Biomäso v Bratislave a okolí - kde dostať?

BJ

Len si citajte clanky zo stranok ako najmama vzdy tam najdete vela mudrosti a pravdy. :-D

Urcite je dobre overit si vyrobcu, ak niekto chce brat pravidelne, idealne by bolo informovat sa, ako ten dobytok chova... a tam uz aj rovno vidite, aky je to clovek, aky ma vztah k zvieratam. Ak to robi poctivo, tak medzi bio masom a tym obycajnym je priepastny rozdiel v kvalite.
Pokial sa nepouzivaju antibiotika, urychlovace rastu a masokostna mucka, a maju tie zvierata volny pohyb a nemaju to tolko stresu, ich maso je proste o mnoho kvalitnejsie, plati to aj o vajciach aj mlieku. Hlavne u zivocisnej vyroby je spravny chov podstatny, a rozdiely medzi BIO a neBIO su ovela vacsie, nez u rastlinnych vyrobkov.

BIO aj tak nezarucuje zdravie, ak niekto je kazdy den BIO maso, urcite zdraviu neprospieva, pretoze maso by sa nemalo jest viac ako 1x do tyzdna, inak je skodlive. Takisto zalezi, ako sa je, ak sa je vramci delenej stravy, ovela menej skodi.

geekygirl7

Však si nájdem cez google bioobchody a pozriem sa, či ponúkajú aj mäso.

Napr. v Bratislave:

-odkaz odstránený-

biologika.sk

bioaktiv.sk

Weva

zial neviem ti poradit, lebo zijem v zahranici ale na margo toho bio - i podla mna to ma vyznam - ako daleko sa pasu kravy od cesty, ake rastove hormony a antibiotika dostavaju, aky maju vybeh a dostatok pohybu, podstielku, ci ich krmia nejakou slavnou kostnou muckou a podobne... Radsej menej masa ale od kvalitneho chovatela podla mna ako jest kurence co si lezu v osvetlenej hale po hlavach a kadia si do zradla a slkno ani nevideli :(

Podla mna hoci uz i na trhu (Mileticova a tak) to moze byt lepsie kupovat maso a hydinu od babiciek co to chovaju doma na dvore ako to kupit v supermarkete...

Prevozník

áno, verím. určite je menej kontaminované ako ten odpad ktorý je normálne na pultoch. ale sú ľudia, ktorí a priori neveria ničomu.