pomoc s čivavou

Príspevok v téme: pomoc s čivavou
Mia_11

mam polročnu fenku čivavky,mam ju už 4 mesiace,ale ona je na mna naviazana a ked odchadzam do prace neskutočne kňuči,plače zamnou,je to dosť hlučne a susedia sa mi sťažovali,a pritom mne to trha srdce ked ju tak počujem :( preto som rozmyšlala či by pomohlo kupiť jej ešte jednu čivavku taktiež šteniatko nech nieje sama a aby sa spolu hravali,myslíte že by jej potom bolo menej smutno ked odchadzam do prace? že by už prestala knučať? byvam v jednoizbovom byte a ona to proste vidi že odchadzam,dalšiu čivaku by som aj ja prijala ale aby som neolutovala a knučali by mi potom obidve :D ako by ste mi prosim vas vedeli poradiť-pomôcť?????

bibi123

lost-a este k tomu polozeniu na zem, raz este ako stena ju mal frajer v aute a mala otvorene okno, ako ma zbadala, tak ako komisar Rex na mna vyskocila(to mohla mat takych 25kg)a neboj sa, ako som pekne zletela na zem:O)))

bibi123

jajka-na korculiach Ti staci aj jedna doga:O)))kamaratova uvladze v zime potiahnut jeho deti na sankach:O)))
lost-ta nasa ma nejaku fobiu z voditka, takze vencim bez neho, je taka spomalena, takze ked zbadam psa, ktory ju nemusi, alebo ma pod 2kg. tak si ju chytim len za obojok:O)))ale niekedy je trucovita, ked sa jej nechce ist domov, tak si lahne na zem a nepohnem s nou:O))))

lost

bibi- jaj tak to hej :) zabudol som ze dogy su kapanek vacsie :)

inac, ked som vonku a vidim psickara alebo psickarku, a ma STERDNE plemeno, ktore sa rozbehne, tak pes s tym clovekom normalne ze cukne...

taka 50kg doga, ved to by polozilo cloveka aj na zem a tahalo, ak by chcelo, ci nie? :)

moj ma cca 3,2kila, ale tah ma velmi slusny, nie ze by ma trhal, ale ak nedavam pozor, je schopny vytrhnut voditko z ruky :)

bibi123

lost-tazko povedat-civavy mozno nie, ale dogy urcite hej-neviem si predstavit, ze by som mala pri jednej prechadzke na jednom voditku 50kg divocha a na druhom 60kg divocha, to by som mala ruky ako orangutan:O))) a ustajnit dvoch velkych psov je podla mna nerealne...
Mia-to je v poriadku, ze steniatka si zvyknu, len ked im budes venovat pozornost, tak budu na seba vzajomne ziarlit, lebo sa im neda venovat pozornost 50:50:O))) ved uvidis s tou susedinou....

lost

podla mna to nie je ta starost priamo umerna :)

teda v istych aspektoch nie.. napr vencenie > ten druhy uz nenarobi raz tolko starosti, mozno 80-90% navyse v GLOBALE maximalne, ale o 100% navyse to podla mna nie..

teda ak nepocitam financne naklady (jest bude 2x tolko).

ale to je napr ako ked 1 alebo dvaja ziju v domacnosti :) ta domacnost nestoji 2x tolko, uz len z toho dovodu ze napr staci 1x kurit. i ked vody sa vyuzije 2x tolko..

cize ak by som mal 2 psov.
staci vencit maximalne o 25% viac ako ked by som mal jedneho (v pripade ze by sa jeden z nich z nejakeho dovodu nevyvencil). staci sa nachodit maximalne o 10% viac, BA TU SI DOVOLIM POVEDAT, ze o 30% MENEJ!!! (lebo dvaja sa navzajom sami seba vyvencia :) )
tak zoberie o jeden meter stvorcovy viac miesta pre pelech a misky a psa samotneho (maly pes)

i ked "ustajnit" dvoch v pripade z eidem prec na dovolenku bude narocnejsie, malokto chce 2 psikov, I KED, mozno prave to mu zlomi srdce ze "woow, dvaja? jasne dones :D "

jedlo, cestovne, atd.. to moze byt 100% mozno cestovne je o nieco viac - napr 120-130%

otazne je, o kolko % viac lasky daju dvaja :) ci 80%, 100% alebo 120% :)

Mia_11

bibi123 lenže ja som počula od viacerych ludi že ked su šteniatka od začiatku spolu teda ked su obidve hrave tak si na seba zvyknu a nebudu mať v sebe taku konkurenciu. susedka ma čivavku a ked sa s nou hram moja si toho ani nevšima a nevadi jej to,zajtra si ju idem požičiať tak uvidim,lenže moja ma 6 mesiacov a susedkyna 3 roky ktora už neni tak hrava ako moja,nechce sa jej,no uvidim,ale aj tak som chcela počuť vaš nazor na to či je to dobry krok k tomu aby moja čivavka nebola smutna sama doma :)

bibi123

No ono je to tak, ze 2psici=2x tolko starosti.. Ja som tiez na zaciatku uvazovala o kupe dvoch psov, ale frajer ma hned uzemnil, teraz som aj tak trosku rada, ze mame jedneho(dogu), lebo je problem s cestovanim na dovolenky, lebo clovek je obmedzeny len na destinacie, kde sa dostane autom(hlavne rychlo) a je aj tazke niekomu ju zavesit na krk-po jednej tyzdnovej dovolenke bola na nas strasne urazena a to mala full servis-kamarat byval u nas a chodil ju vencit 4x denne a my sme to mali s infoservisom, kolkokrat sa vonku vycikala:O)))... Tento rok mame vybaveneho kamarata, co ma male deti a sam sa nam ponukol, tak uvidime, ako to zvladne:O)))
ale vratim sa k teme:O))) skor by som vyskusala pozicat si psa nejakej kamaratky a uvidite, civavy su dost ziarlive a teda neviem, ci nie je lepsie mat doma radsej jednu smutnu civavu, ako dve nestastne...

lost

jaj tak :) no ak ste dvaja , tak to nebude az take narocne ako ked je len 1 clovek :)

(tak ja som nikdy nemal psa, nikdy som ho nejak extra nechcel, neuvazoval som nad tym, ale minuly rok mi preplo a odvtedy by som bral hoci aj 10 psov :DDDD tak by som hlasoval za ANO :D ) i ked nerad pisem takto jednoznacnu odpoved na internete...