Prejedanie sladkeho

Príspevok v téme: Prejedanie sladkeho
Nikiii

to len ja som taka pazrava ? Pred nedavnom som chcela schudnut a zacala som zdravo jest a nejedla som 2mesiace nic sladke a schudla som 4kg za mesiac. Lenze pred tyzdnom ako prisla velka noc sme piekli kolace a ja som nevydrzala a dala som si. Lenze ked som si dala jeden kus som nevedela prestat a dala som si dalsi dalsiu sladkost a takto az do vecere. Potom mi bolo poriadne zle. Potom zase 2dni som zdravo jedla ako predtym. A dnes som si dala na obed kusok cokolady a potom som nevedela prestat a prejedala som sa sladkym. a od zajtra mam zase dietu. Mate aj vy tento problem ci len ja ???

vajce

JA sa prejedam sladkym furt a vobec mi to žily netrhá. Bežne sa stane, že zožerem množstvo adekvatne 4om milkam trioladam (300 gramov) za jeden deň.

RNG

Nuz nie je to celkom tak, ta zravost na sladke je vyvolana prudkou inzulinovou reakciou na volne cukry, nazyva sa to tiez syndrom X, vyslovene civilizacna choroba, a da sa riesit tym, ze nejes volne cukry, ale komplexne, ktore neprestajne uvolnuju len male mnozstva volnych cukrov,tak , ako to telo vlastne potrebuje, kde pankreas nevyluci sokove vlny inzulinu, ktore potom vedu k hypoglycemii a zravemu hladu.
Som zvedavy, ako by to vysvetlili ti vedci v pripade narodov, co vobec nepoznaju volne cukry a napr aj takych, co dokonca nejedia prakticky ziadne sacharidy, ako napr eskimaci, ktori sa zivia len masom a tukmi, a cukor potrebny pre funkciu tela sa im vytvara len v peceni z bielkovin procesom neoglucogenesis.

petraR

nie si sama :D aj ja sa furt prežieram :D ale čo už potom mi je zle jak konovi ... mám asi dobrý metabolizmus lebo ani gram nepriberiem :D to máš ešte dobre ja požerem sladkosti kolače orechy krekry chleba zmrzlinu všeetko naraz :D musiš len športovať a možeš jesť kolko vladzeš ... teda u mna to tak je no :D podla mna je to preto lebo si to zakzuješ a ludska psychika nevie vydržať bez sladkeho (pokial si psychicky zdrava) bolo to dokazane vedcami

Lunam

ja som prestala jest sladke uplne, vsetkym som povedala, ze mam celiakiu a nabeh na cukrovku. Tym padom nemozem pred nikym zjest nic, co obsahuje lepok a cukor. Pokial sa nevies este ovladat, nejedz vobec takeho sladkosti a kym sa nenaucis dat si jeden kusok a dost. Trpis zachvatovym prejedanim, hoci nevracias. Ked budes mat strasnu chut na sladke, daj si ovocie alebo susene, ktore nechas namocene nejaky cas vo vode, aby napucalo.

No nesmies sa ani priblizit k jedlam, z ktorych sa prejes!

nunununu

Ahojky,

urcite vyskusaj aj jednu z tychto dvoch diet - -odkaz odstránený- - v sucasnosti su to dve najuspesnejsie metody chudnutia.

Drzim palce :)

Nikiii

teraz jem prazenicu to neni normalne :D ale uz som sa zcoprela a fakt som si povedala ze od zajtra uz normalne jest. A ziadne sladke lebo ked si dam neviem prestat. :D