Manželstvo- je v dnešnej dobe prekonaná a staromódna inštitúcia? ano / nie, why?

Leela333

Samu ma to prekvapuje, nestáva sa to často, ale súhlasím s binghamom.
Inak čo sa mňa týka, ja sama sa nejak nehrniem do manželstva vlastne ma to vôbec neláka a nevadilo by mi nikdy sa nevydať. Ale ak by sa náhodou stalo, že by som sa predsa len raz vydala, jedine s predmanželskou zmluvou, hoci neviem, či je to tu na Slovensku možné. A to z jediného dôvodu - ochrániť si svoj a v konečnom dôsledku aj jeho majetok. Keď sú ľudia zamilovaní, sú takmer ako slepí. Nikto dopredu nevie, čo sa stane a je dosť možné, že manželstvo skončí, a čo tým zamilovaným zostane?
Nie som zatrpknutá, nemám zlé skúsenosti ani nič podobné. Len sa na to dívam realisticky.

sweater*

myslim si ze jedine kam tato tema povedie su roztrzky, pretoze kazdi z nas ma svoju predstavu a svoju pravdu ktoru si nenecha len tak vyhovorit. podla mna nech si kazdi robi ako uzna za vhodne, je to predsa jeho zivot, ako si ho zariadi a bude zit je len na nom..

anamarie

ikkki to len v dnesnej dobe su "in" prespanky. Neviem, ako moze zena chciet s chlapom dieta bez toho, aby si ju bol on ochotny vziat a prezentovat ako svoju manzelku.

vebe

Bingham, ja sa s tebou nehadam. Mne je v zasade jedno preco sa ludia zenili a vydavali v minulosti, ze zvacsovali majetky, aj to preco sa zenia v indii a tiez mi je suma fuk celibat v katolickej cirvi. My sme majetky nespajali, mne nikto partnera nevybaral a manzelstvo nevnimam ako majektovu, ci ubytovaciu ci financnu ci akukolvek zalezitost spojenu s peniazmi. Bola som tak vychovavana a bez toho aby sme sa o tom priamo bavili vlastne vychovavame tak aj svoje deti.Maju urcity model tak ako som ho mala ja. Je dolezite aby mali deti urcity model, aby mali svoje pristavisko, aby vedeli, ze na vsetko su urcite pravidla. Ale iste, nazory su rozne

bingham

vebe...manzelstvo nesluzilo na nic ine...len na udrzanie alebo zvacsenie majetku...(iba idiot si moze mysliet ze ked sa niekto ozeni tak aj viac lubi, alebo ze laska je vtedy vacsia)

napr...v indii ked zomrel muz...tak s nim bola upalena aj zena(aj ked este zila)...akoze dokaz o vacnej oddanosti:DD...no a iba idiot tomu bude naozaj verit....je jasne o co tam islo :)

dalej...si zober cirkev....no preco asi zakazala knazom sa zenit ???

a, lebo ich laska patri iba bohu
b, kvoli majetkom

ano b je spravne....takze laska nema ani nikdy nemala s manzelstvom nic spolocne..., lebo lubit clovek dokaze aj bez tej zmluvy co je na papieri :))

Anamarie...to je super, ale nieje to kvoli manzelstvu, ale preto lebo sa lubite :)

vebe

Take cudne veci tu niektori pisete. Ono je dnes cool hovorit, ze manzelstvo je zastarana a prezita institucia, nieco podobne ako je cool chvalit sa v mediach, ze matematika bola pre ludi postrach a uplne najcool je, ked dotycny z matiky ci z fyziky prepadol. Trapny je ten co mal z matiky jednotku ci povie, ze malnzelstvo nie je prezite ani zastarane a uz vobec to nie je len papier. Ja som zarabajuca osoba, keby prislo na vec, uzivim sa sama, mam vzdelanie a aj nazor, neprisla som k ziadnym majetkom, ked som sa vydala, napriek tomu v manzelstve zijem. Lebo to je o niecom celkom inom - to je o vzajomnom respekte, ucte, potlacani vlastneho ega a schopnosti zotrvat v pevnom zvazku v dobrom i zlom, v zdravi a chorobe. To je aj o zodpovednosti voci vlastnym detom. Ale hold, ludia sme rozni aj nazory mame rozne.

ShaulaThalit

Ako hovoria životné múdrosti, manželstvo síce nie je najideálnejšia inštitúcia, ale zatiaľ nikto nič lepšie nevymyslel....