Mam sialenu svagrinu...

Príspevok v téme: Mam sialenu svagrinu...
Seniga

Zacnem tym, pred 6 rokmi som spoznala uzasneho muza. Zacali sme spolu zit, zobrali sme sa a sme spolu doteraz. Pocas tychto rokov, kym sme este neboli zobrati, sme vcelku vychadzali dobre s jeho rodinou. Len som si vsimla, ze jeho sestra nieje celkom v poriadku, tak som s nou ostala na neutralnej pode, nikdy som sa s nou nehadala, aj ked ma provokovala.
U nich to bolo tak, ze pri vychove uprednostnovali ju a moj manzel bol trosku ukrivdeny. Ona mala vzdy vsetko, mohla urobit vzdy vsetko, a ked rozkazovala, tak cela rodina sklopila hlavu a vzdy robila to, co chcela ona. Tak to zostalo az doteraz, rozmaznavaju ju este aj teraz, ked ma 40 rokov, co je chore. Rodicia si dali hypoteku na dom a prilozili jej peniaze, aby si ona kupila milionarsku vilu a skoro az vladne cierne auto, co ani poniektori politici nemaju. Davaju jej vsetko, co chce a ona, ked po nich steka, tak jej este aj "lizu nohy". Proste toto som videla od zaciatku a nepacilo sa mi to. Cela rodina bola povinna skakat iba okolo nej a mojho manzela stale odstrkavali do uzadia a brali este aj od neho, aby ona mala viac. Mne to pripadalo stale byt chore, az bizarne... Oni si to neuvedomuju, ale vychovali jednu rozmaznanu, egoisticku a vysoko narcisticku osobu, ktora presadzuje len svoje zaujmy a nezalezi jej na nikom inom. Ona sama o sebe normalne povie, ze je uzasna, krasna alebo dolezitejsia nez ktokolvek iny, alebo ze my na nu nemame...

Po 4 rokoch spoluzitia s manzelom sme si kupili bytik na uver z banky, zobrali sme sa a narodilo sa nam krasne babo. A az teraz sme pocitili, co je to byt pod terorom jednej narusenej osoby. Moja svagrina totizto sa medzitym (samozrejme) rozviedla, manzel od nej utiekol a ostala zit iba so svojou malou dcerou. Tak som jej pomahala, velakrat som jej postrazila dceru, aj ked to bolo tazke lebo je hrozne rozmaznana. Ked potrebovala nieco vybavit, tak mi priniesla jej dceru a ja som jej navarila, okupala, postarala sa o to dieta. Podotykam, ze si zije ako kralovna, nic jej nechyba, naopak. Kazdy tyzden salon krasy, kadernik, nechty, masaze. Nehovorim, je pekne, ked sa zena o seba stara, ale ona je az fanatik ohladom samej seba. V spalni nema fotky svojho dietata, ale samej seba, kde je vymalovana, alebo na oslave v mini satach, a takto stoji nad nimi a sa kocha sama sebou. Ibaze stale sa citi prazdna, nieco jej chyba a nikdy nieke stastna. Sedi v nej hrozna zast a nervy...

Ked sa nam narodilo dieta, tak prisla za nami do nemocnice aj so svojou dcerou (taktiez HROZNE rozmaznane dieta, ona ma 7 rokov a uz ma svoju "kancelariu" s kozenym kreslom ako riaditel, kde sa uci do skoly) a sadla si naproti mne. To bolo dve hodiny po porode a ja som uz mala pri sebe polozene svoje babo. Jej dcera prisla ku mne a zacala moje novorodeniatko chytat za uska, strkat jej palec do ocicka, ako nejakemu pokusnemu zvieratku, tak som sa obratila na svagrinu, ze preco svoju dceru neupozorni, aby to nerobila, ale ona nic, len sa na mna pozerala s takym skodoradostnym pohladom. Tak na to som jej dceru upozornila ja a ona hned na mna vyskocila, ze ako si ja dovolujem upozornovat jej dceru atd.. a ja na posteli po porode v bolestiach unave a s mojim babom na rukach som musela pocuvat tie jej psychopatiny. Skoda, ze tam manzel nebol. Ten by ju zastavil. Boli tam len jeho rodicia, ktori nepovedali nic, len sklonili hlavu a boli ticho.

Po troch dnoch v nemocnici sa ponukla manzelova mama, ze ostane u nas tyzden pomahat mi navarit upratovat a trosku aj s malickym, kym sa nebudem citit lepsie, aby som to mohla robit aj ja sama. Na to prisla ku nam moja svagrina a zacala ziapat, ze nech si nemyslime, ze stari rodicia odtlacia kvoli nasmu dietatu JEJ dceru a polozila do nasej kupelky zubnu kefku jej dcery a do izby naseho maleho kufor s oblecenim jej dcery s tym, ze dokedey sa bude manzelova mama starat o nas a nase dieta, dovtedy tu bude u nas aj JEJ dcera a mama sa bude starat aj o nu. Manzel nepovedal nic, nechcel odkopnut 7 rocne dieta, ze tu nemoze byt a az potom sa mi zacalo peklo. Toto rozmaznane dieta si hocikedy otvorilo dvere do izby, ked som spala, alebo si sadala zakazdym ku mne, kym som kojila, proste ako doma. Ja som prezivala bolesti po porode, bola som strasne slaba, potrebovala som klud na zotavenie, a ku tomu som bola velmi na dne, lebo vstavat kazde 2 hodiny k malemu vo dne v noci v takom stave nieje lahke. To je akokeby ste boli po tazkej operacii a k tomu by ste este museli vstavat kazde dve hodiny k dietatu. Mala som tazky porod. Doslo to k tomu, ze som sa zacala zatvarat do izby pred tym dietatom, aby som mala klud, lebo kazda matka po porode ma pravo na pokoj a toto decko mi vrieskalo za dverami, kolko hodin este budem lezat a spat, lebo ona sa chce ist hrat k malemu a sediet pri nom. Takto to islo tyzden. Po tyzdni, ked odisli vsetci, som si konecne ja aj moj manzel vydychli.

Po dvoch mesiacoch, prisla ku nam moja svagrina a bola taka ako med, ze idu cela rodina na dovolenku na 5 dni, budeme mat spolu apartman, lebo je to lacnejsie, nech prideme aj my, ved si oddychneme. Dost som vahala, ale nakoniec som na to pristupila, kedze ja svoju rodinu nemam, tak by bolo fajn vediet, ako je to na dovolenke byt s rodinou. Len co sme dosli do hotela, moj manzel opytal od nich kluc, aby som isla na izbu kojit a prebalit maleho, na to zacala svagrina vrieskat po rodicoch, nech mi ziadny kluc nedaju, predsa sa mi nebudu prisposobovat. Zakazdym, ked idu na dovolenku, tak oni su zvyknuti pred odchodom do izby najprv vypit kavu. Ze vraj nech idem do kuta restauracie nakojit maleho a nech pockam kym vypije ona kavu a az poto mi da kluc. Tak som maleho kojila v restauracii a prebalila som ho vzadu na restauracnom stole. Odist sa nedalo, lebo sme boli v inom state na dovolenke. Ked nam potom vsetkom dala kluc, isli sme na izbu. Pocas celych prazdnin mi robila zle. Brala mi moje dieta a hadzala ho svojmu do postele ako babiku, ze nech sa hra, alebo posielala svoje 7 rocne dieta kocikovat nase male ku schodom, alebo zapinala nam klimu so studenym vzduchom, aby nas maly nachladol,alebo zosilnovala televizor na plne pecky, ked maly spal... Moj muz sa s nou len hadal, uz bol v koncoch. Rpdicia boli ako neviem co, sklonili halvu a boli ticho, akoze to nevideli.
Po tychto "prazdninach" sme prerusili akekolkek styky s nou a ona mi zacala posielat jej mamu domov, aby ma zacala ponizovat, ze neviem upratovat, ze som neschopna, ze mam prach na nabytku a pritom ja sama bez rodiny s malym babom a bez pomoci. Manzel vie, ze jeho sestra sa sanzi postvat proti nam celu rodinu, preto sa s rodicmi nehada, ale ich trpi...

Teraz mal maly rok a jeho sestra prisla ku nam bez pozvania, najedla sa, ani nezablahozelala a odisla s namyslenym vyrazom, akoze nase dieta je menejcenne. Pritom ked jej dcera mala narodeniny, stale sme jej kupili darcek, nikdy sme na nu nezabudli.

Neviem, ako vyriesit tuto situaciu, aby sme ja ani moj manzel neostali izolovani od rodiny a maly od starych rodicov. Nikdy sme sa s rodinou nehadali, vzdy sme vsetko pretrpeli, mozno preto nam este ake take vztahy s rodicmi ostali. Nechcem malemu zobrat jedinu babku a dedka. Ale moja svagrina robi vsetko preto, aby nas odohnala od rodiny, a aby aj tu malu pomoc, ktoru nam poskytuju manzelovi rodicia, dali len jej. Ake riesenie by sa tu dalo najst? Uz som zufala...

mark378

Ona sa tebou zivi. tvoj zivot je plny energie, stastia. ona to chce. zufala, prazdna, nestastna osoba. a ty jej to dovolis? mas cas travit zivot s ludmi ako ona?? ved ju nechaj, nech ju samu doma slak trafi. to nemas kam davat energiu a cas? postavit sa pred nu a povedat: nemam ta rada, nechcem sa s tebou uz nikdy vidiet. si namyslena narcisticka psychopatka. nevolaj, nenavstevuj, nepatris do mojho/nasho zivota. ja by som si rovno zaobstaral sudny prikaz. to si fakt tak sprosta? nechat si po sebe skakat? ak ano, tak si ani nic ine nezasluzis. prepac, ale musi ti to takto po lopate niekto povedat. a ked nie je manzel posera, tak mu rodina chybat nebude. CO KONKRETNE vam na tej rodine bude chybat akoze? hadky a depresie? o com sa tu vlastne bavime? to vazne potrebujes radu? nie je predsa riesenie uplne jasne? obdivujem ludi ako si ty. zit 800 rokov a 145 zivotov. ze si z tohoto konkretneho mozem nechat urobit hajzel. ta osoba uz davno v tvojom zivote nemala byt. len ty, manzel a dieta. toto je cely tvoj vesmir. nikto iny. nikoho nepotrebujete.

a ked sa od nej tvoj manzel nevie odlepit, tak sa s nim rozved. nech sa k nej nastahuje a umyva nozky v lavore. je to zbabelec a slaboch, ktory sa nedokaze postarat o blaho svojej vlastnej rodiny. preco mu je jeho rodina prednejsia, ako jeho vlastna? nepochopitelne. nechat sa svoju manzelku trapit sa. to ozaj chces s takym chlapom zostarnut? problem tu nie je v jeho rodine, ale v nom. s nim by si si mala sadnut a opytat sa, na kom mu zalezi viac..

Tomas12345

Dorcica :

Podla mna ju zbytocne moc riesis. Vsak jednoducho snaz sa ju tolerovat a brat ju taká aka je a určite ta potom bude tolerovať aj ona.

Dorcica

Ahoj,
Prosim poradte ako zvladate svoju sialenu svagrinu?! ja so na pokraji nervoveho kolapsu!!!
Moja svagrina je asi o dva roky odomna a je to sestra mojho priatela. Kazdopadne je strasne rozmaznana, kazdy jej vzdy dal to co si vyrevala, proste nikto jej nic nepovie na jej spravanie aj ked je otrasne a kazdy ju v tom iba podporuje.
Nedavno otehotnela a situacia je este horsia! cela rodina pre nu 'musi' varit jej oblubene jedla a co je najhorsie pouziva tehotenstvo ako nejaku chorobu aby jej vsetci venovali pozornost! Hovorim vam nie je normalna!!!!
K tomu vsetkemu je falosna a tvari sa ako kamoska. Taky priklad. Nedavno sme mali rodinnu oslavu. Oslavovali sme svokrove narodeniny. Ked sme prisli ku nemu, so vsetkymi sme sa privitali a hviezda sedela a ani sa na mna nepozrela.... Ja som jej naozaj nic neurobila, nepovedala a sprava sa strasne. So vsetkym co poviem nesuhlasi, uz mam pocit, ze iba s principu... je hadava, stale sa uraza. proste neda sa s nou.
Ku tomu vsetkemu, jej manzel ju ma hlboko v ... a nejako neriesi s nou ani tehotenstvo a zrejme ani jej kazdodenne problemy a preto pouziva svojho brata- mojha partnera ako najlepsiu kamaratku ktorej hovori intimne detialy o menstuachii, problemy v praci, problemy s kamaratkami... no proste vsetko. Samozrejme ze som na to reagovala a snazila sa urobit hranice, ale mam pocit ze jej brat ju aj lutuje a snazi sa jej na vsetko pritakat aby mal pokoj.
Jednoducho je to typ cloveka co vam lezie pod kozu a na nervy. Neviem s tym robit, nemozem ju kompletne odignorovat. Nase stretnutia som obmedzila na minimum a aj tak ked ju mam stretnut mam pred aj po stretnuti depresie!
Je taka protivna, ze ja ked som bola vazne chora a na pol roka som sa vyclenila so socialneho zivota, nevahala mi to vsetko splechnut do tvare s vycitkami ako mi bude tazko si ziskat priazen ludi naspat...
Jednoducho nema chrbtovej kosti!

Prosim poradte mi ako sa vy spravate v podobnych situaciach... neviem ci je to mnou, alebo ona je fakt zla, neznesitelna mrcha!!!

Dakujem

pompom

nič si z toho nerob, ja mám tiež strašnu švagrinu raz štvrtročne robí strašný cirkus, ako hysterka také veci hovorí že sa nehambí že ona nevydrží bez chlapa ani týžden,primitívka,že si nemože dovolit sa rozviest atd atd .kriči sovjim pisklavým hlasom, žiadnu hambu nemá ani pred sovjou sovkrou mojou mamou,odporná pi,skoros som jej dalal minule facuku, som sa zdržiaval, jeden hysterické predstvenie, celá zčervenie,to sa nedá počuvat,keby som bola jej manžel tak ju tak by som zmlátila že ozvat by sa nevedela.niektoré ženy treba občas facku dat aby sa ochladili,lebo sa dosotanu do takého stavu až nepričetného by som povedala.

potom sa z toho meisac regenerujuem.

rozny sme ludia často v rpodine nie kyždý s každým si je sympatický,ale vačinou každý sa snaži vyjst čo najlepšie, snaži o kompromis a vyhýba sa hádkam, pre mier v rodine.

Zlatovlaskaa

čím viac je tých švagrín a svokier hnusných.. Ja to tiež nemám najlepšie, ale to skôr so svokrou..Lebo ona si povie čo chce, komu chce, ona nemá žiadne hranice pred ničím....A my sme úplne iná rodina, vieme čo kedy môžme povedať... a priateľova sestra je ku mne v pohode, ale má otrasné správanie voči nemu a svojím rodičom..minule jej mama dala facku a ona jej ju vrátila:D a to má len 12 rokov!!!!!!
a čo Seniga ako to teraz máte v rodine???? zmenilo sa niečo ????

nikiiis

ja som ten typ osoby ze by som jej tak vynadala ze sa nepostavi tri dni pripadne ju aj zbila alebo neviem co... aj ked by sa jej rodicia nasrali bolo by mi to jedno nech si uvedomia co sa trubu vyhocvali

Seniga

Ceruzka dakujeme. Ano, uz sme si povedali dost.A naozaj sa citim lahsie po tom, co viem, ze uz ju skrtame zo zivota. Moj manzel sice meskal, mal to rodicom povedat skor. Aj ked sice s tym rodicia nic nerobia, tak aspon vedia, kde je problem, a ze chyba nie je v nas. Vystihla si to! Su slabosi a jeho to ich chyba. No my a nas syn uz kvoli tomu nikdy trpiet nebudeme. Rasej bez takej rodiny ako s takou. A ked sa rodicia niekedy v buducnosti uvedomia, tak nech pridu. U nas maju dvere vzdy otvorene, ale bez jeho sestry...

ceruzka

Seniga pekne si to zakoncila " ostanu bez syna aj bez vnuka" presne tak to bude, ak oni nezaumu stanovisko k problemu. Ked im tvoj manzel vsetko povedal, vedia na com su a je uz iba na nich ako sa k tomu postavia. Bohuzial su to slabosi a je to uz iba na nich, ty to neries.
Ty sa nenechaj svagrinou zahnat do kuta, mas svoj zivot a niesi odkazana na chuderu sliepku.
Ty uznavas ine hodnoty a mas inu predstavu o zivote, tak ju vygumuj zo svojho zivota, nenechaj sa zastrasit tym ze po tebe zacne bliakat.
Drzim tebe,manzelovi aj malemu moc a moc palce !