Gastrofibroskopia a Kolonoskopia

Príspevok v téme: Gastrofibroskopia a Kolonoskopia
punk_zero

Zdravim, potrebujem na tie vyšetrenia aj papier od obvodnej doktorky? Beriem aknenormin uz 5. mesiac, o mesiac mam akurat koncit. No pocas uzivania som mal prv zapchu, ktoru som vyliecil, no asi som jedol vela vlakniny (Otruby), cize som musel aj creva nejako nimi poskodit alebo co. Stolicu mam raz za den, a mal som aj take stavy ze kazdy den bola ina. Raz lezala na dne, potom plavala na hladine, raz bola cierna, raz zltohneda cize normalna. Bolelo ma aj brucho, neviem ci to bol zaludok alebo co.... Pred tyzdnom som sa rozhodol ze skoncujem so sladkym, cize uz nejem ziadne sladke a najme biely cukor. Jem iba ovocie a zeleninu namiesto kolacov. A stav sa mi zlepsil. Neviem ci som aj nemal prekysliceny zaludok. Na Gastro chcem ist preto, lebo pred dvoma rokmi osm bol pri mori, tam som sa musel asi napit morskej vody - asi 4 dni som neustale vracal. Zjedol som napr. banan a o hodinu som ho vyvracal. Musel som sa tam nejako nakazit niecim. odvtedy sa mi aj akne zhorsilo o dost. Preto chcem ist na gastro, ci mi nezistia napr. helikobaktera alebo nieco ine. Musim im povedat ze ebriem aj aknenormin (isotretin). Dakujem vopred za rady. Este ejdna otazka :) ... ci mi mozu spravit obidve vysetrenia naraz (Gastrofibroskopia a Kolonoskopia)

punk_zero

Aky typ probiotik mi odporucis? Nejako vela ich je. Jj suchost v ustach mam najme ked sa zobudim. Cez den toho vypijem, ale aknenormin je dost silny liek.

Ivka 1

Problem so zapchou mohol byt sposobeny aj nedostatocnym prijmom tekutin. Aknenormin moze sposobit aj vysychanie sliznic v crevach a preto mozno aj ta zapcha. V kazdom pripade je to dost skodlivy liek na antibiotickej baze a teda aj likvidator uzitocnych bakterii.

punk_zero

Niekde som cital, ze pri uzivani aknenorminu vlastne si ničim aj tie probiotika. Čo keď je to spôsobené aj tými liekmi? Ale dobrať ich chcem už. Kedže som pisal, že som mal problemy so zapchou - cize nemal som vela vlakniny - takze bez dostatku vlákniny probiotiká nemôžu prežívať( co som cital na jednej stranke).

No ale aj tak na to vyšetrenie musim isť aby zistili čo vlastne mi je a či nemám napr. ten helikobakter.

Ivka 1

Na obidve vysetrenia potrebujes mat vymenny listok od obvodnej lekarky. Za stav pleti je velmi casto zodpovedny helikobacter ale aj zanesene hrube crevo.Co po ocistnej kure otrubami asi nebudes mat ale jeden nikdy nevie.
Skusal si uz uzivat probiotika?
Ak nebude nalez na HB pozitivny, odporucala by som vyskusat aspon dva mesiace v kombinacii s vlakninou .Velmi dobry ako zdroj vlakniny a zdraviu prospesnych bakterii je probioticky jogurt s ananasom. Hoci zivych bakterii je tam uz asi minimum, ked sa dostane do predajne.
Preto je dobre doplnit ich formou kvalitnych probiotik.
Probiotika zastavuju a potlacaju rast neziaducich bakterii aj HB.
Chrania mocovopohl.organy a crevny trakt.Uchovavaju ziviny,vitaminy a antioxidanty.Upravuju pomery v nielen crevnom trakte ale aj v prirodzenych dutinach, kde sa bakterie a kvasinky bezne nachadzaju.