Podivne spravanie

Príspevok v téme: Podivne spravanie
podivny

Dobry vecer. Potrebujem vypocut. Zda sa mi, ze sa cudne chovam a okolie mi to dava najavo tym, ze so mnou prestane po case komunikovat. Mam niekolko priatelov, ludi, s ktorymi sa uz stretavam dlhe roky, ale niekedy sa mi tiez zda, ze sa so mnou stretavaju len z povinnosti. Vzdy som bol trosku cudny, stranil som sa spolocnosti, skor som sa do seba uzatvaral a pestoval som len kamaratstva s jednym, pripadne dvoma ludmi. vzdy mi vadilo byt v kolektive vela ludi. najhorsie je, ze v poslednej dobe, ako rastiem (mam 25r), tak sa akoby snazim vsetky "mudrosti" zosyntetizovat a povedat ich niekomu (asi s cielom, aby som si ho ziskal). vznikne z toho akasi kaša a ja z toho vyplavam ako cudak. okrem toho mam sklon sam seba zhadzovat pred druhymi, robit si zo seba posmesky. mozno to suvisi s tym, ze ked som chodil este do skoly, bol som vzdy skor na smiech, ludia sa mi vysmievali a povedali mi hoci co, co ma neskor mrzelo. moje obrany sa teraz nastavili tak, ze ked sa s niekym zaujimavym zoznamujem, odfajcievam sam seba. starostlivi ludia mi chcu poradit, no v konecnom dosledku to aj tak vyzera, ze nemam dobry rozum. je mozne, cital som na internete, ze by som mohol trpiet aj paranoiou? alebo nejakou dusevnou chorobou? co by ste mi poradili, pripadne nemate niekto podobne problemy?

eva321

Myslím, že určite netrpíš žiadnou duševnou chorobou ani paranojou, len ako sa opisuješ mám pocit, že aj ja by som ťa vnímala ako čudáka :) predstavujem si to asi tak, že pri bežnom rozhovore nie si uvolnení a príliš sa sústredíš nato, aby si zapôsobil tak stále "omielaš" kadejaké múdrosti a popri tom aby to nebolo príliš nudné, si robíš zo seba srandu. Mal by si z toho trocha upustiť a tie svoje "múdrosti" a "srandičky" využívať len vtedy, keď sa to hodí a príde nato reč, lebo väčšinu ľudí takéto veci pri bežnom rozhovore nezaujímajú.

sorrento

Súhlasím s veronikov,mať sa rád to sa zdá ako egoizmus, ale opak je pravdou, v tebe sa kumuluje dostatok lásky, ktorú ti možeš z plnosti s tvojho srdca dávat inym.
Je dokazane, že ludia, ktorí až pr ehnane miluju zvierata /vadsine psov/ nemaju radi ludi, ako by si ludia zasluzili. Lebo vela lásky odcerpali k ich milackom. Viac probuj počúvať iných a budeš prekvapeny ako si ta oblubia.

Veronika_27

Mám pocit, že v dnešnej dobe "je" tak veľa duševných chorôb ako nikdy predtým :) a trpia nimi hlavne mladí ľudia... a to preto, že si seba veľmi všímajú... maj sa rád taký aký si a uvidíš, že sa to zlepší, čo sa ti na tvojom správaní nepáči, prehodnoť to a zmeň to/odstráň to :)