Donald Trump radil, ako liečiť koronavírus. Lekári ihneď varovali ľudí, aby to neskúšali!

Americký prezident Donald Trump opäť zaujal. Na jednej zo svojich nedávnych tlačových konferencií s vážnou tvárou nasmeroval odborníkom otázku, či by bolo možné ľuďom nakazeným koronavírusom vstreknúť do tela dezinfekciu alebo ich vystaviť silnému slnečnému žiareniu. Lekári vzápätí na to varovali ľudí, aby takéto pokusy neskúšali.
Donald Trump radil, ako liečiť koronavírus

Zdroj: Flickr.com

Americký prezident Donald Trump na svojej nedávnej tlačovej konferencii navrhol, že používanie dezinfekčných prostriedkov, ktoré sú všeobecne škodlivé pre ľudské telo, a ktoré sú pri konzumácii vo veľkých množstvách jedom, môže pacientom pomôcť vyplaviť vírus z ich tela.

Trump, ktorý vyhlásil, že má „prirodzenú schopnosť“ porozumieť verejnému zdraviu, dodal, že vstrekovanie tepla a svetla pod kožu môže byť účinné pri potláčaní príznakov koronavírusu, ktorý už zabil okolo 50 000 Američanov.

Stojac pred množstvom reportérov a odborníkov v oblasti verejného zdravia, Trump povedal:

Dezinfekcia predsa účinkuje za minútu, jednu minútu. Existuje nejaký spôsob, ako ju môžeme vstreknúť pomocou injekcie dovnútra? Bolo by zaujímavé to otestovať. Pre mňa to znie zaujímavo, “ vyhlásil na svojej tlačovej konferencii.

Ako koordinátorka pracovnej skupiny pre koronavírus Dr. Deborah Birx informovala prezidenta, že toto rozhodne nie je možnosť liečby.

Aj keď sa Trumpovo vyhlásenie môže zdať príliš nesúvislé na to, aby spôsobilo škodu, jeho vyhlásenia a neoverené odporúčania už v posledných týždňoch vyústili do smrti muža z Arizony, ktorý vypil prísadu používanú na čistenie akvárií, v domnení, že ho ochráni pred koronavírusom.

Ako píše v článku Washington Post, množtsvo lekárov okamžite varovalo ľudí, aby nič z toho neskúšali.

Reportér Washington Post Philip Rucker dokonca označil Trumpa za šíriteľa dezinformácií.

Ľudia sledujú jeho brífingy, pretože chcú získať informácie a rady, a chcú vedieť, čo majú robiť. Nehľadajú klebety a dezinformácie, “ uviedol reportér.

Donald Trump na reportérovo vyhlásenie reagoval slovami, že on je prezident a falošné správy šíri reportér, tiež dodal, že jeho odporúčania sú iba návrhmi.


Mohlo by vás zaujímať:

Pacient vo Wu-chane bojuje s koronavírusom už viac ako 2 mesiace! Pre lekárov je záhadou

Niektorí lekári v New Yorku prestávajú používať pľúcne ventilátori, tu je dôvod prečo!


1sandra

chudak trump je celkom nepochopeny genius, skoro ako ja ? mozno by sa ta "dezinfekcia" v zilach spravala inak nez ked ju clovek vypije a mozno nie...ked ju vypije, tak jasne, ze poskodi jeho hrtan i vnutorne organy