Dlhotrvajúca horúčka u dieťaťa

Príspevok v téme: Dlhotrvajúca horúčka u dieťaťa
financovanie

Moje 2 rocne dieta ma dostalo pred tyzdnom vysoke horucky 39,1, nasledne coho malo febrilny krc, horucky trvaju stale, raz su vyssie, inokedy nieco cez 37, je bez soplikov aj hrdlo ma ciste, boli sme v nemocnici, vraj ide o virozu, lekarka nasadila atb summamed forte, dnes dobralo poslednu davku, horucky su stale, odbery krvi - zvysena sedimentacia 25/50 tak nejako mi to hovorili´, cukor moc ok, ebv vysledky budu bud. tyzden, co robit? ake vysetrenia este ziadat?u lekarky je to vraj nejaky virus, ale tak dlhotrvajuce teploty nie su podla mna v poriadku.Dakujem za rady

matuspika8

Existuje viacero variant liekov, ktoré vám pomôžu teplotu dostať pod kontrolu. Ak je dieťa príliš malé na to, aby lieky skonzumovalo, ideálne je použiť čapíky alebo inak nazývané čípky. Na obaloch nájdete vždy presný návod aké množstvo lieku má dieťa vo svojom veku užiť. Pri zavádzaní čapíku nie je na škodu trocha namočiť špičku liečiva do mastičky na zadoček a tým zvlhčiť koniec, aby sa čapík ľahšie zaviedol a nepôsobil pre dieťa priveľmi dráždivo.

Zdroj: www.familia.sk

RNG

Borelioza sa prenasa nielen kliestami ale hromadou ineho hryzaveho hmyzu. Prenasa sa aj krvou, krvnym serom a nasli ju dokonca zivu aj v slinach a pote!!!
Aj ked je to najcastejsie este stale kliestami, ine prenosy su na postupe, najma ked ludi z boreliozou epidemicky pribuda.

Blondula

stara tema...ale moj kamarat ma synceka a tiez mal vyse roka
zdravotne problemy,neustale horucky,ani do skolky nechodil co bol stale chory a nakoniec mu zistili tu chorobu z kliestov.zakusol sa kliest a ani nevedeli ako,kde a kam...

Hajnalka

Febrilnú kŕč sme nemali, našťastie, no keď boly dlho horúčky vyše 38 a nezaberal Nurofen, išla som 3 - 4 deň k lekárovi, aj keď neboly žiadne príznaky ochorenia, iba horúčka.

BabiLenka

Mali sme taký problém tiež, keď bol syn malý. Na horúčku zaberal Nurofen sirup, na lepšie zaspanie, cez deň som dávala iba zábaly, no kedže je horúčka takto dlho, išla by som vždy k lekárovi.

Zuzkaa2

ja by som sa sla mozn poradit aj s inym lekarom. Uz som to raz urobila a bola som ovela spokojnejsia. Na teplotu u nas najlepsie zabera Nurofen.

malawka

Moja lekarka robi CRP, aby vedela ci atb zaberu alebo nie. Myslim, ze toto by si mala ziadat v takomto pripade. Ja davam tiez nurofen, ale max 2-3 dni, a potom bezim k lekarke. A tie zuby sa mi tiez zdaju ako moznost - vela deti mava teploty a inak nic.

SvetlanaM

Aj nasa lekarka by to spravila rovnako. Na virus by nenasadzovala ATB. Dala by nam napriklad nurofen a povedala, aby sme prisli za par dni, ak by teploty neklesali alebo sa pridali ine priznaky.