zapal pazeraka. pomoooc.

Príspevok v téme: zapal pazeraka. pomoooc.
ondro55

Ludia prosim poradte mi ako sa mam zbavit neprijemnej rezavej bolesti pazeraka. od vcera beriem nalpaza 40 mg ale bolesti nejak neustupuju. mam reflux a hiatovu herniu na pazeraku. chodim pravidelne ku gastracovi ale teraz sa stahuju a moja obvodna mi povedala, ze zapap pazeraka sa lieci len dietov a liekmi na znizenie kyseliny. vie mi niekto poradit ako sa zbavit tej rezavej bolesti spojenej s tlakom na hrudnu kost? zajtra hram teda aj spievam na sylvestrovskej party a teraz sa mi neda ani skusat. dakujem za rady a odpovede.

ondro55

Chcem Vám poďakovať za odpovede teda za rady. Asi si zoberiem radu od oboch. Určitu dobu budem brať nalpazu a potom začnem s doplnovaním kyselin. RNG ak by si vedel poradiť nejaký vhodný výrobok tých extra kyselín. Hlavne niečo čo je bežne dostupne aj v našich lekárňach. Ďakujem

RNG

Kvasenie v zaludku a stupanie kvasnych pien do pazeraka je mozne len pri nizkych kyselinach v zaludku. Kyseliny v dostatocnom mnozstve potlacia aj kvasenie, aj hnitie aj prienik mikrobov z potravin cez zaludok do criev.
Potlacenie uz aj tak nizkej hladiny kyselin sice zastavi paly(nema co palit) ale znici traviaci proces a absorbciu zivin. Tj je to velky omyl.
Dodanim extra kyselin a neriedenim ich pitim spolu s tazkoztravitelnymi jedlami, zlepsi travenie a odstrani paly.Pit treba az 2-3 hodiny poo jedle, aby mali kyseliny v zaludku co najvyssiu koncentraciu, potlacili kvasenie a hnitie a dostatocne natravili jedlo.
Odkedy si doplnujem kyseliny, nepoznam slovo pala, ktora ma morila vyse 20 rokov.

delphia

ondro, uplne viem pochopit tvoje starosti a pocity. prezila som to cca pred 4-5 rokmi. dufam, ze to uz mam definitivne za sebou. u mna bol vyvolavatelom refluxu a ezofagitidy dlhsie trvajuci stres. ja som mala naordinovany controloc. je to prakticky to iste ako tvoja nolpaza. moja rada: dieta, nolpazu uzivat minimalne 8 tyzdnov v kuse a vyhybat sa stresu, fajceniu a alkoholu.neboj sa, bude lepsie, len to potrebuje cas. v noci spi vo zvysenej polohe. ja som vtedy spala cca tyzden v polosede. vydrzat, bued lepsie. skore uzdravenie :)