neva

Okamžite sa tam vyber, nečakaj. Rovno jej povedz, že chceš isť na ďaľšie vyšetrenia k špecialistom, aby si vedela na čom si. Veď takto sa nedá normálne žiť.
Ak ťa tam nepošle, tak ako ako píše inngridka zober si kartu a choď k inej obvodnej, ktorá bude mať inakší prístup.