Žmurkanie

Príspevok v téme: Žmurkanie
gigi

moj 5-rocny syncek zacal v poslednej dobe castejsie zmurkat. oci ho nebolia, ani nestipu a nesvrbia.. nechcem ho na to stale upozornovat, pretoze aj on si to sam uvedomuje, no nedari sa mu to- nejde to ovladat.. myslim si, ze nejde o zapal spojiviek. neviem, ci s tym mam ist k lekarovi.. nemyslim si, ze by to bolo psychickeho povodu. vyrasta v harmonickej a usporiadanej rodine, bez stresov..samovolne to moze zmiznut?

malviinka

imunitka, aj ja mam podobne problemy, ibaze nezmurkam,ale prejavuje sa to inym tikom v tvari.tiez si myslim,ze za to asi mozu vecne hadky rodicov.v detstve mi to zacalo zmurkanim,vlacili ma k ocnej..ale viem,ze je to psychicke.neviem to ovplyvnit,ani si sama poradit,asi vyskusam ten Sativol ako uz niekto nizsie pisal.

LALA30

ahojte.aj my mame 20.mesacneho synceka a sme spozorovali unho zmurkanie.aj my sme chceli navstivit ocneho lekara,ale ho to preslo.mal to asi z prievanu,alebo to ma nejaky zlozvik.ked ho napomenieme tak sa usmeje a robi to dalej.okrem zmurkania si zvykne suchat ocka rucickami.tak teda pekny zvysok vecera

notka

ja ked som bola mensia, som zmurkala ako o preteky. myslim ze to bolo nieco ako zlozvyk, ked si tak spominam vzdy som v detstve nejaky mala, a zrejme to suviselo s rodinnou situaciou a hadkami rodicov. aspon si to tak vysvetlujem..myslim ze mama so mnou ani nechodila po lekaroch, ale pamatam sa ako sa to dalo do poriadku, ked sa ma opytala kamaratka ze preco tolko zmurkam a ci viem vydrzat aj bez toho, tak sme si oproti sebe sadli a divali si do oci - a po takejto chvilke bez zmurkania som zacala uz zmurkat normalne :)))

majka§§§

ahojte môj synček tiež žmurká očkami a neviem čim to je ma ešte len dva roky mala by som isť s nim k lekárovi alebo postačia čaje na umývanie oči ak niekto by vedel poradiť tak vopred dakujem

imunitka

To nemyslis vazne s tymi hlistami? To mas odkial takyto blud.

Ja ked som mala asi 6 rokov, tak som zacala vraj zmurkat tiez. Dost intenzivne a casto. Nakoniec sa zistilo, ze to bolo z psychickych dovodov. Totiz vtedy som nastupila do prvej triedy na zakladnej a ta zmena u mna vyvolala stres. Bola som aj u detskej psychiatricky a pamatam si, ze sa ma vypytovala, ake zvieratka mi pripominaju rodicia a sestra :-D Urcite je to stresom.

Totiz, teraz studujem na vysokej a ked som v strese, obcas sa mi to vrati. A nejde to moc ovlyvnit. Je to akesi nutkanie zmurkat. Nie je to 2x prijemny pocit.

baku

ak dieta zmurka tak ma hlisty..
treba ist za detskou a vyziadat vysetrenie stolice.. ziadne nadory ani nic podobne..

inge

Ahoj!
Moj synček tiež žmurkal. Obehla som s ním očné, neurológa...Ale nakoniec to bol psycholog. problém.
Neurologička mi poradila homeopatikum Sativol. Rozriedila som mu do fľaše s vodou a na tretí deň som videla výrazný ústup problému, až nakoniec žmurkanie prestalo.
Držím palce, aby pomohol aj Vám.

sedmikraska

tiez ked som mala asi 4 roky, tak som zacala velmi zmurkat a mamka sla so mnou ku ocnemu a davala mi potom na mihalnice taku masticku a na pozeranie televizora som si musela nasadzovat slnecne okuliare a televizor sme presunuli az na koniec izby a pozerala som ho z dialky 3,5 metra :)

anaka

Ahojte, aj ja som zacala spozorovat na 4,5 syncekovi asi dobry tyzden ze castejsie zmurká, no zdá sa mi, ze je to kazdym dnom horsie, zmurká castejsie, dlhsie a silnejsie akoby nasilu. Taktiez ho nic neboli, nevidno nic, nemá zapálené, iba zmurká. Ale jedno co robí, ci je s priatelom, ci sa bycikluje. Uz sme sa dneska vybrali k doktorovi, zial neordinuje, ale i ja to chcem dat vysetrit. Clovek nikdy nevie. Skúsala som mu ukazovat z cca. 4m dialky obrázky rozneho rozmeru a farieb, vsetko rozoznal. Aj ja som uz myslela na to, ci to nie je nejaky aktuálny navyk. Este nic takého nerobil.povedal mi síce, ze v skolke majú vojenské autícko, no tak cudne to vidí. Ale to moze uz hovorit aj preto, ze sa ho vypitujem, ci dobre vidí.