Priateľ chce odísť do zahraničia

Príspevok v téme: Priateľ chce odísť do zahraničia
Zufala123

Mám 20 rokov a 1 a 1/2 ročný vzťah. Som prváčka na výške a môj priateľ je štvrták na strednej, čiže sa rozhoduje kam na výšku. Bohužiaľ už dlhšie plánuje zahraničie. Stále som si myslela, že to nemyslí úplne vážne. NIE dnes si dal 4 prihlášky. a to pekne ďaleko až do Škótska. Neviem sa z toho spamätať stále myslím na to, že odíde a nehá ma tu samú. Ako sa mám zachovať? mám ho v tom podporovať?Prehovárať by som ho asi nemala, lebo je to jeho život. Asi aj tak nič nepomôže.. Neuvedomuje si aké je to ísť do zahraničia úplne sám, nejde tam nik z jeho kamarátov.. Som strašne nahnevaná prečo práve on takto vymýšľa. Mohli sme byť na univerzitách v jednom meste. Mama mi na to hovorí že je to odo mňa sebecké že on si môže robiť čo chce. Ale prečo sme potom SPOLU? Keby som vedela, že idem do vzťahu ktorý nemá budúcnosť. Niesom za také vzťahy.Čo by ste robili vy? Pokračovali vo vzťahu na takú diaľku (2x za rok by sme sa videli) alebo to ukončili.
Poznámka: ešte ho neprijali! Nič nieje isté. Ale učí sa od začiatku septembra, čítala som všade, že tie príjimačky niesú ťažké, vraj je to len angličtina, takže, asi je to reálne, že sa dostane!!

lastovicka55

Ahoj ja som mala tiez takito problem, expriatel chcel ostat, ja odist... najskor som ostala ale bola som nestastna - rozdiel je vtom, ze ja som naozaj odist chcela a tvojmu priatelovi je to asi jedno - a potom sme sa rozisli, on povedal ze vztah na dialku si predstavit nevie... asi som ho moc nemilovala ak mam pravdu povedat. nechcem tym nieco naznacovat, ale mozno ani tvoj priatel neciti ze si ta jeho prava a chce este vidiet svet a nieco zazit.

zufala123

O edinburghu som čítala na nete.. že je dobre si dať do zálohy aj iné škótske mestá.. A aj kamarát včra mi hovoril,že tam je dosť veľký nával... O Londýne som nevravela ani slovko:D

zufala123

Do Londýna aj ja poznám ľudí čo sa tam dostlai nie s takými problémami.. Middlesex university..napríklad..

maruska123

zufala kde si na to dosla, ze ked je to v edinburghu, tak tam musi byt tazke sa dostat? ja poznam ludi, co sa v pohode dostali do londyna na univerzity

zufala123

0vecka .. po včerajšku som zistila,že to neberie tak vážne,vôbec nad tým nerozmýšľal, ja neviem či všetci chlapi sú takí.
Povedal mi že s arozísť nechce,tak ak tam odíde ako si to predstavuje..Na to mi povedal,že však nič ešte neni isté..
Takže to sa bude riešiť o pol roka.

A ďalšia vec zahraničie nie je vôbec jeho sen.. Chce tam ísť preto, lebo je tam jeho brat, a je ovplyvňovaný, ikeď je úplne iná povaha ako jeho brat.On má na to len taký pohľad že sa mu nechce učiť, a predstavuje si že v zahraničí bude mať samé Ačka alebo čo

zufala123

Jasné, no ak odíde tak je koniec..To by nešlo,však tam by bol 5 rokov dajme tomu,domov by chodil len na prázdniny,čiže jeho druhý domov by bol tam, a bol by tam väčšinu času, tu len na vianoce a dva mesiace v lete.
Takže včera som sa zase spýtala, ako to pokročilo,že ako to vidí,či tam pôjde....
Zase som tam kde som bola.Lebo povedal že dá si aj tu prihlášky ako rezervu,tak uvidí podľa toho či ho prijmú.Ďalej povedal že sa rozísť nechce.Ale vyhýba sa takýmto témam.Potom sa rozhovor skončil.. Že to nejde riešiť teraz.Ale včera mi kamarát povedal,že do Edinburghu sa je ťažké dostať, hlavné mesto, to nemôže byť ľahké len tak ... Plus musí byť aj veľmi dobre zmaturované.A vraj v Brne je veľmi dobrá technická univerzita.. Čiže nevidím dôvod ísť tak ďaleko... pozerala som mesačné výdavky v Škótsku 750€.. a môj priateľ si s rodinou rozumie,musí to byť ťažké odísť odniekiaľ kde je veľmi dobre..Dôvodom pre neho je len dobré vzdelanie a ľahké..Ale dobré vzdelanie môže získať aj v čechách+dobrú robotu.Naučiť sa jazyk to neni dôvod tam ísť.. Však dorozumieť sa dorozumieme..A na výškach sa tiež učí angličtina... Aj u mňa čiže dôvod ísť von ďaleko do zahraničia... musí to byť obrovská zmena
A včera som trochu rozmýšľala nad zahraničím, ale kdeže keď som videla tie výdavky..By som na tom ešte viac stratila ako vyhrala.. by sme sa tam pohádali a čo..
A so vzťahom na diaľku..Ako som písala keď sme 2 týždne neni spolu,neskutočne sa teším a vážime sa navzájom,keby pol roka tak to by sme sa stretli a čo..By sme si boli takí cudzí..Každý deň volať na skype sa tiež nedá..Byť len na pc prilepený.Koľkokrát na internáte nám ani internet nejde, a na izbe sme 4 žiadne súkromie..
Dosť som sa rozpísala.. Ale takto to vidím ja

Leela333

Bolo by to od teba hlúpe, ak by si odišla do zahraničia a nechala tu školu, keď už si začala študovať len kvôli tomuto vzťahu.

Raz sa možno rozídete - a čo potom spravíš? Sama v cudzej krajine? Kam si odišla len kvôli nemu?

Ale znova hovorím, o tomto sa treba porozprávať s ním, ako on ďalej vidí váš vzťah. Ľudia ti tu môžu poradiť, ale jediné, čo ti naozaj pomôže je len porozprávať sa s priateľom ;-)

0vecka

podla mna je to dost podraz od neho. zalezi na tom aky maju vztah ale toto vyzera ze on to moc vazne neberie. slecna nepise ci sa aspon nepokusil to nejako vymysliet aby ona isla s nim. a myslim ze je kazdemu jasne ze ak by tam siel na 4 roky tak sa s nou v podstate rozchadza....

pravy huhu

zufala,

mohla by si robit dve, alebo tri prace popri skole a cez vikendy za nim ist do Sktotska. Laska nepozna hranice.