Pupínky na jazyku

Príspevok v téme: Pupínky na jazyku
lakuša

Ahojte! Mám 14 rokov a asi pred dvoma týždňami som trpela vysokými vnútornými horúčkami, otupenosťou (nedokázala som chodť-vtedy sa mi točila hlava), bola som vyčerpaná a slabá tak som celé dni len prespala v posteli. Raz som zaspala so zapchatým nosom a tak som celú noc dýchala ústami a bum na druhý deň mám biely povlak na jazyku. Povedala som si že zrejme ide len o vyschnutú kožu kedže sa jazyk neslinil. Doktorka mi povedala že sa jednalo (toto všetko) z dôvodu dehydratácie a tak teraz pijem min. 3 litre denne. Problém je v tom, že mi odvtedy ostali na jazyku zvláštne pupínkyči pupáky alebo ako to nazvať. Počas liečky som brala penicilína a teraz mám Zinnat. Môže sa jednať o alergickú reakciu? Aj keď zatiaľ som nebola na žiaden liek alergická a ani alergie nemám.

Dávam odkaz na foto: kikusin.rajce.idnes.cz

lakuša

Takže je všetko v poriadku a nie je to prenosné (bozkávaním) všakže? Veľmi ďakujem za tvoju správu bola som dosť znepokojená lebo ani doktorky a ani lieky mi nepomohli voči tomuto. Teraz viem, že musím len veľa piť a tým zabránim vysušovaniu sliznice atď.

Magy

ahoj. nejde o ziaden hrozny problem, je to bezna reakcia a zmena struktury sliznice po chorobe, resp. expozicii a vysuseni. po case sa to spravi samo, ale nejake zmeny ostat mozu natrvalo. kazdopadne - rasties, tvoje telo sa meni a ziadna cast tela neostane navzdy taka, ako doteraz. aj jazyk bude starnut, zacne vraskaviet, budu sa objavovat puklinky, prip. biele fliacky... je to normalne. pokial nemokvaju, nebolia alebo ti nijak neprekazaju - niet dovod sa znepokojovat.