Záchvatové stavy

Príspevok v téme: Záchvatové stavy
eS

Po pravde ani netuším ako môj problém vlastne nazvať a veľmi ťažko ho opísať. Tiež neviem, či mi niekto na tomto fóre bude vedieť poradiť, pretože si myslím, že je to problém, ktorý patrí k odborníkovi, ibaže mi robí veľký problém o svojich problémoch diskutovať osobne a neviem kam inam by som sa mala obrátiť.
Na začiatku dospievania som bola dosť depresívna, brala som antidepresíva, bola som náladová, nestála, ale všetko som to brala ako súčasť trochu náročnejšieho dospievania. Vždy som mala svetlé obdobia, kedy som bola v poriadku a nič ma netrápilo.
Žijem úplne normálny život s kamarátmi, partnerom, vysokou školou, rodinou, prácou...Depresívnych stavov som sa však nikdy úplne nezbavila a beriem to tak, že som skrátka taká povaha, večšie starosti mi však robia záchvaty, ktoré sa u mna začali pravidelne opakovať. Najprv som ich nebrela nijako vážne, ale trvajú už dlhší čas a neviem čomu vo svojom živote ich môžem pripísať, či sú normálne, alebo môžu byť znakom nejakej psychickej poruchy? Vážne v tomto ohlade potrebujem radu...Najprv to beriem ako mju bežnú naladovosť, začnem byť aktívnejšia, hovorovejšia, spontánejšia...Potom sa začnem cítiť úplne nesvoja, začne vo mne strašne kypieť energie, musím sa stále nejako hýbať, prejavovať a potom to väčšinou príde...Nálav strašnej energie, odporne rýchly tok myšlienok v hlave, mám pocit, že počujem ich ozvenu ako mi prúdia v mozgu a chcem len, aby to prestalo, potom strašná zlosť, celá sa začnem triasť, som v kŕči, celá červená, potom sa na sekudnu ulovním, zamyslím a príde záchvat plaču...Toto celé trvá max pol hodinu, zavriem sa vždy do izby, alebo niekam, kde ma nito iný nevidí, počkám kým to prejde a potom zase fungujem úplne normalne...Ibaže toto asi normálne nie je...čo by ste mi poradili prosím? ako to riešiť? môže to byť príznak nejakej choroby?