Problémy s dýchaním

Príspevok v téme: Problémy s dýchaním
kika_

Ahojte,
asi pred mesiacom som vyskúšala niečo ako meditácia kde sa sústredím na dýchanie. Počas toho som si uvedomila, že nedokážem sama od seba dýchať. Normálne som som si sadla na balkón aby som si to overila a naozaj. Neviem či to bolo len tým, že som si to uvedomovala a vedome nedýchala alebo, žeby naozaj? Začala som teda dýchať tak, že nádych, výdych... lenže neviem či som to robila saba od seba alebo vôľou. Keď na to nemyslím (pri nejakej činnosti)normáne dýcham ale keď myslím na dýchanie tak dýcham radše vôľou pretože sa bojím, že prestanem dýchať. Je možné aby psychicky aj fyzicky zdravý človek len tak zničoho nič prestal dýchať? Už to trvá mesiac, nedokážem sa na takmer nič sústrediť. Prosím poraďte.

Tomaas 12345

Pa7ja :

Dýchaš a bije ti srdce, srdce ti neprestane biť len tak zničoho nič a dýchať tiež neprestaneš len tak z ničoho nič. A navyše kebyže máš problemy s dýchaním to by si pocítila.

Pa7ja

Magnézium uživam pravidelne už mesiac. Ale mám také stavy, že sa musím kontrolovať či dýcham či mi bije srdce a tak. A keď zaspávam tak je to zlé lebo si myslim, že stratím kontrolu nad telom.

Pa7ja

Tomaas 12345:

Zaspala som normálne ale keď išla mama do roboty tak už som nespala a bála som sa. Potom mi bolo zle nevedela sam ukľudniť. Mam tú tetániu. Myslíte, že to moze byť z toho? Neviete mi poradiť čo robiť aby som to nemala?

Tomaas 12345

Pa7ja :

Neboj sa, pokiaľ nemáš nejakú vaznu obštrukčnou chorobu pľúc tak ti v noci nič nehrozia.

Nie je možné len tak v noci prestať dýchať, akonáhle by sa to stalo ihneď by si sa zobudila na nedostatok vzduchu.

Pa7ja

A čo sa s tým dá robiť? Aké sú možnosti na to nemyslieť? Vedeli by ste mi poradiť? Nechcem aby som v noci prestala dýchať. Bojím sa.

Pa7ja

Dobrý večer, mám 19 a občas nemôžem spať kvoli tomu, že mám pocit, že sa mi môže niečo stať. Mám tetániu. Cez deň aj večer si chcem stále uvedomovať či dýcham. Bojím sa, že v noci keď človek zaspí už nemá kontrolu nad svojím telom a ani by som nevedela ako a zomriem. Môžete mi prosím poradiť či sa to dá ? Nemám ani astmu, ani zápal pľúc ani nič podobné. Prosím odpovedzte.

Angelika angi

Ahojte trpim strachom ze zomriem ze co mi je lebo vzdy som taka ako keby som nedychala tlak na hrudy tu ma picha tam ma picha krutenie hlavy zle zahmlene videnie kazdy hovori ze je to psychika ale ja neviem lebo niekedy mi nic nieje a ked to pride tak aj 2 tyzdne