Chcem schudnúť, pridá sa niekto?

katiiia

No ja som akurat kramy dostala takze cvicenie nepripada do uvahy, mozno len ta zumba, uz sa konecne musim odhodlat a ist. mne jest vobec nechuti, som v strasnom strese a dost sa trapim kvoli priatelovi, takze som rada ak do seba rano dostanem jogurt, a naobed aspon trosku polievky..snazim sa aspon vela pit ale to mi nejde, musim sa prinutit aby som sa napila...takze dnes od rana nic len som si kupila dzus, aby som mala spon rosku energie lebo sa citim uz dost slaba...vecer pojdem k sestre a odvazim sa, aby ma to nakoplo ist cvicit, vypadnut von a konecne prist aj na ine myslienky lebo uz som zufala z celeho zivota. tebe drzim palce na teste a statnice mas kedy? nebudeme si pisat na mail?

majka_21

Ja som chcela nedavno zacat s 90-dnovou dietou. Bola to prakticky jedina dieta, pri ktorej som papala vsetko, nebola som hladna a aj som schudla. Ale povedala som si, ze s akejkolvek dietou nemozem fungovat cely zivot a tak bude najlepsie, ak si osvojim pravidla pravidelneho stravovania - co je aspon u mna dost komplikovane.
Ja sa nespolieham na to, ci niekto so mnou pojde cvicit alebo nie. Totiz v minulosti som uz bola s niektorymi kamaratkami dohodnuta, ze si zacvicime, ale bud isli raz a potom uz nie, alebo len slubovali a slubovali - a nesplnili. Tak som si povedala, ze budem fungovat ako samostatna jednotka a ked chcem skupinove cvicenie, tak pojdem na zumbu, speening alebo nieco podobne - jednoducho kde cvicime skupina. Zajtra by som chcela ist cvicit, ale neviem, ci sa mi to podari. Bola som plavat vcera - zajtra sa mi treba ucit na test z AJ + idem na prax... tak neviem ako to vsetko stihnem. Joj. Ale dajak musim. Dnes som si inak kupila ovsene vlocky s orieskami, tak si to skusim dat na ranajky a tak. Zelam si iba, aby to blaznovstvo, ktore sa vola "statnice" konecne presli a ja som mala kusticek volnejsie obdobie - aj na cvicenie (pri nom sa citim relativne v pohode).
Momentalne sa citim trosku divne. Mam tak nafuknute brucho ako pred kramami - ale tie cakam az za 2 tyzdne. Joj... neprijemne to je. Preto sa nechcem ani vazit ani nic. Ale pripadam si ako medved.

katiiia

Moja sestra mala asi pred rokom jednu diétu, nič drastické, a pekne schudla, za týždeň aj 2-3 kilá a to vôbec nechodila cvičiť ani nič. Len zmenila stravu. Možno by som aj to skúsila, len to bude trošku problém s tými obedmi u mňa, lebo sa mi nebude chcieť si doma niečo chystať na každý deň v práci, tak ale dokážem to prispôsobiť, dám si šalát alebo niečo čo môžem :)

katiiia

No ja keď sa nad tým zamyslím tak sa nestravujem nejako zle. Ráno si dám jogurt alebo cereálie, cez víkend aj toast. Potom obed to mám vždy v práci, a potom večeru, to si buď spravím nejaký šalát, väčšinou mozzarellu s rajčinami alebo aj niečo varené, ako kedy. Niekedy ideme na pizzu :(( Cez víkendy je to horšie no, cez týždeň mi skôr aj v práci hovoria že skoro nič nejem, kolegyňa zvládne celý obed, aj polievku a ešte príde s margotkou lebo je hladná. Ja nezjem ani polovicu polievky, hlavné tak isto len poďobem a potom už nič až kým prídem domov. Myslím že v stravovaní by som toho veľa nemusela meniť, skôr sa viac začať hýbať, lebo mám sedavú prácu, a okrem prechádzok a takých bežných vecí pri ktorých sa hýbem nič iné nerobím. Chcem začať chodiť už na tú zumbu, len nemám s kým a možno aj plávať, mňa to baví, len tiež nemám s kým :((

majka_21

No ja budem iba rada :-) a verim, ze nam to chudnutie vydrzi dlhsie nez 1 tyzden :-). Totiz ja preto chcem zacat s niecim inym, nez s plavanim, lebo plavanie samotne mi pripadalo trosicku stereotypne - jednoducho ja potrebujem sem-tam nejaku zmenu. Ako si na tom ty so svojim stravovanim?

katiiia

Ahoj Majka, ja na cvičenie moc nie som, skôr by som chodila na zumbu a plávať ako ty. Odhodlávam sa už dlho, no nejako sa do toho nemôžem dokopať, ale myslím že keď pôjdem raz tak už to pôjde. Diétu moc ani ja nechcem, pretože pracujem, a v práci chodievam na obedy, takže skôr si len ráno a večer dám niečo zdravšie ale obedovať budem normálne. Ja som za posledné 3 mesiace schudla 7 kg, a to len kvôli stresu, ani som necvičila ani nedržala diétu, tak ma to trochu nakoplo a chcem ísť dole ešte aspoň tých 8 kg. Rada by som našla niekoho s kým sa budeme navzájom podporovať v tom, aspoň mailami :))

majka_21

Ahoj Katiiia, tak ja mam 178 cm a 80 kg. Tiez by som rada schudla tak cca 10 kg - neprekaza mi, aj ked to bude za rok. Za minuly rok som schudla 7 kg, ale to som chodila pravidelne plavat asi 4 mesiace (kazdy den), potom prisli skusky do toho... atd. Teraz ma cakaju o 2 mesiace necele statnice, takze pripravujem sa na nich. Do zaciatku jula, kedy mam promocie by som mala rada dole aspon 5 kg. Chystam sa zacat so speeningom - ten mi uplne najviac vyhovoval, aj ked som opat zacala plavat. Lenze v mojom casovom harmonograme je problematicke najst si hodinu na cvicenie aspon kazdy druhy den. Ale musim to tam nejakym zazrakom vtlacit. Vcera napr. som bola po 3 mesiacoch plavat - wau... U mna je najvacsi problem s pravidelnou stravou a s pitnym rezimom. Aj ked pitny rezim sa mi skor podari dodrzat (vezmem si prinajhorsom 0,5 l flasku vody so sebou, ked som mimo domu...), ale strava... no je to des, co ti poviem. Snazim sa ju spravidelnit, ale vcera som napr. na obed bola v meste kvoli povinnostiam, a kedze som nechcela pizzu alebo cestoviny alebo co, tak som zasla na zeleninovy salat s feta syrom. Bola som syta z neho, ale prave najidealnejsi obed to nebol (na iny som cas nemala). Inak, dietu ti drzat neodporucam. Schudnes sice, ale vzapati to naspat priberies. Ja som z PO