Prekladateľstvo - tlmočníctvo

Príspevok v téme: Prekladateľstvo - tlmočníctvo
tlmočníčka

Dá sa to zvládnuť, ak sa angličtine na strednej škole venujem len v rámci školy a nechodím okrem toho na žiadne kurzy ani nič podobné? Teda dali by sa zvládnuť prijímačky a štúdium len zo znalostí zo strednej školy? A ak by som to chcela v kombináci napr. s taliančinou(počula som, že to nie je až tak ťažký jazyk) alebo s iným jazykom, môžem ísť z toho druhého jazyka úplne od začiatku?

grotesqa

neviem preco si kazdy mysli ze je taliancina tazka... ja ju teraz lamem na jazykovke a ide mi uz usami vsetky tie vynimky, casovanie, sklonovanie, nepravidelne tvary, zdvojene hlasky... aj franina sa mi zdala lahsia o dost.

tlmočníčka

ďakujem jannesse. A v kombinácii s akým jazykom si to študovala? Tvoji spolužiaci chodili počas strednej niekam na angličtinu aj mimo školy, nevieš? Nie som naivná, že na tú školu mám, ale treba si pozisťovať, aké sú vlastne šance :)

jannesse

ja mam vystudovane tlmocnictvo prekladatelstvo v NR a poviem ti, ze som mala kopec spoluziakov, ktori AJ ovladali na velmi priemernej urovni a dnes uz maju z toho titul...nabiflovali sa co bolo treba a davali skusky. Tam ta AJ nenaucia. Je to zamerane na kopec teoretickych zbytocnosti (95% z toho vobec nevyuzijes, hovorim z vlastnej skusenosti), ale jasne, je dolezite s akym zakladom tam ides, ten ti nik nevezme, hoci to v tebe ani nepodporia. Ja som sa tam v AJ dost horsila. Ked ta to bavi, vyskusaj! Podla mna prijimacky boli jednoduche, ale to je urcite individualne. Vela stastia! :)

pr

tlmocnicka, na tieto odbory sa dostavaju ludia, ktori chodili do jazykovky od 7 rokov a casto absolvovali aspon niekolkomesacne pobyty v zahranici. Ak mas len povinne minimum zo SŠ, prestan snivat.

Valium

Určite chodili, ak chceš byť tlmočníčka tak musíš vedieť anglicky rozprávať a tým nemylím veci typu: "Hi, my name is potato. And you?" alebo "I vacuumed my hamster."
Treba sa tej angličtine plne venovať, musí to byť č. 1.

tlmočníčka

ďakujem linoesss, áno to ma tiež zaujímalo. Áno, iba na takej úrovni. Myslíš teda, že všetci, čo sa tam dostali, chodievali po škole na všelijaké doučovania?

lionesssssss

ak sa venuješ angličtine len na takej minimálnej úrovni, aká je na slovenských SŠ, tak to sa tam ani nedostaneš