našla som v jeho skrinke ihly

Príspevok v téme: našla som v jeho skrinke ihly
maťulkáááááá

ahojte,chcem vás poprosiť o názor čo robiť dalej lebo som v ... .žijem s priatelom asi rok už,po pol roku sa začal spravať divne : večer išiel von prišiel ráno o piatej (výhovorky že bol som v práci si robiť robotu to mu nežerem)alebo prišiel o 1-2 v noci no do rána nespal neľahol si kumne, zavrel sa do izby a čumel do notebooku pričom internet nemáme takže nevem, ráno ked idem za ním oči má jak veverica pod chvostom, jest mu nechutí,výbuchy nervov - hádky, niekedy je rozlietaný a musí niečo robiť,ide ma z toho už poraziť, máme aj finančné tazkosti a to pracujeme obaja - nezistila som že by peniaze niekam odnášal, včera som hladala fakturu za elektriku a nasla som sáčok od ihli aj striekačky - ta fasa ne?? tak som išla do jeho izby a tam som našla už ihli a striekačky, lyžičky, zapalovač aj nové aj použité - povedzte mi čo ten chlapec berie?? pervitín alebo čo za humus??? a ako to funguje čo robí s lyžičkami???a čo mam teraz vlastne robiť??? ako to riešiť dalej??? mám ho opustiť??? ked možno naše spoločné bývanie ho k tomu dohnalo alebo čo si mám o tom myslieť??? neviem či mu mám pomoct alebo sa na neho vysrať koli tým klamstvám a zatajovaniu, a čo jeho rodičia mali by o tom vedieť?? oni su užasní...poradte mi prosím lebo sa asi zbláznim .

zsofa

Ahojte,
chcela by som Vás len poprosiť, či by ste mi nevedeli poradiť, čo znamená u narkomanov slovo kalo.
Ďakujem

cica987

Ahoj. Pevna vola je sice pevna vola.. neviem ako zle je na tom, ale odporucala by som radsej liecenie. Clovek ked abstinuje, tak zacinaju dost zle stavy. moze mu byt zle..moze mu prepnut alebo co.. nevydrzi to a zoberie si nahodou dalsiu davku.. a opat to bude lutovat.. mozno by som pockala ze ako to pojde s tou pevnou volou, ale ak to nedajboze nevyjde, tak urcite by som ho donutila ist na liecenie. Drzim prsty, dufam ze bude vsetko ok. a hlavne trpezlivost :-)

maťulkáááááá

ahojte, tekže som to už vyriešila, povedala som mu čo som všetko našla a že " bud sa na teba vykašlem a skončís na dne alebo ti dam šancu na zmenu s tým že ta podporím a podržím ale ak raz na tebe uvidím že si niečo zobral tak odchádzam a možeš sa aj na hlavu postaviť, tých debilných kamarátov vypustíš a už to svinstvo v dome nechcem," spolu sme to vypratali a spálili,povedal mi že sa posnaží , že je rád že viem o tom , bol aj plač , strasne sa bál ako to zoberem že mi to chcel už viackrát povedať len nemal odvahu, hambí sa za to, že ani nevedel ako do toho spadol a že si to nechcel priznať sam sebe že má problém, chce to nechať.ludia dakujem za vaše názory ešte raz uvidíme ako sa nám bude dariť do kedy vydrží či má pevnú vôľu a či mu za to stojím. dakujem za túto stránku.pa

jajka001_

nenahovaraj si ze je to tvoja vina. on ten problem mal urcite uz predtym len si o nom nevedela. priamo mu povedz ze o tom vies- bude zapierat, jasné, a odstahuj sa, s tym,ze ak chce nadalej pokracovat vo vztahu, nech sa najprv vylieci. nenechaj sa zatiahnut do zivota s narkomanom, znici ti to zivot. aj ked ho lubis, najlepsie co mozes pre neho urobit, je byt na neho tvrda. mozes ist s nim na vysetrenie ku psychiatrovi a pomahat mu - ale daj si odstup.

Miriam ...

Jednoznačne ide o heroin - ale to je v podstate úplne jedno čo berie - narkomanovi nepomôžeš ak on sám nechce. Najlepšie čo môžeš spraviť je dať mu ultimátum bud nech ide na liečenie alebo je proste koniec. To je jediné normálne riešenie bohužiaľ - a heroín je najnávykovejšia droga a podľa tých lyžičiek a zapaľovača je jednoznačné že berie heroin.

meri.m

Ach, bože, ľudia, stretli ste niekedy v živote feťáka, alebo len pozeráte veľa filmov?? Pervitín je svinstvo, ale pochybujem, že si naň niekto za pol roka vytvorí ťažký fyzický návyk. Ľudia na piku reagujú prehnane, trochu paranoidne, ale určite nie nepríčetne. Ak chalan nie je agresívny (ak je, utekala by som od neho aj bez drog...) a záleží ti na ňom, porozprávaj sa s ním - možno mu docvakne, o čo všetko prichádza.
Liečenie pod odborným dohľadom samo osebe nie je výhra - všetko závisí od rozhodnutie a motivácie konkrétneho človeka. Niekto to zvládne aj bez liečenia, a niekomu ani liečenie nepomôže...

ta3

Matulka
rozumiem Ti a velmi citim s Tebou, mala by si si zaistit nejake dokazy ako Ti tu uz bolo poradene a rozhodne cim skor to povedat jeho rodicom, viem si predstavit co vsetko nastane ked sa to dozvedia lebo pre rodica toto je najvacsi strasiak, nechcem si to ani predstavit, ak sa bude chciet ist liecit a mas ho rada, zostan pri nom a podrz ho, ale ak nie, potom utekaj od neho co najdalej, drzim palce

maťulkáááááá

nerada by som tu písala zamestnanie aby náhodou sa o tomto nedozvedel, ja neviem ako može takto existovať týžden je dobre a potom 1 deň nespí do rana potom sa nevie dospať dalšie 3-4 dni, potom je zase klud a potom zase 1-2 dni nespí a lieta hore dole zalezie si do svojej izbičky nepríde do obývačky kukat telku alebo si lahnut do spálne, ked dlho to nezoberie tak už nervy a vybuchje za každú hovadinu, je jak vymenený,

ta3

Matulka,
utekaj od neho prec, mna by ale zaujimalo ake je jeho zamestnanie, ako moze chodit do roboty pri tomto sposobe zivota

maťulkáááááá

dakujem všetkým za názor strašne ste mi pomohli ešte som s ním nehovorila radsej som sa isla odreagovať k rodine a ani sme sa nevideli zase nebol celú noc doma :( .dnes niečo už zriešim, dufam.