zub mudrosti

Ella20

Takže dnes som tretí deň po extrakcii, už ani nevyzerám ako bobor, ale opuch tam stále je. Chcem sa ešte spýtať, či je normálne, že ten opuch,kt. tam zostal pod miestom trhania a pod ostatnými susediacimi zubami je na dotyk tvrdý. Mám z toho strach. :(

orchidejka

mna by zaujimalo, ci taketo problemy su aj pri tahani inych zubov ako osmiciek (zubov mudrosti) alebo zvysku zubov(korena zubu)? ze dochadza k opuchu, modrinam, bolesti

smajliQa

no ,ja som sa nevyjadrila celkom presne,,, totiz,, ja som najprv bola opuchnuta z tej inekcie, jasnacka umrtvenie som myslela :)
a potom na druhy den mi opuchnutie zmizlo,, no a potom sa zasa objavilo...
mna to bolelo este par dni, ale teraz mam nastastie pokoj....

mate59

ten opuch nie je z injekcie, ale z toho zákroku,ako odhrnie ďasno,páči zub, uvolňuje koreň, seká kosť a podobne.Preto treba hned po zákroku to chladit,ladovať,aby sa eliminoval opuch.Môže sa objaviť aj modrina,asi do 4-8 dní opuch odoznie.

xdanielax

smajliQa - no ja mam pocit ze to behom hodinky-dvoch prestalo ucinkovat. Mne zatial davali injekciu len vtedy, raz. A to som nemala opuchnute z injekcie, len umrtvene, ale asi si myslela na to :)
opuch sa u mna, neviem preco, dostavil az neskor. Druhy-treti den. ale do tyzdna od zakroku som bola fit.

smajliQa

xdanielax

hej, dal mi inekciu,, a vies aku??
ja som mala este 6 hodin napuchnutu celu pusu,, kolko to tak trva bezne to odpuchanie po inekcii???

hruza.. a ja som bola na zubnej pohotovosti,,,,
lebo to bolo v nedelu vecer,, a nedala sa ta bolest uz zniest...

xdanielax

no mne sa velmi nechce verit, ze dnes uz zubar robi uplne komplet zdarma vsetko. Ale ak ano, tak som rada, ze nieco take este existuje. Ja som stastna, ze mam zubarku, kde mi aspon cast zakrokov hradi poistovna - minule napr. oprava zuba: vrtanie+vypln (tmava) 9e. to sa mi zda primerane. I ked napr. rtg si platim ja - 15 ci 17e, alebo tak nejako.

tie zuby mudrosti, ja som musela tiez na chirurgiu - cast preplatila poistovna a cast som platila. Samozrejme bola moznost ist aj "mimo poistovnu" s tym, ze si mozem vybrat termin atd ale tak no.. naco ? .)

Ella20

Ale mne to zubárka moja nerobila, ja som bola na stomatochirurgii, pretože zub bol pod diasnom. A vraj aj v MT je to zdarma.

J111

Mne by moj zubar vytiahol zub takisto bezplatne, akurat, ze islo o zub mudrosti a to je komplikovane. Este stastie, ze mame znameho zubara, inak by som cvakal jak hluchy.

Ella20

Hej, každý mi nadáva, že som mala ísť do Martina, ale ja som sa spoliehala, že sú to odborníci. Len dúfam, že nebudem s tým mať žiadne problémy, už nechcem, aby sa mi tam niekto vŕtal