Antikoncepcia

akinom007

No zalezi od gynekologa, zial vela je takych ktory to flakaju a prepisu antikoncepciu aj bez vysetrenia a obdberu krvi, pripadne iba vysetria.
No mal by ti urcite vziat krv (ako ti tu niektore pisali kedysi sa brala raz rocne krv pri preventivke uzivatelkam antikoncepcie na pecenove testy, teraz uz zial nie), ale pred zacatim uzivania by zodpovedny gyn.mal vziat krv, vysetrit prehmatom v zrkadlach, urobit cytologiu, kultivaciu, sono a vysetrit prsia rucne:) + sono

dorry

Záleží asi naozaj od doktora. Ja som dnes bola prvý krár na gynde a dala som si predpísať antikoncepciu. Nerobil mi žiadne testy, len ma prehliadol, odmeral tlak a len sa ma opýtal či v rodine nemáme nejaké ochorenia. A kamošky mi hovorili rôzne, niektorým robili, iným nie. Dúfam, že to budem mať v pohode a nevyskytnú sa problémy.

Smajlik :)

presne tak, radšej si tie testy daj urobiť, priateľke to dosť skomplikovalo život - HAK - teraz už ju ani nemôže brať ! na to sa sa samozrejme prišlo až po testoch.

Inner

nemusi ti robit testy, ale moze. Vzdy je lepsie, ked sa tie testy spravia. Mala by si to chciet vo vlastnom zaujme. ani nevies, ako ti antikoncepcia lahko ublizi. Ja ju napr. uz brat nesmiem. A to viem prave vdaka krvnemu testu.

Cize ak bude moznost, popros gynekologa o hepatalky, test cholesterolu a krvnej zrazanlivosti. Hlavne o to druhe a tretie.

Pokial ja viem, tak sa testy pred zacatim brania hak robit nemusia, ale kazdy rok by sa ta krv brat mala. Aspon u mojho gynekologa to tak byva.

mataBB

no pokial viem sa uz nerobia testy, uz sa to tu viackrat spominalo..ale asi aj zalezi od doktora, u sukromnikov netusim ako to chodi ale viem, ze poistovne to uz nechcu preplacat...

sabynka

MataBB
Nerobievajú sa už pečeňové testy?
Lebo pred týždňom som bola na gynde na ročnej prehliadke a kázal mi prísť aj na krv,ako každý rok odkedy berien HAK.

mataBB

normalne vysetrenie pohmatom, zrkadlami, sono mozno, prsniky a krv sa uz vacsinou ani neberie bohuzial, lebo sa uz nerobievaju pecenove testy