ja fakt neviem čo robit - škola, alebo brigáda

Príspevok v téme: ja fakt neviem čo robit - škola, alebo brigáda
zzzzz

Ide ma porazit, neviem čo mám robit. Som 4 ext. na výške a v máji som začala brigádovat na kúpalisku. Problém je v tom, že mám teraz skúšky a akurát tie najtažšie, už mi dali týžden volna, tento týžden som mala 2 skúšky, z jednej neviem výsledok, druhú som nespravila. Ja neviem čo robit. Chcem mat skúšky spravené, budúci týžden mám opravák, je to cca 500 strán, čiže potrebujem celý týžden volna. Ale je mi to nepríjemné znova pýtat, horko-tažko mi dali toto. Celý rok som čakala na leto, aby som si mohla zarobit, pretože neviem si nájst prácu a nakoniec skúšky nespravím. O prácu však príst nechcem, v sept. musím za školu zaplatit 920 eur. Sú tam aj iné baby, ktoré chodia na výšku a aj oni potrebujú volno, nemožu dat vždy len mne. Co robit?

zzzzz

ano dajú sa preniest, ale nerada by som, nikdy som skúšky neprenášala a hlavne nechcem teraz, ked o rok budem štátnicovat a tento tažký predmet budem musiet robit v letnom semestri, ked budem mat v hlave diplomovku a štátnice. O známku mi nejde. Ano, študujem externe, ale cez zimu je velmi tažké si nájst tuto brigádu, je to velmi malé mesto. Už som si popodávala kopu životopisov, žiadosti, všetko ide cez známych a do iných miest, tam ma ani nezavolajú na pohovor, pretože nechcú takého, čo by dochádzal a sú si vedomí, že externista potrebuje volno na skúšky, proste samé výhovorky... Skolné sa dá zaplatit v dvoch splátkach, ale aj práve kvoli tomu som šla na brigádu, aby som všetko vedela naraz vyplatit.

ekonom1

Povedal by som, ze zalezi od konkretnych okolnosti. Skusky ktore robis sa daju preniest do dalsieho rocnika? Pokial viem tak sa tiez da poziadat, aby si skolne platila v niekolkych splatkach, takze netreba celu sumu penazi naraz. Pises, ze studujes externe, znamena to ze aj pocas roka mas cas niekde pracovat? Zalezi ti na tom, aby si mala znamky co najlepsie alebo si vystacis aj s nejakou horsou?