Idealne miesto pre zivot

Slobodna

Tak to je aj môj sen, mať niekde uprostred nádhernej prírody malý zrub, niekde kde ráno vstaneš a ideš sa prejsť k vode, cez les alebo na pláž so psíkom.

Slobodna

zaujímavá otázka...v podstate som spokojná so svojím momentálnym stavom. Žijem si v malom mestečku, mám krásny dom a pre mňa je najpodstatnejšie, že vo svojom okolí mám prírodné krásy a možnosti, kam môžem chodiť na turistiku so svojím psom. Keď zatúžim po ruchu veľkomesta, zbalím sa a idem si to užiť do BA. Potrebujem aj jedno aj druhé - pokoj a prírodu a na druhej strane mesto kde to žije. Kdekoľvek na Slovensku je krásne, dôležité sú tvoje kritériá, čo od toho očakávaš. Pre mňa jednou obrovskou nevýhodou dediny je, že ti tam každý nazerá do hrnca a rieši ťa, no a ešte nedostatok rôznych možností pre osobnostný rozvoj. Výhoda života v meste je, že máš všetko "po ruke" ale pre mňa je tento spôsob života po čase stresujúci a únavný.

ta3

Martinmlm
a preco nie?, rada si to precitam a odpoviem podla toho, ake to bude surne, pretoze caka ma stahovacka a kym sa na novom mieste zabyvam, vela casu sediet za pocitacom mat nebudem, to len aby si nebol sklamany, ze mozno nedostanes promptnu odpoved

:-)), no neplanovala som to takto, ale ked sme uz pri tom, mozu napisat aj dievcata, rada by som mala nevestu Slovenku :-)), mam slobodneho 28 rocneho syna, ktory ma uz permanentnu robotu a je dobry v tom co robi, na Slovensku nemal s dievcatami ziadne problemy, lebo dobre vyzera, ale tu si nejako dievca nevie najst, jednak pracuje cely tyzden, casto aj cez vikend, takze ani casu velmi na to nema a v cudzej krajine je to predsa len o cosi zlozitejsie

slnečnicaa

Postavíš dom, nájdeš si priatela, ktorí bude chcieť bývať inde-čo spravíš? Nie, že by si ho slepo poslúchla, ale jednoducho ti dá argumenty, ktoré ťa presvedčia. Čo spravíš? Začneš odznova? Mne sa to takisto stalo, myslela som si, že ostanem bývať v rodičovskom dome, súrodenci sú už samostatní, rodičov nemám. Som však ochotná prijať priateľove argumenty na život inde, podľa spoločných predstáv.
Ak sa silou mocou chceš osamostatniť tak si kúp byt, nemusí byť v meste ale napr. v nejakej domovej bytovke. Byty budú mať hodnotu stále, môžeš ho neskôr predať a investovať do domčeka.
A s tým behaním po úradoch to nieje žiadna slasť, vážne. Byrokracia, čakanie, papierovanie a hlavne-chcú všade nelogické poplatky.