Gastritida, Helicobacter - mozem kombinovat prirodne pripravky? Ake potraviny?

Príspevok v téme: Gastritida, Helicobacter - mozem kombinovat prirodne pripravky? Ake potraviny?
kentucky55

Zdravim. Pred tyzdnom mi diagnostikovali stredne tazku chronicku gastritidu a stredneho helica. Pred tym asi mesiac som mal tazkosti, nie stale obcas napinalo a bola aj hnacka obcas. Inac ziadne bolesti, nic v burchu, nic take hrozne.

Precital som uz strasne vela info o gastritide aj helicu. Momentalne treti den uzivam trojkombinaciu. Probittika som zacal asi pred 3 tyzdnami a tie mi moj stav dost polepsili a ovsem aj dieta. Vredy nemam nikdy. ATB zatial znasam vsetko v pohode. ZAcal som aj vela mrkvy ci brokolicu aj ked ju neznasam.

Vcera som sa docital ze dost pomaha aj tekvicovy olej na zapal, zaludok, gastritidy a vredy. Ja zboznujem tekvicovy olej a hned som zacal znova jest so zemiakmi, hlavkovym salat a podobne. Mnam :)

Docital som sa ale ze velmi priamo na helica a gastritidu pomaha Rakytnikovy olej. Plus som sa docital ze aj lekarska Aloe Vera a aj Betavital.

Mna by teda zaujimalo ci mozem kombinovat tieto veci. V zmysle ze Rakytnikovy olej by som bral ako sa pise. Rano 5 kvapiek. Tekvicovy olej by som jedol zo salatmi a tak, mam ho velmi rad. Aloe Veru by som si daval tiez pravidelne ako je treba plus daval by som si aj Betavital. Ovsem borkolicu aj mrkvu a berem aj probiotika.

Mna teda zaujima ci toto vsetko mozem kombinovat a ci nebude nieco zle, ovplynovat sa alebo prilis vela "zdravia" a podobne.

A este otazka, sorry za dlhy prispevok, ale nikde absolutne nikde som sa nedocital co presne jest pocas liecby ci dlhodobo. Niekde pisu ze jest rajciny a inde ze rajciny vobec nejest. Zboznujem rajciny. Tak napisem zoznam co jem momentalne a ci je to v pohode vsetko, takze:

1. Celozrnne vodove pecivo
2. Brokolica
3. Mrkva
4. Zemiaky
5. Kuraci vyvar, cestoviny
6. Chuda fitness sunka kuracia
7. Zemiaky
8. Rajciny
9. Tekvicovy olej
10. Hlavkovy salat
11. Sem tam malo masa, hydinu vacsinou z vyvaru
12.Ryzove chlebicky
13.Pijem vela zeleneho caju, aj vodu
14. Ryza
15. Jedol som aj rizoto
16. Malo tvrdeho syru eidam

Z tychto mi zatial nebolo nikdy zle ani po jedle ani rano cize bolo v pohode. Jedine som spozoroval ze po rajciny som ma redsiu stolicu vynechal soma bolo lepsie.

Fakt zle, na odpadnutie mi bolo ked som este nevedel co mi je a dal som kusok pizze. To som do 30 minut skoro odpadol. A naposledy ked som nahodou zjedol uplne mega stiplavu papriku. Vtedy mi tiez prislo nevolno. Tazko mi bolo aj ked som si zlahka na olivovom oleji pripravil kuracie maso.

Dakujem za vsetky rady. Uz dva tyzdne browsujem ale nikde som sa nedocital tieto info a chcem pomoct liekom co najviac aj sebe samemu. Skoro stale som hladny, zjedol by som kona. Jem 5-6 krat denne mensie porcie.

Cital som aj ine tuto diskusie ale nikdy som sa nedocital poriadne. Preto dakujem velmi za kazdu radu a odpoved na moje otazky :)

Mrs Smith

Ahoj, väčšia chuť do jedla - žravosť je typickými príznakom prítomnosti baktérie Helikobakter pylori. Tak isto aj nevoľnosť, či hnačka. Pre správne fungovanie organizmu sa teda treba v prvom rade zbaviť helikobaktera. Trojkombinácia antibiotík nie je najšťastnejšou voľbou, pretože môže tak isto spôsobovať nevoľnosť a dráždi žalúdok, narúša črevnú mikroflóru...skrátka má mnoho nepriaznivých vedľajších účinkov. Na helikobaktera existuje aj prírodné antibiotikum a tým je masticha (živica zo stromu pistáciovníka).
Správne si sa dočítal, že pri helikobakterovi je dobré užívať rakytníkový olej. Dôležitá je diéta. Vhodnými potravinami na jedenie a prípravu jedál sú:
-biele mäso
-ryby
-rastlinný olej
-ovsené a pšeničné vločky
-tmavý chlieb
-minerálky s vyšším obsahom sodíka
-potraviny s vyšším obsahom vlákniny a vitamínu C.
Obmedziť by sme mali potraviny, ktoré pôsobia na organizmus dráždivo a spôsobujú plynatosť, teda: sladké bublinkové nápoje a vo všeobecnosti nápoje s vysokým obsahom oxidu uhličitého a kofeínu; pikantný kečup; surová zelenina ako paradajky, cibula, cesnak, paprika, uhorka; tučné a údené mäso; slané oriešky; biele pečivo; príliš sladké ovocie. Taktiež nie je vhodné pri varení používať veľa tukov a vyprážania, treba dať pozor na to, aby sa nám jedlá pri varení neprepalovali. Jedlá by sme nemali presálať a vyhnúť by sme sa mali konzumácii príliš horúcich či studených jedál.

Pre viac užitočných informácií aj o strave odporúčam preštudovať napríklad portál helikobakterpylori.sk