Sprchovanie iba cistou vodou

Príspevok v téme: Sprchovanie iba cistou vodou
mjlr

Zdravim Vas, mate niekto skusenosti s umyvanim sa bez akychkolvek pripravkov? Cital som zopar clankov z ktorych vyplynulo ze sprchovanie sa iba cistou vodou, bez gelov, samponov a podobnych veci je pre telo najlepsie... uz davno som obmedzil sprchovy gel len na "najdolezitejsie" miesta - hlavu, podpazusie, medzinozie a zvysok tela omyvany len vodou je v super kondicii, ziadne zapachy, mastnota, suchota, kozne problemy a pod. Preto zvazujem vypustenie gelu uplne... uz 2 dni som sa umyval len vodou (samozrejme velmi dokladne, silnym prudom sprchy, pomaly, vlasy dokladne vysucham a "vybrhlim") a nepozorujem ziaden pach, ani okolie nepocituje (ak neklamalo :-D ) tak ze ci naahodou nemate skusenosti s takymto naturalnym umyvanim... :-)

Simi30

Môj priateľ sa tiež už dva roky umýva len čistou vodou a nedá na to dopustiť (ja mám prírodnú kozmetiku). Ako deodorant používame prírodný minerálny deodorant v spreji (bez hlinikových solí, neparfemovaný. Neupcháva póry, ničí baktérie na povrchu kože, ktoré spôsobujú zápach). Pasty máme tiež prírodné bez fluoru.

agartio

Pred rokom som si to tu precital a vyskusal som to.
Rok som sa sprchoval iba vodou, a mozem doporucit. Ja sa naspat na mydlo uz nevracam. Nepachnem vobec, ale to preto, ze sa snazim byt vnutri cisty, nejem maso a tak... potom telo nepachne ani zvonka.
Dakujem, zakladatelovi temy, ze som sa o tomto dozvedel, za mna jednoznacne doporucujem.

Cariboo

fuuuuu prvy raz citam ze sa niekto umyva len cistou vodou. nikdy mii to nenapadlo.akosi podvedome siaham po sprchovom gely. navyse sa citim potom omnoho sviezejsie :)

napr aj spinave ruky si umyvam mydlo. kebyze len cistou vodou tak sa citim ako Yetti

je asi na kazdom aby si vybral sam ci sa bude umyvat len cistou vodou alebo kozmetickymi pripravkami.

ale inspirovali ste ma a ja tak skusobne vylucim na urcitu dobu moj sprchac a pouzijem len vodu. idem to rovno do sprchy ;D

Nela41

Príspevok od bertolinyho ma totálne zarazil.. to sú vážne takí zaostalí ľudia?
Intímne miesta sa bežnými mydlami umývať NEMAJÚ!!!! Najmä tie ženské.. mydlo narušuje bežné prostredie pošvy a kvôli tom vznikajú mykózy a iné zápaly. Nechápem ako toto v dnešnej dobe, keď mykózami trpí každá druhá žena nemôže niekto vedieť, tvoja priateľka by som veru byť nechcela.

Čo sa týka bežnej hygieny je to každého osobná vec. Kľudne sa umývajte vodou, alebo sprcháčmi, mydlami.. čím len chcete.. nemyslím si, že práve sprcháč by bol nejaký škodlivý kráľ, ale niektorým ľuďom proste robí dobre na duši, keď sa umývajú len čistou vodou. Nie je na tom nič zlé pokiaľ sa umývate dôkladne. Čo sa týka šampónov tie prestať používať je hlúposť.
Pokožke hlavy škodí špina, prach aj odumreté čiastočky pokožky viac ako si viete predstaviť. Najmä dievčatám to môže výrazne zhoršiť kvalitu vlasov a ich rast. Tak isto našim vlasom škodí aj ovzdušie a iné faktory, ktoré ich poškodzujú viac a viac a šampón ten vlasy aspoň z časti obalí a chráni.
Takže asi toľko k tomu..

winki

Voda je to najlepšie...čistá voda. Tieto vaše predsudky, že bude smrdieť....blbosť. Bude vám smrdieť, len človek čo vás nepriťahuje.

Peto1234

Ja si uz ani nepamatam kedy som pouzil sprchovy gel,,,za 26 rokov som ho pouzil asi maximalne 5 krat, nemal som ziadne problemy s pokozkou,,,, vlasy si umvam samponom no ked ich mam kratke tak 1 do tyzdna,,,pozuivam sprej na telo rano a gulicku pod pazuchu inak nic ine mydlom si umyjem zadok a to je vsetko, takto to robim cely zivot a nic ziadnu chorobu som nemal,,,ja myslim ze pokozka sa doaze sama branit proti vonkajsiemu vplyvu

ayudomi

TUKAN: presne tento dokument som videla aj ja. ale podľa mňa to bol čisto marketingový ťah pre tých, ktorý zvažujú "ísť na prírodno". na nete som zistila, že v usa veľa ľudí namiesto šampónu používa sódu bikarbóna zmiešanú s vodou alebo jabĺčny ocot + voda. nič z toho som ešte neskúšala, ale plánujem...alebo sa proste vyrobím vlastný šampón (nejaké oleje, bylinky)

xy:)

suhlas s TUKANom.. prach a spinu cistou vodou neda z vlasov ani panbozko, sampon ma svoj ucel. a taktiez si myslim, ze kusok mydla este nikomu neublizil, daju sa kupit vseliake prirodne mydla. sprchace nepouzivam, mydla hej, taktiez kremy, oleje a aniperspiratny (i ked podla nosa sudim, ze to vela ludi vynechava). a aj parfumy pouzivam, nemam rada ked ludia smrdia.