Candida albicans - diagnostika

Príspevok v téme: Candida albicans - diagnostika
marusa_liloo

Zdravim,

rada by som sa opytala na vase skusenosti s laboratornou diagnostikou candida albicans (myslim tym skor na systemove ako lokalne ochorenie) na Slovensku. Existuju nejake krvne testy, pripadne ina forma diagnostiky v ramci vseobecneho alebo odborneho lekara? Na nete som nenasla takmer nic, akurat zmieku, ze candida sa vraj da potvrdit testom z krvneho sera, pripadne kultivaciou a aj tie nie su celkom spolahlive (slinovy test mam pozitivny). Uz dva roky bojujem s roznymi zdravotnymi problemami, lekari uz na mna pozeraju ako na hypochondra a pritom sa citim stale horsie. Dalej uz naozaj nemozem liecit iba symptomy, potrebujem vyriesit primarny problem. Dakujem za akukolvek radu, skusenost i cas. marusa

nannanan

Ahojte.kto chcete kupit tak mam candex 2x40 tabliet a kvapky gse..uz m to zvysilo..brala som to dlho a teraz mi uz testy vysli negativne takze uz nemusim nic brat.len je to skoda nechat len tak.na cene sa dohodneme.pekny den :(

Dara0000000

Chcem sa podeliť o moju skusenosť.Asi pred rokom som čitala na nete od nejakeho pana čo treba uživať na candidu.Pretože uživam už dlhe roky kortizol a prejavilo sa to premnoženou starou znamou ,ktora trapi viac ľudi ako tak čitam.No a moja skusenosť je len, že som vyhodila kopec peňazi na veci ,ktore vôbec nepomohli.Dieta po 2 tyždňoch ako sa spominalo nezabrala.Tak som vydržala 3 tyždne a stale nič.Nakoniec som s tym sekla.Potom prišlo obdobie kedy som sa pozbierala a začala s tym znova držala som sa 9 tyždňov čo už až bolo chore.A k tomu nie len telova očista ale aj rôzne vaginalne liečiva preventivne s probiotikom a podobne.Davala som si aj kvapky aby som liečila aj nosovokrčne prejavy.Prosto keby tam bolo napisane tak si dam aj do oči a uši niečo :-)A zlepšenie nič moc.No a po ukončeni diety mi stačili asi 2 dni a bola som tam kde na začiatku.Toľko moja skusenosť.A to už nevravim o tom ako sa kila vracali naspäť.Ja prajem každemu pevne nervy a dufam, že sa s tym nejak popasuju.Ja už som vyskušala i nemožne ale verim,že mi niečo pomôže konečne . :-)Držim pršteky.Ja prezmenu skusim tu bananovu dietu.O ktorej som tu čitala. :-D

marusa_liloo

caute,
dlho som nebola, dieta pokracovala dobre, ale asi na piaty den som zacala byt velmi slaba, mam zavraty, pred ocami sa mi robia leskle skvrny, mam pocit, ze zle vidim a mam hrozne nizky tlak. som dost vystrasena, pretoze ma to velmi obmedzuje. dietu som trochu "rozsirila", zacala som jest okrem ryzovych keksov aj trochu zemiakov a chleba. krv mam v poriadku, lekarka mi robi testy na parazity, poslala ma aj na diabetologiu (trochu mi skace cukor)a na neurologiu (koli tym zavratom-krcna chrbtica?). mozu to byt neurotoxiny z kandidy? citim sa, ako keby ma presiel parny valec, neviem normalne fungovat. vdaka za reakcie.

arman

mozes si to vyrobit aj zo supiek obycajneho orecha, ale ucinnost bude nizsia, nez ked sa to robi z oresaku americkeho.
Kedysi to stare babky robili z obycajnych orechov.
multivitaminy nekupuj, jedine ak b-komplex, ostatne ries separatne.
Ja som MSM kupil cez jardu, ale najdes to aj na iherb. Biely il pohladaj cez google, ale aj jarda ho predava. bor cez iherb. postovne bude cca 4,50 eura, dojde to tak za 2 tyzdne.

este raz, protikvasinkova dieta nebude fungovat, ak sa nevycistia parazity, hlavne prvoky. Je to iba dlhotravajuce utrpenie, kedy sa len caka na prvu chybu hostitela, kedy si uhne zo sladkosti alebo zacne normalne jest a kandida sa vracia. Navyse parazity budu protestovat, ze nedostavaju sladkosti... cize dotycny sa natrpi. Neni lepsie sa natrpiet pri tom, ako chcipnu a potom mat pokoj?
Ja som poriesil kandidu aj na pizzi a cestovinach, slivkovych gulach a bananoch, a obcasnej strudli (co je cukor), sice som to nejedol kazdy den, ale medzi kratkymi 3-4 vlnami na kyslej kapuste, kedy som riesil parazitov. A na kandidu to zjavne stacilo, kedze mi zmizol biely povlak z jazyka, a chute na sladkosti v podstate uplne. (vidis, teraz ma napadlo, ze som uz nemal 2 tyzdne ziadnu sladkost... mal by som si kupit tvarohovu strudlu, nech nezabudnem, ako to chuti. :-)

Golem

Daj na moju radu ;) keby si mala candidu uz by ti ju nasli je to normalna vec ktorou moe trpiet kazdy ;) a su si o nej plne vedomy (DOKTORY) Najdi si na internete ACIDOZA slinny test mas pozitivny len preto ze to tam mas kysle :) skus vipit fatru ktora ma zasadity ucinok alebo lucku nalej do vody kde mas tie sliny ktore padaju dole aaa tie sliny sa ti vratia spat ;)

Golem

Ono vies ide o kyslost :) Ak mas slinny test pozitivny tak to neznamena ze ju mas :) Ak mas napriklad negativny test s criev :) aa robia ti krvne testy a mas tam dobru imunitu mas 10% pravdepodobnost ze mas candidu ;) Da sa aj s krvneho sera ale to ti tu na slovensku spravy maloktory doktor ;) Inak ja stojim tak isto :) mam aj crevne tazkosti aj teest mam pozitivny :) Vies co ? :) Pozri si co to je acidoza :) a mas vyriesene ;)nemas candidu ale acidozu ;) lebo keby si mala candidu tak to mas v krku a to by ti nasla aj krcna aj iny lekar ;)

marusa_liloo

boj pokracuje.

v stredu som zacala dietovat (iba zelenina, tj. cvikla, petrzlen, mrkva, zeler, cuketa -cerstva alebo na pare, z cukety si este robim aj polievku) a bielkoviny (masko-morcacie, kuracie, hovadzie - iba varene + tofu + vajicka + vyvary - kuraci, morcaci a hovadzi, zahustujem ryzovymi vlockami), pijem kopec caju lapacho, rooibos a silny zeleny caj (sypany), ako dochucovadla pouzivam cibulu, pazitku, provensalske bylinky, cesnak a trochu vegety (vola sa Dobrota, je tam sice trochu cukru, ale dufam, ze to nebude na velku skodu). k tomu 3PL kokosoveho oleja (nemormalne mi chuti, zjedla by som ho aj viac, ale zaludok nezvlada :D).

no a vcera som sa "urvala z retaze" a dala som si ako dezert grep, bol lahodny (musim si uz robit srandu, lebo mi z toho sibne :D)

vysledok: brucho "sfuklo", ale este pobolieva a "vrci", v stredu a stvrtok som bola strasne slaba, tackala som sa po byte, este ze mam dovolenku. vcera sa mi zdalo, ze slabost trochu ustupila.

dnes pridavam oreganovy olej a grepofit (gse som tak rychlo nezohnala, tak mam tobolky) + na rano a vecer mam lepicol (vlaknina a probiotika)

chorecrievko: k tejto diete som si este nasadila traviace enzymy (pangrol, panzynorm alebo pancreolan; prve dva na predpis, ja som mala doma pangrol), pretoze surova zelenina zatazuje pankreas a ja mam zistenu oslabenu funkciu, mozno preto ti bolo zle

arman: knihu od malachova som este nestihla docitat,ale zamerala som sa na kapitolu trojcatko. na zahradke mame vlassky orech, ale to asi nebude vhodny, co? a supky na orechoch su prave zelene. kde sa da zohnat tinktura z toho cierneho orecha? spominas viacere vitaminy, mas nejaky osvedceny multivitamin, alebo si to kupujes zvlast? v zlozeni vitaminovych pripravkov sa velmi nevyznam, vies mi poradit nejake konkretne, alebo dat link (kludne sa ozvi aj na mail, pretoze tu asi nemozu byt publikovne reklamy).

RNG: bola som na linku, ktory si mi poradil a prestudovala, dakujem

RNG

Inac okrem menovanej protikandidivej diete(Pozri pod google .sk uvedenim mojho nicka a slova candida), kde MUSIS okrem bezsacharidovej diety brat vsetky menovane proticandidove doplnky v tych dasvkach,co tam spominam, a nie to co odporuca vyrobca na flasi), inac je to dlhodoby boj na dlhe ruky s pochybnym vysledkom

RNG

Kokosovyn olej obsahuje 8% kaprylovej kyseliny, tj 3 lyzice=asi 40 gramov je 2,4 gramu caprilickej/kaprylovej kyseliny a tolko sa bezne na candidu odporuca.
Kokosovy olej je tam aj pre to, ze pri vyluceni sacharidiv potrebujes nieco na ich nahradu a stredne dlhe molekuyly mastnych kyselin v kokosovom oleji su schopne sa premenie aj na mechanicku energiu, nielen teplo, ako to je pri inych dlhych molekulach rastlinnych olejov a masti.