Velke problemy s matkou..

Príspevok v téme: Velke problemy s matkou..
viktora

mojmu priatelovi matka nehorazne zneprijemnuje zivot. uz nevieme co dalej, mne nadava do kuriev ked spolu volame, drista ze nech si ide ku nam a mame si dat spolocny sex (aj s rodicmi). je to neznesitelne, vreckove ani nic podobne o tom moze len snivat,.. niekedy je normalna, vravi ako ho velmi ludi, ze nechce aby sa hadali.. ale tie hadky vyvolava stale ona, ze co mina elektriku ked ma zapnuty TV musi ho vypnut.. peboha ma 19 rokov a v tomto musi zit!!.. otca nema, odisiel od nich, ani surodencov.. na kamaratov mu nadava aki su kokoti ze co sa snimi bavi.. rodina sa snimi nechce velmi kontaktovat koli nej asi, neviem uz presne jak to bolo snimi od zaciatku, nik ju nema rad... a pred setkymi je strasne mila... stale vola policiu ze ju chce moj priatel zbit, ze vytiahol na nu noz ci co.. normalne volala policiu,, a ti tam tiez neraz boli.. ja uz nevladzem.. on este studuje na strednej lebo musel prestupit z konzervatoria lebo matka mu to nechcela platit (sukromne konz.).. a teraz zase chodi od prvaku na normlanej skole automechanik.. .. chcem mu pomoct, ale neviem ako.. asi by sme ju mali pridusiť :D ... ale fakt poradte co by sme mohli skusit spravit, furt sa nam montuje do telefonatov, nadava, zhadzuje sa, strasne. poradte ak viete. vdaka.

viktora

no keby sa mohol nastahovat tak sa nastahuje ale my sami byvame v jednoizbovom byte 4 ludia.. takze viete si predtavit... a ako by mal prispievat na domacnost, sak este stale studuje.. neda sa to..

zewa

Tiež vidím riešenie v presťahovaní sa k vám a prispievani na domácnosť. Alebo nech skúsi bývať u nejakej rodiny.

jahodka123

Tak pokecaj s tvojimi rodičmi, nech sa priatel nasťahuje k vám. Aj moj EX bol v podobnej situácii, aj ked nie v tak zlej a zobrala som ho k nám. Ked tam jeho mama zostane sama, tak sa možno uvedomí. No u nás bol ten rozdiel, že my sme mali už po škole, EX sa normalne zamestnal a prispieval na bývanie.

viktora

dakujem za rady velmi si to vazim urcite ste mi pomohli, len problem je v tom ze on nema ani telefon normlany ani fotak a vsetko co nema to mu predala matka ( ked nemala na alkohol asi) .. a vsetko co aj maju si zamyka do spajze, aj jedlo a tak.. takze niekedy ani chudak nema co do ust.. uvidime co stym vyriesime, len neviem ci to uznaju ti psychiatri alebo sud.. a nevieme ako postupovat, kam sa obratit , asi to nieje take jednoduche ako do vyzera.

Magy

z toho, co si napisala viktora mam silny dojem, ze jeho matka trpi stihomamom, prip. inou formou psych. poruchy. doporucujem vyhotovit skryty videozaznam takeho hranicneho konania a potom ho prezentovat psychiatrovi. Je mozne ju nasilim hospitalizovat ako osobu nebezpecnu sebe a/alebo svojmu okoliu, pokial to odsuhlasi lekar a/alebo sud. Nepoznam presne legislativu, treba si to zistit s nejakym pravnikom, ale podla toho strucneho popisu mam dojem, ze je ta pani uz za hranicou len "málo závažnej" psych. poruchy.

Radinho

Mila Viktorka , bud ju udate alebo nie chlapec bude mat aj tak pokazeny zivot :( .
Ja som mal matku a ta strasne rada ma bila kde dociahla a co dociahla a pomaly kazdy den . Bud nech sa dohodne s rodinou alebo co nech sa odstahuje alebo nech to tam vydrzi . Ludia niektory su fakt svine ale nenarobime stym nic . Alebo jedna rada nech si spravi vodicak a privyraba si :) .
Inak to ja nevidim vobec

masako

Prečo vlastne študoval konzervatórium ked uz predtým musel vedieť že bude musieť čím skor zarábať? Nemôže si najst prácu a študovať popri praci? 19rokov je uz dost, môže pracovať hoci aj brigadnicky ked uz nema školu. môže si nasetrit a spraviť si vodičák.