Škola- Štúdium- Maturita ? Ako je to možné?

Príspevok v téme: Škola- Štúdium- Maturita ? Ako je to možné?
Anonym1234

Ahojte mám problém a neviem na koho sa mám obrátiť aby mi sním pomohol. Po ukončení 3 ročného štúdia na strednej som sa rozhodla ísť na nadstavbové štúdium kde som musela maturovať z Angličtiny lebo som sa ju učila aj na základnej škole, potrebovala som sa ho učiť minimálne 4 roky. Teraz som sa rozhodla ísť na pomaturitné štúdium. No maturovať mám aj z nemčiny ktorú som sa vôbec neučila. Preto sa pýtam ako je to možné? To sa mám naučiť za dva roky dokonale nemčinu? Angličtinu sa učím 10 rokov a na mature som si nebola 100%-tne istá či ju viem. Ako to mám dokázať z nemčinou. Prosím poradte mi na koho sa mám obrátiť s týmto problémom... máme len 3 hodiny týždenne. Za každú radu budem veľmi vďačná.

Anonym1234

Potrebujem sa niekoho kompetentného opýtať ako je možné že som nemohla maturovať z Ruštiny ( s ktorej som nemohla maturovať pretože som sa ju neučila minimálne 4 roky) ale z Nemčiny maturovať môžem aj keď som sa ju vôbec neučila!

Nemčinu sa naučiť chcem, na školu som išla s tým že sa ju učiť budem, no na škole sa tento rok rozhodli že sa s nej bude aj maturovať a to som v pláne nemala. Preto sa pýtam ako je to možné že sa s nej už maturovať dá aj keď som sa ju neučila.

sewie

no jajka mala dost dobru otazku-co vlastne chces?nematurovat z tej nemciny alebo sa ju naucit. lebo za dva roky sa naucit urcite da...len sa treba snazit!lenze na to ti nebude stacit ta nasa typicka skolska vyucba v style:dve hodiny tyzdenne v skole, jedna chaba domaca uloha v style-precitat a prelozit clanok a v skole zarecitovat-konec. jasne ze takymto sposobom sa clovek uci jazyk 10 rokov!ja ked som sa sama do toho oprela tak som sa naucila zakladne Holandske frazy, gramatiku a pod behom tyzdna.ked som bola na erazme tak po dvoch tyzdnoch sme vsetci vedeli ako tak koktat s domacimi -Svedmi.vsetko je len o pristupe a odhodlani....takze ak sa rozhodnes pre tu nemcinu-najdi si nejakeho poriadneho lektora-najlepsie nejaku malu skupinu a ides a myslim si ze neskor budes velmi rada ze ovladas dva jazyky!

lochness

rob preto co sa da - najdi si sukromne doucovanie, pozeraj nemecke filmy/serialy s titulkami, citaj knihy a casopisy, skus napriklad aj stranku livemocha.com, tam sa daju naucit rozne jazyky... a neber to ako skolsku povinnost, ale skus sa s tym zzit (ja som si na anglictinu navykla tak ze uz tak aj rozmyslam a parkrat sa mi po anglicky aj snivalo :)) neboj, ked sa do toho dostanes, pojde to