cmúľanie palca

Príspevok v téme: cmúľanie palca
anabellka

Dobrý deň, chcem vás poprosiť o radu ako odnaučiť moje 4-mesačné dieťa od cmúľania palca a prstov na rukách. Robí to neustále, ponožky na rukách nepomáhajú :-). Je možné, že sa to synček odnaučí sám časom alebo mu hrozia nejaké následky, kvôli tomuto zlozvyku? Ďakujem všetkým za rady.

Weva

Tiez si myslim, ze vo veku 4 mesiacov to netreba prilis riesit... Prejde ho to... Cmulal si ho uz v brusku, tazko mu to teraz zakazes...

eam

Žiadne okusovátko, cumel nepomohol, chcela len ten svoj palček. Kedy s tým prestala? To už si nepamätám, ale asi len keď bola ešte v perinke, vtedy cmúľala. A nemala žiadne vyrážky, nemá ho ani iný, mala ho iba ako vymočený vo vode. Určite ju to prejde.

jajka001_

tak nejaku inu vec, hračku napriklad...okusovátko...deti si stale pchaju vselico do ust, skusaju ako to chuti

anabellka

Korenie by som mu nikdy nedala, ja som napísala, čo som len čítala. Ja som mu len dala na spanie ponožky. Cumeľ nechce ani vidieť a doma máme všetky druhy.

anabellka

Zlé na tom je to, že palček cmúľajú detičky, že až hnisá alebo sa na ňom robia vyrážky, prípadne je menší o niečo.Malý keď ho cmúľal, my sme ani nevedeli, že ho máme. S ničím sa celý týždeň nehral, neplakal, nepýtal často piť a v noci spinkal, len palec z úst nechcel vytiahnuť, tak som si vtedy začala čítať o tejto veci. Výsledok bol taký, že radšej cumeľ, ktorý sa dá časom vyhodiť, než palček, ktorý sa vyhodiť nedá.

jajka001_

korenie?? netyraj to ubohe decko. je to reflex. daj mu cumel radsej. su rozne druhy, silikonove, anatomicke, poskusaj.

anabellka

Ahoj, ďakujem Vám za príspevok. Ja som však čítala, že je to veľmi zlý zlozvyk, ktorý sa nedá odnaučiť a často to zostáva až do puberty. Dokonca sa v tomto prípade uprednostňuje cumeľ, lebo dieťa sa to nemôže odnaučiť. Nezaberá ani korenie. Chcem sa Vás opýtať, kedy s tým dcérka prestala a či sama od seba. Ďakujem pekne.

eam

To isté mi robila dcérka, zaspala len vtedy keď cmúľala palček. Tiež som skúšala rôzne triky na ňu, ale nič nepomohlo. Dnes má 24 rokov a je o.k. a ani zuby nemá krivé. Tak ak ju to ukľudňuje, nechaj ju.