4-ročný chlapček -nočné cikanie

zuzkas

lioness
"nočné pomočovanie je často psychický problém a nie fyziologický"
často,ale nie vždy a preto to netreba vždy hádzať na psychiku.napr.mojej dcére chýbal hormón,ktorého mala v spánku nedostatok,málo sa jej tvoril a tie tabletky jej ho pomohli naštartovať.

lioness_01

evikulka - nie som učiteľka v MŠ, a vzťah pedagóg a nočné pomočovanie je dosť podstatný - nočné pomočovanie je často psychický problém a nie fyziologický

zuzkas

ahoj mamička
nečítala som príspevky nižšie,ale moja dcéra sa pocikávala v noci do 8mich rokov.my sme už boli nešťasťasní,vyskúšali sme všeličo.cca 10 krát v mesiaci bola "potopa".detská lekárka a ani nefrológ to do 5tich rokov nechceli riešiťvôbec!!!,že sa tomu musí nechať čas,pritom cez deň bola bez plienok od 1,5 roka!až po 7 roku,keď bola 2-háčka jej nasadil urológ tabletky,ktoré si dávala vždy pred spaním,uživala ich 6 mesiacov a odvtedy máme pokoj.tešíme sa a ona tiež,lebo to bolo veľmi stresujúce aj preňu.držím ti palce,aby to aj u vás prešlo a najlepšie samo od seba,lebo tie tbl.majú aj dosť vedľajších účinkov.

evikulka

lioness_01, ok, v poriadku. Aj keď mi veľmi nie je jasný vzťah pedagóg - nočné pomočovanie :) Aj keby si bola učiteľka v MŠ to ešte neznamená, že môžeš mať vedomosti nefrológa, ktorý sa priamo týmto zaoberá, predsa len vie o danej problematike viac ako pedagóg, alebo ktokoľvek. Čím sa nijako nechcem dotknúť tvojej profesie, pedagógov mám v rodine požehnane :)
Mamička, nestresuj, kľudne počkaj. Vravím, môj malý prestal tesne pred 5 narodeninami. Už sme mysleli, že sa objednáme čoskoro lekárovi. Mne dokonca aj tá lekárka povedala, že je blbosť decko v noci budiť na cikanie, že to jednoducho musí prísť prirodzene. Tiež som z okolia počúvala všelijaké názory ... Malý je inak úplne zdravé dieťa, bez akýchkoľvek problémov :)

krút.-jana

Ahojte.. neboj aj my máme ten problém aj ja mám už skoro za 2mesiace 5ročného chlapčeka aj on sa my stále v noci pocikáva, jednoducho sa nezobudí spí ako povedané- ako drevo. Zo začiatku som bola z toho nešťastná, lebo starší syn to vedel od3rokov v pohode, ale tento bol ešte aj nedonosený a tak som počúvala z jednej z druhej strany budiť , potom nechať dať plienku a také nedať piť zase budiť v noci ale on je potom z toho urevaný nervózny a ja potom tiež ! Tiež niesom stroj na budenie 100krát za noc či sa už ide pocikať alebo nie a verte je to o dušu do úmoru. Aj ja mám svoju chorobu a týmto som si je len zhoršovala. Nechala som ho tak naučili sa aj iné detičky naučí sa aj on!! Pred spaním ho dáme vycikať ked je smädný sa napije(lebo aj tak potom pýta piť aj stokrát a nepôjde spať kým to nedostane-ved ako by sa to nám páčilo byť smädným)a ked zaspinká dám mu v spání plienočku a ráno rýchlo vyzlečieme vycikáme a je takto sa nám podarí niekedy mať suchú aj 3dni ale potom zase aj tri mokrú ale snáť na to príde :-)
Teraz mal ťažšie obdobie bol aj v nemocnici tak mal stresy ale už je to dobre už bude fajn a verím že to cez leto dobehne a naučí sa....
Tak sa všetci držte aj so svojimi drobcami.

evikulka

lioness_01, neviem, odkiaľ máš info, že 4-ročné dieťa by sa už pocikávať nemalo. Presne ako tu niekto písal, nočné pomočovanie detí sa rieši AŽ po 5. roku. Môj syn sa v noci pocikával ( nie pravidelne každú noc ) skoro do tých 5 rokov. Cez deň úplne v pohode, ale v noci mal tuhý spánok, proste sa nezobudil. A potom zrazu ako keby utlo a koniec.
Detská lekárka nám prvá povedala, že nech ešte počkáme do tých 5 rokov. Potom som veľa čítala o tom na nete a tam tiež tak písali. Napriek tomu som zisťovala cez známu priamo na nefrológii ako to je. A lekárka z nefrológie mi to do tretice potvrdila - čakať do 5 rokov.
A som rada, že som počkala :)

lioness_01

4 ročné dieťa by sa už v noci pomočovať nemalo
nie je pravda, že to je normálne do 5. roku života a už vôbec nie je pravda, že do 7. roku ! ! !

(čo je to za relevantný článok, že babyweb.TOPKY.sk ? ? ? )

ak sa to deje len posledné dva týždne, tak je to zrejme problém v tom že je prechladnutý, a že veľa pije.

Ak sa to nezlepší, prípadne zhorší do dvoch-troch týždňov, išla by som sa informovať k lekárovi

Maros 75

Podla odbornikov je to normalne do siedmych rokov zivota........az neskor to treba riesit.
Cize......nestresuj sa.