Stale som ta najhorsia.Chodia vase deti na discoteky?Doma mi to netoleruju

Príspevok v téme: Stale som ta najhorsia.Chodia vase deti na discoteky?Doma mi to netoleruju
silueta34

Chcela by som sa informovat ako je to v inych rodinach.Lebo mam 17 rokov a velmi rada ncny zivot.Lenze moja mamina sa teraz vydala a jej manzel si po rou spoluzitia zacal asi mysliet ze ma moze po 17 rokoch prevychovat.Stale mi davaju pocit ze som ta najhoria.Domov a nevracam ada lebo stlae cakam co zas bude medzi dverami.A pozri tom nechcem nic ine len cez vikend slobodu.Chcem a chodit zabavat po diskotekach ale mna nechcu pustit ze mam prist o 10 a pozr tom nechapu ze ja uz niesom dieta.Moje kamaratky maju 15 rokov a s rodicmi vychadzaju normalne im povedia kam idu a ze pridu rano a vsetko je vpohode.Len u nas doma ja musim prist o 10 a ked idem von tak sa ma furt vypytuju ze kam idem kedy pridem skym idem to nikdy nerobili a mna to obtazuje:( Proste potrebujem viac slobody. Pozri tom sa snazim viac ucit aby mamina videla ze to nema vpliv na skolu.Ale mne to uz tak nebavi chodit domov stale s pociom ze som ja ma najhorsia ..Ubija ma to :( chdoia vase deti po diskotekach? verite im? Aky mate postoj?

0mega

mozno ak by ju niekto pocas "slobody v noci" po ceste domov znasilnil, tak by jej to doslo :D

komu niet rady, tomu niet pomoci..

manati

Ja by som svoje dieťa v 17 rokoch na noc nepustila. Mám 13 ročného syna a už teraz sa bojím tohto obdobia. Nechcem aby to cítil ako ty že ho buzerujem a obmedzujem jeho slobodu. Ja chcem aby vedel, že sa o neho bojím. Možno ked raz budeš mať deti, tak si na toto spomenieš a pochopíš, prečo je to tak. Podľa mňa máš ešte dosť málo rokov na to, aby si chodila domov ráno. Rodičia robia správnu vec. Zamysli sa nad tým.

kristii

evelinapav, ja len k tomu či má dieťa večierku neobmedzenú alebo do 10 je viac-menej jedno. Je pravda, že v noci je väčšie riziko vo všetkom, ale kto si chce vypiť, ale drogovať, tak mu nezáleží na tom koľko je hodín. Keď idem cez park, je jedno či je 15.00 alebo 23.00, aj tak sa tam vždy nájde niekto s flaškou v ruke. A kopu krát ani starostliví rodičia za to nemôžu, niekedy ide naozaj len o deti. Ale väčšina z toho vyrastie a je všetko OK.

evelinapav

sorry, nechcem ta vytocit, ale ked sa snazis viac ucit tak by to malo byt vidno aj na tvojom pravopise...
to ze sa ta vypytuju a chcu aby si bola o desiatej doma nie je preto, lebo ta chcu buzerovat, ale preto, lebo maju o teba strach. neviem co to moze byt za rodic, ktoremu nevadi, ze jeho 15-rocne dieta pride domov rano. v dnesnej dobe samej drog, fetosov a alkoholu...

kristii

Ja mám tiež 17, púšťajú ma v pohode, vždy im poviem kam idem, s kým idem a som na telefóne, vždy keď volajú zdvihnem. Skoro každý víkend prespávam u priateľa, alebo idem občas do rána na disku, niekedy na chatu. V škole mám fajn známky, domov nechodím opitá, priateľ je rozumný, tak ja nemám s rodičmi žiadne väčšie problémy :-) Keď som mala tých 13-14, tak vtedy to bolo u mňa podobne, už som rozumnejšia. Samozrejme, že mám aj povinnosti, upratujem pravidelne, každý deň doma niečo spravím. Súhlasím s názorom, že o nič neprídeš keď budeš lietať po diskotékach od 15tich, ale nesúhlasím s tým, že o nič neprídeš ak nebudeš chodiť na disky a baviť sa. Kedy potom? Keď budeš mať deti? A nejde vždy len o vek. Poznám 25 ročné baby, ktoré sa správajú nevhodnejšie ako 15 ročné. Dohodni sa s mamou, že nech ťa pár krát pustí, aby videla či si zodpovedná. A ty sa potom snaž si to nepokaziť :))

abcdeqo

No to sú ale problémy! Mám 31 rokov, v živote som nebola na diskotéke, ani som po tom vôbec netúžila, a tu som. A nemyslím si, že som o niečo prišla, práve naopak. Keď budeš staršia, pochopíš.

??!!??

erika1020 nie si trafena ....myslím že tie zodpovedné matky , ktorým na deťoch záleží to robia všetky. . môj ma 10 ako som písala nižšie a bojím sa čo bude za 2-3 roky. pred 3 dňami mi prezradil že hrali v škole flašku. no ta predstava že 10 ročné decko sa tam cmúla....aj keď iste to je len cmuk. ale aj tak. a priznám sa držím ho tak na krátko lebo viem aká som bola ja. v 6 triede som začala fajčíť ono to bolo samozrejme do tej 8 tr. daj cigu nemáš cigu a podobne. no neskor a dodnes den v tom žial pokračujem.....pri každej príležitosti sme pili vínko..... no hamba mi. ale zo všetkého som vyrástla a je dobre.

dobre robíš nemaj výčitky. ako nikto písal doba je stále rovnaká len ľudia sú....... no a mimochodom ešte sme tak nepoznali drogy čo v nešnej dobe aj môj malí vie o tých drogách ako sme vedeli mi.

erika1020

Zlatko moje aj ja som matka mám 12 ročnu dceru a 6 rocnu. ta starsia sa cely den nudi, lebo ju nechcem púštat von s "kamoškami" ja ju neobmedzujem,ale vieš tie "kamošky fajcia,tulaju sa nocami a rozum maju nie na 12-13 ale tak na 100 rocne, co ti budem viac písať.tak som to stopla,a biciklovat sa chodime všetky tri spolu,aj na zmrzku aj na prechadzky a na nakupy,aj ja som trafena????? nie ne som,len moje deti neni su mi lahostajne,a zaujima ma kde travia cas.čo chce to jej kupime,nijak ju neobmedzujem,pisem preto všetko JA,lebo jej ocino je cely den v práci a ja s nou travim deň,preto som nechala aj prácu,aby som bola matka na plný uvezok,a poobede chodim upratovať aj ked mám obchodno ekonomicke vzdelanie,kludne som mohla sediet v kancli za pc a mat cely den pokoj, ibaže som trafena matka ktora sa zaujima o deti, lebo dnešna doba je ina ako tá, v ktorej som vyrastala ja. a teraz k tebe, tvoji rodicia su fajn, buď rada,že su k tebe taky, oni ťa miluju,pochopíš to, ak budeš aj ty matka. držim Vám všetkym palce,aby ste si nasli tu spravnu cestu k sebe.
p.s chcem aby sa vyjadrili aj mamičky ktore maju deti ako ja, ci postupujem spravne,alebo som len matka tyran. dakujem

miriam336

konecne normalnu matku mas,

horsie by bolo keby na teba kaslali a nechali ta tulat sa kade tade
neboj o nic si neprisla

proste sa o teba boja

??!!??

pozri....a mám tohto roku 32 rokov. niekedy sa cítim ako by to bolo včera čo sme chodili na disku v 15 rokoch. ale. tá diska bola 20 m od domu a o 22,00 končila. začínala o 19,00 aby som upresnila. na disky som nechodila keď si tieto odmyslím do tých 1 rokov asi zhruba ...moc si nepamatam. no a potom ma to prestlalo baviť. ale si z hrôzou pamatam ako som robila doma aj ja cirkusi že nemôžem na disku. apropo aj ja som v zime musel abyť doma o 18,-20,00 doma ...podla veku samozrejem.
dneska mám 10 ročného syna. .....dohodlei sme sa :-) že na disky keď bude veľký budeme chodiť spolu ;-).
suma sumarum..... malého ani von nepustím bez toho aby sa mi neprišiel akždú 1 1/2 ukázať. nehovorím to om čo ma bude čakať keď začne chodíť na disko. - moje nervy.
každý píše z vlastné skúsenosti.
a ver tej tvojjem mamine. proste sa o seba bojí. .....ťažko sa to chápe....nemáš vlastné deti.....ael možno si raz spomenieš keď ich budeš mať ......je to strašný pocit....tak im to nezazlievaj.