Slabá Mozgová Príhoda

Príspevok v téme: Slabá Mozgová Príhoda
Miška123456

Dobrý večer chcela by som sa spýtať brat mal slabu Mozgovú príhodu zasiahlo to rečove centrum nie velmi tak že kutik ust je trošku vykrutený pravú ruku tak slabšie ale moja otázka ne Vás je ake vyšetrenia sa mu maju urobiť mal spravene CT .čitala som že lepšie je megneticka rezonancia .Mál vysoký tlak a opuchnute nohy vraveli nám lekári že sa budu snažiť zisťiť skade je ten vysoký tlak ale mňa stále máta nieje potrebne urobiť aj EKG ? a RTG hrudníka mozog bol zaliaty krvov a ta by sa mala vstrebať ale chcela by som vedieť či niesu potrebne ešte dalšie vyšetrenia ???? dakujem za odpovede

delphia

vsak lezi v nemocnici a robia sa mu priebezne diagnosticke vysetrenia.takze co este nepodstupil, tak v blizkej buducnosti podstupi.
CT je prvorade. vzdy sa najprv robi CT a az kebyze sa nevie, alebo neda urcit pricina ochorenia z CT snimkov, tak sa az tak moze vykonat MRI. RTG hrudnika nepatri medzi zakladne diagnosticke vysetrovacie metody pri nahlej cievnej mozgovej prihode. Ekg budu urcite robit v ramci interneho vysetrenia.