dá sa psychicky pomôcť na diaľku?

Príspevok v téme: dá sa psychicky pomôcť na diaľku?
singapur

Žiaľ, nemám sa koho iného poradiť, teda snáď tu bude niekto ochotní prečítať to a pomôcť.
Mám kamaráta kt. má silné depresie, chodí síce k psychologičke no nik iný okrem jeho rodičov a mňa to nevie. Pred všetkými kamarátmi hrá veselého a šťastného chalana no ešte viac ho to vyčerpáva. Zásadne odmieta povedať o tom akémukoľvek kamarátovi, keďže sa za to dosť hanbí. Ja by som sa mu venovala, rozprávala s ním no bývam dosť ďaleko a je takmer nemožné stretnúť sa. Dosť sa oňho bojím, psychologičku začína odmietať a nemá pomaly dôvod žiť. Dá sa tu vôbec nejako pomôcť?

depkarka

Mohli by ste mi pomoct mam problem.
Ahojte mam 20 momentalne sa nachadzam v Anglicku a prechadzam cez velmi depresivne obdobie. Nedokazem to ani opisat prosto neviem co mam robit zo sebou a to doslova.Byvam u kamaratky zatial a ani za nic sa mi nechce vstat z postele najradsej by som nic nerobila len lezala a modlila sa aby sa dal cas vratit vazne.Moj druhy problem je ze chodim tu na VS a studujem druhy rocnik ale spoznala som tu tolko slovakov ze uz neviem ani po anglicky rozpravat alebo skor nechcem mam prosto taky blok a neviem sa s tym vyrovnat mam pocit ze mam v hlave prazdno ani rozmyslat o nicom neviem.. pomozte co mam robit ...??? :(

luciano

Ak trpí depresiami, tak psychológ mu nepomôže. Musí navštíviť psychiatra, ktorý mu predpíše adekvátnu medikamentóznu liečbu. Ak pred kamarátmi predstiera, že depresie nemá, tak to nie je tak vážne. V ťažkej depresií sa predstieranie zdravia nedá. Takže predpokladám, že mu zaberú aj ľahšie antidepresíva a rýchlo sa jeho stav dostane do normálu.

jankaaaaaaaaa

ked berie lieky, tak ho lieci psychiater, nie psycholog. asi by mu trebalo ine lieky. tazko povedat. tu je potrebna odborna lekarska pomoc

singapur

Berie na to aj lieky no už vyše roka a nič, žiaden pozitívny výsledok...skutočne sa onho bojím, chceli ho aj nechať v nemocnici no on nechcel...zrejme mu nemôžem nijako pomôcť..