vadi rybkam farebne zelene sklo?

Príspevok v téme: vadi rybkam farebne zelene sklo?
milli11

Chovam doma 1 rybicku. Je v asi 5 litrovom aquariu. Skoro nic sa vsak tam nezmesti, ma tam len akysi ukryt a nejaku rastlinku, aj to mam pocit, ze nema vela priestoru. Doma som vsak nasla vacsiu nadobu stvorcoveho tvaru, asi 10 litrovu. Problem vsak je, ze hoci je priesvitna, steny su s nadychom dozelena. Bude to tej rybke vadit? Vdaka.

milli11

Ani nie, lebo o nu, teda vlastne o neho, je omnoho lahsia starostlivost.
Napriklad nepotrebuje pristroj na kyslik, lebo dokaze dychat ziabrami z vody, ale dokaze kyslik prijimat aj zo vzduchu, ma pomocny dychaci organ. Vyzera to ako u delfinov, priplave k hladine, vynori papulku von a nadychne sa. Potom opat plava pod vodou.
Niekedy rozmyslam, ze mu kupim samicku, aby nebol sam, ale su tu dva problemy:
1. Aby ju hned neprizabil, ked ju vypustim zo sacka do aquaria.
2. Ak budu mat potomstvo a samcekovia vyrastu, nemam pre kazdeho osobne aquarium.

jajka001_

jasne, kopec miesta tak sa tesi :)
konecne viem preco v chovproduktoch su tieto rybky vzdy zvlast :) nechyba ti ze si nemozes dokupovavat rybky, ze to nemas pestre?

milli11

Uz som ho premiestnila a nie je to take zle, ma to len mierny nadych dozelena. Hned akoby obzil, plaval hore dolu, robil otacky a vsetko skumal a obzeral.

milli11

Rozmyslala som nad samickou k nemu, len neviem, kde by som potom oddelila mladych samcekov, aby sa nepozabijali. Ak by mali nahodou potomkov.

milli11

Bojovnice pestrá (Betta splendens) je druh ryby z čeľade labyrintkovité a obľúbená akvárijná ryba. V prírode žije v stojatých vodách južnej a juhovýchodnej Ázie (v povodí rieky Mekong), ktoré sú veľmi často chudobné na kyslík. Preto sa im vyvinul pomocný dýchací orgán tzv. labyrint, ktorý rybám umožňuje prijímať kyslík priamo zo vzduchu. Ich miestny názov, pochádzajúci z Tchaj-wanu, je pla-kad. Bojovnice obvykle dorastajú do veľkosti 6 až 8 cm a dožívajú sa zhruba 4 - 6 rokov, vo veľmi dobrých podmienkach aj 8 - 10 rokov. V ich domovine bola bojovnica po dlhý čas hlavným účastníkom obdoby známych kohútich zápasov.
Samci sú voči sebe (a po nerese aj voči samičkám) veľmi agresívni, a preto sa doporučuje chovať vždy iba jedného samca v akváriu. V prípade chovu viacerých samcov súčasne je nevyhnutné ich chovať v dostatočne veľkom akváriu s množstvom prirodzených skrýš. V prírode samci síce nebojujú až do usmrtenia protivníka, ale v nevhodne riešenom akváriu nemá porazený kam uniknúť, takže boj môže skončiť jeho smrťou. Chovatelia, ktorí sa zameriavajú na výcvik výstavných samcov, používajú obvykle prepojené menšie akvária. V každom z nich je jeden samec, ktorý súperí s ostatnými cez sklo a vďaka tomu rastú jeho plutvy.

milli11

To nie, je to agresivny druh, ktoremu je najlepsie samemu. Mam samceka.

Bojovnice.

Samci jsou vůči sobě (a někdy i vůči samicím) velmi agresivní, a proto se doporučuje chovat vždy pouze jednoho samce v akváriu.
Někdy mohou být navzájem nesnášenlivé i samice, ačkoliv jejich agresivita je obvykle vedena k vytváření poměrně přísné, nicméně klidné hierarchie – za předpokladu, že je v nádrži 3 a více samic. Soužití dvou samic, pokud je jedna z nich dominantní, obvykle končí smrtí té slabší. Samice mohou napadnout i slabšího samce, na což je třeba brát ohledy především při odchovu.