chudnutie na internáte

Príspevok v téme: chudnutie na internáte
andyii

Chcel by som sa opýtať na jeden problém, ktorý ma trošku trápi.
Počas strednej školy som sa o svoju postavu nestaral- flákal som telesnú výchovu, na večeru som si robil praženicu, po obede som išiel spať a o sladkostiach ani nehovorím (pred maturitou som okrem iných sladkostí zjedol 200g študentskú pečať). Potom som sa dostal do iného mesta na vysokoškolský internát. Našiel som si osobného trénera (teraz nemám žiadneho, sú trošku drahí), začal cvičiť, no čo je najdôležitejšie, začal som si uvedomovať výdavky- a to aj na jedlo a stravovať sa rozumnejšie. Teraz som na internáte druhý rok, domov cestujem menej často ako prvý rok, ale ak tam prídem, začnem mať neskutočnú žravku. Nie takú, že by mi potom bolo zle, alebo niečo také, ale trošku mi príde ľúto, že nedokážem odolať sladkostiam, čokoládam etc. :) A ani čerstvým rožkom a sladkému pečivu. A koláčom (čo vlastne už normálne nejem). Iba doma. Dá sa s týmto problémom niečo robiť?

andyii

a ešte ked môžem dodať, som čistý endomorf, takže so zbavovaním sa podielu tuku sú väčšie problémy ako u iných :)

andyii

Reagujem trošku neskôr, ale aj tak:
Výšku mám 172 a váhu 70- nechcem vážne rapídne chudnúť, iba upraviť postavu, aby svaly ukryté pod tukom na bruchu bolo vidieť, aby som mal štíhlejší pás ako hruď etc :) Ale v momente keď prídem domov, začnem dostanem chuť na sladké. Takú nutkavú, aby som si zobral "len jednu horalku". Ale keď si zoberiem len jednu horalku, dostanem chuť aj na druhú, a potom aj na tretiu. A potom aj na sladké pečivo. A aj čerstvé rožky- také s ničím, ale keď som doma, zjem ich aj 4 naraz :) A potom som demotivovaný sa vôbec nútiť do cvičenia. Lebo aj tak keď prídem domov, dostanem "žrauku"

dana660xz

ja mam to iste, akonahle pridem k rodicom, vsetko by som vyjdela. take obycajne biele rozky,jaaaj vzdy nejaky zjem. veci, ktore su nezdrave a doma nemam alebo nevarim su pre mna velikanskym lakadlom. o to horsie, ze rodicia byvaju o 3 ulice dalej odo mna a chodim tam na navstevu asi 3-5x tyzdenne. niekedy odolam, niekedy nie. neviem si to vysvetlit, preco je tomu tak.

-vt-

a koľko máš kíl na svoju výšku, ak so smieme vedieť? Ja si myslím, že by to chcelo skôr zdravý životný štýl, tak celkovo - pravidelný šport, pohyb, zdravé a racionálne stravovanie.