VSMU - neviem spievat, hrat ani tancovat

cestazaherectvom

Ak hľadáš základné informácie ako začať s herectvom, nájdeš ich na youtube kanály cestazaherectvom TU: www.youtube.com

Ak ťa herectvo zaujíma a chceš si vyskúšať, čo musí herec zvládnuť skôr ako sa postaví na javisko, prihlás sa do minikurzu zadarmo TU:
cestazaherectvom.sk

A ak to myslíš naozaj vážne a chceš sa pripraviť na talentovky alebo konkurz, tak odporúčam kurz medium TU: cestazaherectvom.sk

arifko007

moji zlaty do divadla typu SND ŠD ,a profesionalnych divadiel sa bez skoly nedostanete!!!! minimalna podmienka je ukoncene absolutorium konzervatoria. Nevies speivat? nevies sa hybat , nevies hovorit , maš sykavky, rackujes ,prizvuk vyjadrovanie 0 bodov ani neuvazujte nad tym ,ze by ste sli na umelecku skolu , ak ak mate talent rozhodne chodte do divadla alebo na konzervu za nejakym hercom ,ktory vas na prijamcky pripravi. Natresk na skoyl je velky . ale kazdy ma sancu ukazat co vie. akademia umenia v BB , odtial vychadzaju ludia s titulom mgr.art ktori ucia na skolach alebo hraju v malych mestskych divadlacha le msuai byt fakt super. Studovat umenie v BB je strata casu

alenka_maxova

inak, to som chcela poznamenat aj ja. Kebyze prides pred komisiu a spytaju sa ta, preco sa hlasis na VSMU (lebo je to casta otazka), tak povies co?

00000

tak do niektorych divadiel sa robia na herecke ulohy konkurzy, tak isto ako na niektore postavy v serialoch. Niektore konkurzy su na pozvanie (ze ta pozve reziser,..) ale nie vsetky. A okrem toho existuje aj mnoho divadelnych kruzkov a amaterskych divadiel, kde by si si to mohla vyskusat. Vacsina ludi so co sa hlasia na tieto vysoke skoly uz maju s divadlom skusenosti, minimalne ZUSku, niektori aj konzervatorium.

A ze vela ludi hra aj bez skoly? Ved si to zober napr. Banan z mafstory je ucitel.

Niektory nie profesionalni herci hraju divadlo popri praci, vacsinou su to ucitelia na skolach co hraju divadlo, potom chodia na rozne sutaze a tak.

Hmm ale aby ta neodradilo to ze vacsian ludi co sa hlasi na tieto VŠ idu z konzervatorii a tak...... napriklad. (pokial viem - nechcem zase trepat bludy) Lukas Latinak (mimochodom tohot herca uznavam :D ) je vyuceny sklar alebo take nieco..az potom sa mi zda ze isiel na VSMU.

a este sissa999: ked si da clovek do dievadiel zivotopis, pochybujem ze ho prijmu len na zaklade toho. Urcite chcu vidiet aj ako sa vie herecky prejavit,....

(:

sissa999

Ahoj lamka16, ja som sa momentálne zahlásila na AKU herectvo, v BB...neviem či som sa dobre rozhodla, a ako to tu čítam...mám zmiešane pocity...moja tema, ak by chcel dakto checknut, je: ,,Herectvo - dobré rozhodnutie?,,.

Cchcem sa spýtat, tu zazneli názori, že herectvo robia aj ludia bez tejto školy, naozaj sa to dá?? co ja viem, tak aj do divadiel, ked si človek dá životopis, že by chcel hrat...tak predsa pozeraju, či mas konzervu, alebo AKU..v akých inscenáciach si hral...ako sa dostanem bez hereckej školy do divadla, a možem si skúsit prácu herca v skutočnosti???

00000

no ved takto podrobne to zas neviem, len co som pocula a tak, ale viem ze sa tam treba poriadne pripravovat. No neviem, ja poznam velmi vela hercov, ktori hraju v malych divadlach avsak popri praci, podla mna herectvo cloveka neuzivy...ak by malo...musel by to byt vytazeny clovek (myslim tak ze mu nestaci byt napr. zamestatny len v jednom divadle, ...)
Ako ja co poznam hercov tak su to ti najuzasnejsi ludia (je s nimi sranda...) ale musia makat poriadne aby stihali paltit tie ucty...idu z akcie na akciu :-)

alenka_maxova

:D A hoci sa zucastnujem prijimacok, nikdy sa tam nikto nevyzliekal...mozno za dob, ked som tam nechodila :D Ale teraz sa nieco take urcite nestalo....A jasne, musis odohrat etudu na zadanu temu, improvizacne cvicenie sa robia...daju ti zahrat jednu a tu istu situaciu tak, ze si smutna, ze si vesela, ze si hladna. Skusaju, co dokazes a ako rychlo reagujes na podnety

alenka_maxova

00000, ano, na Slovensku je bohuzial situacia taka, aka je a vazne sa pomaly netoci ziaden film, len stupidne serialy, do ktorych sa dostane aj clovek bez VSMU. Ale da sa robit vela veci pomimo, skusat v mensich divadlach a podobne. Ved hry sa nehraju len v SND. Je vela inych suborov. Otazne je, ci sa tym chces zivit a mat ledva na ucty, alebo si radsej vyberies povolanie, pri ktorom si apson cosi viac zarobis :) A na prijimacky sa urcite netreba ucit kvantum textu. Maximalne po dvoch stranach z priblizne 5 hier...ale nie som si tym ista. Treba mat vseobecny prehlad, vidiet hry v divadlach a podobne

00000

a este ze neviem ci nahodou na VSMU nie su take primacky ze sa musis naucit X textvo. Minuly rok sa mi tam kamarat hlasil a o takomto case ich uz vsetky vedel. Musis tam mat precitanu aj literaturu a text vediet nie len svoje dialogy ale aj dialogy toho druheho (lebo nevies ktoru osobu budes hrat na prijimackach), neviem dalej ci tam nemas zahrat aj nejaku etudu, improvizovat, atd.... a minuly rok (neviem ci aj tento to tak nebude) povedali na prijimackach uchadzacom, aby im predviedli nieco co este nevideli. + mam pocit ze tam su primacky aj toho druhu, ze daj dole zo seba co najviac satstva ( pre zistenie ci nemas problem s nahotou) ale to som si nie ista to len co som pocula