Záhradná architektúra

Príspevok v téme: Záhradná architektúra
ATIDE/ESMERA

Ahojte, chcem sa spýtať, kto študuje záhradnú architektúru a dke všade na Slovensku alebo aj v čechách sa to dá študovať. A hlavne, ako na prijmačkách, čo tam vyžadujú, a aké to má uplatnenie a či vôbec. Externe sa nedá? Lebo ja mám už jednu VŠ a chcela by som ísť na záhr. architektúru, kreslím, baví ma to. Ale nematurovala som z bioly ani z matiky, z jazykov a dejepisu,t ak enviem. A viem, že sa to dá robiť v NItre a v BA, v čechách tušímv Lednici, ale inak envime kde. a či externe,t ak t o už vôbec neviem...
Alebo okrem toho mi ešte poraďte, uvažujem nad stavebnou fakultou unvierzity v Žiline, odbro staviteľstvo, tam by ma vzali ebz prijmačiek, je to tam ťažké a má to podľa vás uplatnenie?

ATIDE/ESMERA

Tk si nerob rýchlokurz, sprav si tú školu a je, ja viem, že to možno potrebuješ rýchlo, ale tak zase to vzdelanie ti potom zostane na celý život, to je kvalitnejšie než taká rýchlovka

Rossana1

Atide/Esmera.

Asi takto,často dohodím záhradníkovi záhradu,za cca 2tis.euro. Spravi projekt a zaučtuje si 300-400€,zákaznik mu to síce nerád ale vyplatí..pritom mne zavolá,že to neberie a najde si druhého zahradníka a ten si dotiahne iného závlahára...a ja prídem o zákazku.
Najhoršie je,že keď poviem tomuto,čo zkasíroval za projekt,že zákazník ho neberie,tak povie,že nevadí,on už má zarobené,vtedy by som ho rozdrapil,lebo ja som prišiel o zákazku a o peniaze!!!
Preto to chcem robiť nakomplet aj s výsadbou.
Su také rychlokurzy v dlžke 14dni,kde sa čiste preberá projekt,sortiment rastlín a ostatné zvládne i dieťa...tiež pátram a hľadám.
Asi takto by som rád robil,lebo nemienim niekomu dohadzovať prácu,peniaze a ešte je sprostý!!!!

ATIDE/ESMERA

Počkaj...chceš povedať, že na to, aby sa tomuto člvoek venoval, stačí aj rýchlokurz? a to sa dá kde spraviť, prosím Ťa? Na to netreba vŠ vzdelanie?

ATIDE/ESMERA

Nikto nič???? Prosím ľudia, píšte, raďte, chcem vaše skúsenosti, rady, názory, príp. otázky...pomôžte mi nejako, dikis